1. Haberler
  2. Haberler
  3. 2024 Bursluluk Başvuruları Başladı. İOKBS başvuru kılavuzu

2024 Bursluluk Başvuruları Başladı. İOKBS başvuru kılavuzu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024 Bursluluk Başvuruları Başladı. İOKBS başvuru kılavuzu. 2024 yılında, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’na (İOKBS) başvuruların nasıl yapılacağı duyuruldu. Bakanlık tarafından yayınlanan kılavuza göre, İOKBS başvuruları 13 Şubat 2024‘te başlayacaktır. Peki, 2024 İOKBS başvurusu nasıl yapılır?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı, resmî ve özel ortaokulların 5., 6., 7. ve 8. sınıflarında, imam hatip ortaokullarının hazırlık sınıfları ile 9., 10. ve 11. sınıflarında okuyan öğrencilerin burs kazanma şansı elde etmeleri için düzenlenen bir sınavdır. Her yıl düzenli olarak yapılan bu sınav, öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olmayı amaçlamaktadır.

Bursluluk Sınavı Başvuru Tarihi ne zaman?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’na başvurular, 13 Şubat 2024 tarihinde başlayıp, 1 Mart 2024 tarihine kadar devam edecek.

Başvuru sürecinde, okul müdürlükleri, şartları yerine getiren öğrencilerin başvurularını e-okul sistemi üzerinden onaylayacaklar. Öğrenciler ve veliler, başvurularını e-okul.meb.gov.tr web sitesi üzerinden gerçekleştirebilirler. Bu süreçte, başvuru yapacak öğrencilerin belirlenen tarihler arasında işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), 21 Nisan 2024 tarihinde Türkiye genelindeki tüm sınav merkezlerinde saat 10.00’da başlayacak. Sınav, merkezî sistemle eş zamanlı olarak tek oturumda yapılacaktır.

Öğrenciler, “İOKBS Başvuru ve Uygulama Kılavuzu 2024″e ve sınavla ilgili diğer mevzuat ve belgelere www.meb.gov.tr ve odsgm.meb.gov.tr adreslerinden ulaşabilirler. Önemli bir nokta olarak, bu burs imkanı Açık Öğretim Lisesi, Meslekî Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu öğrencileri için geçerli değildir. Bu sınav, öğrencilere eğitimlerine destek olma fırsatı sunmaktadır.

2024 İOKBS BAŞVURU KILAVUZU için

2024 Bursluluk Sınavı Başvuru Şartları Nelerdir?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’na (İOKBS) katılım için belirlenen bazı temel şartlar bulunmaktadır:

  1. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti veya Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  2. Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği kayıt ve kabul koşullarını yerine getirmek,
  3. Ortaokullar, imam hatip ortaokulları ve özel eğitim ortaokullarının 5., 6., 7. ve 8. sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfları ve 9., 10., 11. sınıflarında öğrenim gören öğrenciler başvurabilir,
  4. Sınavın yapıldığı öğretim yılında okul değiştirme izni veya cezası almamış olmak,
  5. Ailenin bir önceki mali yıl için fert başına düşen yıllık net gelirinin, içinde bulunulan mali yılın Merkezî Yönetim Bütçe Kanunu’nda belirtilen Millî Eğitim Bakanlığı okul pansiyon ücretinin en azının dört katını geçmemesi. 2023 mali yılı için bu miktar, ailenin fert başına düşen yıllık gelirinin 111.600,00 TL’yi aşmaması anlamına gelir. Aile gelirinin hesaplanmasında, ailenin 2023 yılında elde ettiği tüm gelir ve varlıklar dikkate alınır.

Sınava giriş belgesi ne zaman yayınlanacak?

Öğrencilerin sınav giriş yerleri, salon bilgileri, sıra numaraları ve alacakları sınav tedbir hizmetlerine dair bilgiler, sınav tarihinden en az bir hafta önce Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesi olan

www.meb.gov.tr adresinde yayınlanacaktır. Bu bilgiler, öğrencilere sınav günü ve süreciyle ilgili önemli detayları sağlayacak ve sınav hazırlıklarını yapmalarına yardımcı olacaktır.

2024 Bursluluk Başvuruları Başladı. İOKBS başvuru kılavuzu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Devlet Ödemeleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!