1. Haberler
  2. Haberler
  3. 2024 EKPSS kura sonuçları son dakika açıklandı mı?

2024 EKPSS kura sonuçları son dakika açıklandı mı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024 EKPSS kura sonuçları son dakika açıklandı mı? EKPSS tercih ve kura sonuçları heyecanla beklenen an geldi. 10-19 Ocak 2024 tarihleri arasında gerçekleşen tercih sürecinin ardından, engelli adaylar ÖSYM ekranında yerleştirme sonuçlarını araştırıyorlar. Bu haberimizde, EKPSS tercih sonuçları, yerleştirme tarihleri ve süreç hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. 2024 EKPSS kura sonuçları son dakika açıklandı mı 2024 EKPSS kura sonuçları son dakika açıklandı mı

EKPSS Tercih ve Kura Süreci 2024

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu engelli adaylar, memur kadrolarına yerleştirilmek üzere tercihlerini 10-19 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirdi. Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim düzeyi için EKPSSP1, ön lisans düzeyi için EKPSSP2, lisans düzeyi için ise EKPSSP3 puanları kullanıldı. Adayların geçerli birden fazla EKPSS puanı bulunuyorsa, en üst eğitim düzeyinden aldığı en yüksek puan dikkate alındı. Şimdi, EKPSS tercih sonuçları ve açıklanma tarihleri hakkında detaylara geçelim.

EKPSS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş, yeni yıl ile birlikte 2 bin 392 engellinin atanacağı müjdesini vermişti. Tercih işlemleri,

ais.osym.gov.tr

adresinden tamamlandı. Ancak, henüz resmi bir açıklama yapılmadığı için EKPSS tercih sonuçlarına dair bilgi bulunmamaktadır. Konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor ve haberimizde sizlere aktaracağız.

Geçerliliği Devam Eden EKPSS Puan Türü Nasıl Belirlenecek?

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu engelli adayların yerleştirmelerinde kullanılacak olan EKPSS puanları, geçerliliği devam eden birden fazla puanı bulunan aday için en yüksek olanı dikkate alacak. Adaylar, ilan edilen kadrolara EKPSS puanlarına göre sıralanarak yerleştirilecekler.

Eşit Puan Durumunda Yerleştirme Süreci Nasıl İşleyecek?

Yerleştirme işlemlerinde eşit puan durumunda adayların tercih sıraları ve puanları göz önüne alınarak kadrolara yerleştirme yapılacak. Daha yüksek puanlı adaylar, birinci tercihlerine yerleşemeyen adaylar için ikinci tercihlere, ikinci tercihlerine yerleşemeyen adaylar için ise üçüncü tercihlere yerleştirme çabaları devam edecek. Adayların son tercihlerine daha yüksek puanlı biri yerleştirildiğinde ise bu aday herhangi bir kadroya yerleşememiş olacak.

Yerleştirme Sonuçları ÖSYM Ekranında Olacak

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebilecekler. Yerleştirme sonuçları ile ilgili herhangi bir belge posta yoluyla gönderilmeyecek, bilgiler ÖSYM ekranında güncellenecek. Gelecek haberleri takip etmeye devam edin!

2024 EKPSS kura sonuçları son dakika açıklandı mı?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Devlet Ödemeleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!