2024 Sosyal ve Ekonomik Destek Yardımı (SED) Ne Kadar? Kimler 1611 TL Yardım Alabilir? Başvuru Formu

2024 Sosyal ve Ekonomik Destek Yardımı (SED) Ne Kadar? Kimler 1611 TL Yardım Alabilir? Başvuru Formu
Sosyal ve Ekonomik Destek Yardımı 2024 Sosyal ve Ekonomik Destek Yardımı (SED) Ne Kadar? Kimler 1611 TL Yardım Alabilir? Başvuru Formu. Sosyal ve Ekonomik Destek Yardım Başvurusu E-devlet Üzerinden Nasıl Yapılır? Sosyal ve Ekonomik...

Sosyal ve Ekonomik Destek Yardımı 

2024 Sosyal ve Ekonomik Destek Yardımı (SED) Ne Kadar? Kimler 1611 TL Yardım Alabilir? Başvuru Formu. Sosyal ve Ekonomik Destek Yardım Başvurusu E-devlet Üzerinden Nasıl Yapılır? Sosyal ve Ekonomik Destek Yardımı Ocak 2024 Yılında Ne Kadar Olacak? Sosyal ve Ekonomik Destek Yardımı e- Devlet üzerinden Ekonomik yoksulluk içinde olan ve çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük seviyede dahi sürdürmekte güçlük çeken ailelerin kendi kendine yeterli hale gelinceye kadar çocuklarının bakımı ve desteklenmesi amacıyla geçici bir süre veya özel olarak verilen ekonomik destek yardımıdır.  Sosyal ve Ekonomik yardım alan aileler çocuklarının temel gereksinimlerini ve eğitim giderlerini karşılaması hedeflenerek ailelerin daha rahat yaşaması hedeflenmektedir. Başvuruda bulunacak adaylar evine en yakın sosyal hizmet binasına giderek gerekli evrakları doldurma işlemini tamamladıktan sonra başvurusunu yapmış olacaktır. 2023 Sosyal ve Ekonomik Destek Yardımı (SED) Ne Kadar 2023 Sosyal ve Ekonomik Destek Yardımı (SED) Ne Kadar

Sosyal ve Ekonomik Destek Yardım Başvurusu E-devlet Üzerinden Nasıl Yapılır?

  • Diğer bir başvuru yöntemi ise e-Devlet üzerinden yapılmaktadır.
  • Sosyal ve Ekonomik Yardıma başvurmak isteyen vatandaşlar, e-Devlet sistemine giriş yaparak Türkiye Cumhuriyeti kimlik bilgisi ve şifresi ile giriş yaparak çıkan arama motoruna “Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti” yazarak aratıyoruz.
  • Çıkan sayfada sol köşede “yeni başvuru” butonuna tıklıyoruz ve açılan sayfada metinlerin altında bulunan ‘okudum, anladım kabul ediyorum’ kısmını işaretleyerek ilerliyoruz ve gelen yeni başvuru sayfasında eviniz, kendiniz ve çocuklarınız ile ilgili istenen bilgileri doldurarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.
  • Sosyal ve Ekonomik Destek Yardımı iki türde yardım vermektedir buna göre verilen yardım türü değişmektedir. İlk yardım türü geçici ekonomik destektir bu destek ailelere yılda bir veya iki defa verilmektedir.
  • Diğer yardım türü ise süreli ekonomik destek yardımıdır bu yardım ise onaylanan süre boyunca her ay verilmektedir.

Sosyal ve Ekonomik Destek Yardımı Ocak 2024 Yılında Ne Kadar Olacak?

Asgari ücretin artması ile Sosyal ve Ekonomik Destek Yardımı ücretinde de artış beklenmektedir ancak bununla ilgili yapılmış olan resmî açıklama bulunmamaktadır. Bu yıl içerisinde yükselen enflasyon oranlarına göre yılın başında Sosyal ve Ekonomik Destek yardımı 1259 TL’den 1611 TL’ye yükselmişti. Asgari ücretin artması ile Sosyal ve Ekonomik Destek Yardımında da bir artış olması bekleniyor ancak henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Sosyal ve Ekonomik Destek Memur maaş katsayısının paralelinde artış gösterir. Bu sebeple yeni bir açıklama bekleniyor.

Sosyal ve Ekonomik Destek Yardımı Ne Kadar Oldu?

Yardıma ihtiyacı olan ailelerin başvuruda bulunduktan sonra, başvuruları kabul edilen ailelerin hesaplarına 1259 TL olarak hesaplarına yatırılır.  Sosyal ve Ekonomik Destek almaya hak kazanan aileler, başvuruda bulunduğu gibi e-Devlet üzerinden sorgulama yapılmaktadır. SED yardımı aynı aileden en fazla 2 çocuğa verilmektedir. Aynı zamanda destek verilen aileleri incelemeye alınmaktadır. Verilen destek çocukların durumları İl Müdürlükleri veya bağlı birimi olan sosyal hizmet merkezlerinde sosyal çalışmacı, psikolog, çocuk gelişimcisi, psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmeni ve sosyolog olarak görev yapan meslek sahibi kişiler tarafından sürekli olarak incelenmektedir. Bu kontrollerin ardından durumunun düzelip düzelmediğine bakılır gelir durumu düzelen ailelerin yardımı kesilir. Düzelmemiş ise aile yardım almaya devam etmektedir. Destek almaya başlayan kişilerin yardım parası ebeveynin Ziraat Bankasında hesabına yatırılır. Ayrıca özel kişiler de PTT şubeleri aracılığıyla ödeme alabilirler.  

Sosyal ve Ekonomik Destek Yardımı Nelerdir?

Sosyal ve Ekonomik Destek Yardımı almak isteyen, yoksul ailelerin çocuklarının giyim, eğitim, sağlık ve gıda gibi ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bir yardımdır. Sosyal ve Ekonomik Destek yardımı, kendinin ve çocuğunun asgari ihtiyaçlarını karşılayamayan ve bu yüzden çocukları sosyal hizmet kuruluşlarında ya da koruyucu aile yanında kalan çocuklara yönelik yapılmakta olan yardımdır. Bu yardım ile ailelerin geçimini sağlaması hedeflenerek yaşam şartlarının daha iyi olmasına yönelik yapılan bir sosyal destektir. Bu sayede insanlar daha rahat bir yaşam sürebilecektir.

Sosyal ve Ekonomik Destek Yardımı Kimler Alabilir?

  • Sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan çocuklar.
  • Ekonomik sorunlar nedeniyle desteklenmediklerin yoksunluk çekebilecek çocuklar.
  • Yaş sınırını tamamlayan, fakat meslek sahibi olamayan sosyal hizmetler kuruluşlarından yetişmiş çocuklar.
  • Doğal afetler ve olağanüstü durumlarda vefat edenlerin yardıma muhtaç çocukları.
  • Ailede çalışan birey bulunmasına rağmen ailenin temel ihtiyaçlarını karşılamada zorluk yaşaması
  • Ailede çalışan bireyin ya da çalışabilecek durumda olan bireyin bulunmaması
  • Sağlanan hizmetin çocuk odaklı olması sebebiyle ailede en az 1 çocuğun bulunması
  • Ailede en az 1 çocuğun ve ebeveyninin veya çocuğun bakıcısı konumundaki kişinin kimliğinin bulunması gerekmektedir.

Şartlarını taşıyan kişilere verilecek olan Sosyal ve Ekonomik Destek yardımı başvuruları yetkili kişiler tarafından incelenerek kimlerin yardıma ihtiyacı olduğu belirlenerek ailelere verilecek. Sosyal ve Ekonomik Destek almak isteyen ailelerin taşıması gereken şartlar bulunmaktadır. Bu şartları taşıyamayan kişilerin başvurusu kabul edilmeyecektir. Bu sayede gerçekten ihtiyaç sahibi kişiler yardım alarak şartlarını iyileştirebilme imkânı bulacaktır.  Sosyal ve Ekonomik Destek Yardımı başvurusu yapmak isteyen kişiler https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru tıklayarak başvuru ekranına gidebilir. Sosyal ve Ekonomik Destek Yardımı başvurusu yapmış olan ve başvurusunun kabul edilip edilmediğini öğrenmek isteyen kişiler https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-sorgu tıklayarak sorgulama ekranına gidebilir. Devletin sağladığı sosyal yardımlara https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti tıklayarak başvurabilirsiniz.

SED Yardım Başvurusu E-devlet Üzerinden Nasıl Yapılır?

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli vatandaşların yükünü azaltmak için sağlanan bir yardımda bulunur.
  • Bu yardıma başvuruda bulunmak için e-devlet portalını kullanmak gerekir. E-devlete ulaşmak için gerekli linke https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/  tıklayarak ulaşabilirsiniz. Başvuruyu gerçekleştirmek için izlemeniz gereken adımlarsa şu şekilde özetlenebilir;
  • Link tıkladıktan sonra e-devlete yönlendirilirsiniz. Ardından sisteme T.C. kimlik numarasıyla giriş yapmanız gerekir.
  • Ana sayfaya erişim sağladıktan sonra ise arama kutucuğuna “sosyal yardım” yazın ve aratın.
  • Listelenen sonuçlar içerisinde “sosyal hizmet başvurusu” seçeneğini göreceksiniz. Bu seçeneğe tıklayın ve ardından “yeni başvuru” seçeneğini seçin.
  • Ekrana gelen formu eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurarak başvurunuzu tamamlayın.

Soru sormak ve yardım hakkında bilgi almak isteyen kişiler Sosyal ve Ekonomik Destek yardımı için ALO 153 ve ALO 144 numarasını arayarak bilgi edinebilir.

Devlet Ödemeleri Maddi Yardım Başvurusu İçin Hemen

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum