Malatya’da yaşanan depremin ardından üniversitelerin eğitimle ilgili aldığı kararlar büyük bir tartışma konusu oldu. Özellikle Turgut Özal Üniversitesi‘nde okuyan öğrenciler, alınan yüz yüze eğitim kararını desteklemekle birlikte, barınma ve diğer yaşamsal koşullar konusunda endişelerini dile getiriyor.
Üç Fakülte Yüz Yüze Eğitimde
Haber Başlıkları
Deprem sonrası alınan kararla, Turgut Özal Üniversitesi’nde sadece üç fakültede yüz yüze eğitim başladı. Diğer bölümlerin eğitimine ise online olarak devam edilecek. Bu durum, birçok öğrenciyi olumlu ya da olumsuz etkiledi.
- sınıfa devam eden bir öğrenci, “Evet, yüz yüze eğitimi istiyoruz fakat koşulların da buna uygun olması gerekiyor. Üniversitenin ve devletin, bize bu konuda destek olması şart. Özellikle kira yardımı gibi maddi teşviklerin yanı sıra, yaşanan deprem sonrası öğrencilerin yaşayabileceği psikolojik bunalımlar için de destek sağlanmalı” şeklinde duygularını ifade etti.
Öğrenciler Maddi Destek, Kira Yardımı ve Psikolojik Destek Talepleri Var
Öğrencilerin genel beklentisi, devletin ve üniversitenin maddi desteklerin yanı sıra manevi destek de sağlaması yönünde. Deprem sonrası öğrenci yaşantısının normale dönmesi için, kira yardımı gibi maddi teşviklerle birlikte psikolojik desteklerin de verilmesi talep ediliyor.
Fakültemiz Hasarlı ve Yeterli Bilgilendirme Yok
Malatya’da yaşanan depremin ardından üniversitelerde eğitim-öğretim konusunda yaşanan belirsizlik, öğrenci ve veliler arasında kaygıya yol açıyor. Hasar gören fakültelerdeki eğitimin nasıl devam edeceği konusunda öğrencilere net bilgiler verilmediğini ifade eden depremzede bir öğrenci, duruma tepkisini dile getirdi.
Öğretmenlerimizden Aldığımız Bilgi Farklı
Deprem sonrası kendi fakültesinin de ağır hasar aldığı bilgisini öğrenen öğrenci, bu bilginin kendi öğretmenleri tarafından kendisine iletildiğini belirtiyor. Öğrenci, “Bize başka bir yerleşkeye taşınacağımız ve eğitime orada devam edeceğimiz bilgisi verildi. Ancak daha sonra öğrendik ki, taşınacağımız yerleşke de henüz tam anlamıyla hazır değil. Üstelik bize ilk verilen bilgide, hasar görmüş olan mevcut fakültede eğitime devam edeceğimiz söylenmişti. Şu anda ne olacağına dair net bir bilgimiz yok.” şeklinde duygularını paylaştı. Deprem sonrası eğitim-öğretim süreci hakkında yeterli ve net bilgilendirme yapılmaması, öğrenciler arasında endişeye sebep oluyor. Öğrenci ve veliler, üniversite yönetiminden daha şeffaf bir bilgilendirme bekliyor ve durumun bir an önce netlik kazanmasını talep ediyor.