1. Haberler
  2. Haberler
  3. 2023-2024 KYK Ek Yurt Başvurusu Ne Zaman Başlayacak

2023-2024 KYK Ek Yurt Başvurusu Ne Zaman Başlayacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2023-2024 KYK Ek Yurt Başvurusu Ne Zaman Başlayacak. Başvurular Ne Zaman Yapılacak? 2023-2024 KYK Ek Yurt Başvurusu Ne Zaman Başlayacak 2023-2024 KYK Ek Yurt Başvurusu Ne Zaman Başlayacak KYK ek yurt başvuruları için bekleme süreci başladı. YKS tercih sonuçlarına göre KYK ek yurt başvurusunda bulanacak olan öğrenciler için GSB tarafından açıklanacak tarihler büyük bir merak konusu. Peki, KYK ek yurt başvurusu başladı mı? 2023-2024 KYK ek tercih yurt başvurusu ne zaman başlayacak?

KYK Ek Tercih Yurt Başvuruları Ne Zaman?

YKS ek yerleştirme sürecinin tamamlanmasıyla birlikte, KYK yurtlarında ek yurt başvuru ekranı bir kez daha açılacak. Ek yerleştirme sonuçlarına göre üniversitelere dahil olan öğrenciler de yurtlara yerleştirilecek. KYK yurt başvuruları için ek kontenjandan yerleşen öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak olan duyuru sonrasında başvurularını yapabilecekler.

KYK Yedek Yurt Sonuçları Ne Zaman?

Bakanlık tarafından 2023-2024 yılı yurt başvuruları ilk yerleştirme oranları açıklandı. İlk aşamada yüzde 87’lik bir yerleştirme oranı ile tarihlerinde en yüksek talebi alarak yeni bir rekora imza atıldı. Yedek yerleştirmeler de hızla devam ediyor. Haftada iki gün, pazartesi ve perşembe günleri, yedek yerleştirme sonuçları açıklanacak. Öğrenciler ve aileleri sonuçlara e-Devlet üzerinden ulaşabilirler.

Sonuçların Sorgulanması

Bakanlıkça belirlenen tarihlerde yedek alım sonuçları açıklanacak. Sonuçlar için

GSB Yurt Başvuru Sonuç Sorgulama

ekranı takip edilecek. Öğrenciler, buradan başvuru durumlarını ve sonuçlarını kontrol edebilirler. Bu süreçte KYK ek yurt başvuruları ile ilgili tüm bilgilere ve güncellemelere erişmek için sürekli olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın resmi web sitesini ve duyuru sayfalarını ziyaret edin. Bu sayede başvuru süreci ve sonuçları hakkında en güncel ve doğru bilgilere ulaşabilirsiniz.

2023-2024 KYK Ek Yurt Başvurusu Ne Zaman Başlayacak
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Devlet Ödemeleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!