1500 TL ile 3500 TL Fatura Desteği Başladı. PTT Üzerinden Verilecek

1500 TL ile 3500 TL Fatura Desteği Başladı. PTT Üzerinden Verilecek
1500 TL ile 3500 TL Fatura Desteği Başladı. PTT Üzerinden Verilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, düşük gelirli ailelere yardım amacıyla geçen hafta devlet tarafından sağlanan Fatura Desteği programını başlattı. Bu...

1500 TL ile 3500 TL Fatura Desteği Başladı. PTT Üzerinden Verilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, düşük gelirli ailelere yardım amacıyla geçen hafta devlet tarafından sağlanan Fatura Desteği programını başlattı. Bu destek, PTT şubeleri aracılığıyla alınabilir.

Şubat ayı içerisinde, bakanlık aile destek paketi ödemelerini dağıttı. Bugün itibarıyla, 850 TL ve üzerindeki aile destek paketi ödemeleri gerçekleştirildi ve yaşlı ile engelli bireylere yönelik ödemeler de tamamlandı.

Sosyal yardım ödemeleri, Şubat ayı ortasına doğru gerçekleştirilirken, bakanlık bu konuda resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurular yapmaktadır.

Kış mevsiminin getirdiği doğal gaz tüketim artışı göz önünde bulundurularak, doğal gaz tüketim desteği gibi konular da sıkça araştırılmaktadır ve bu konuda destek sağlanmaktadır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Doğalgaz Fatura Desteği Başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ocak ayının sonlarına doğru Aile Bakanlığı'nın doğalgaz yardımı ödemesi hakkında bir bilgilendirme yaptı. Bakan Özdemir Göktaş, düşük gelirli hanelere verilen doğalgaz tüketim desteğinin yıllık olarak 1500 TL ile 3500 TL arasında değişen ödemeler şeklinde yapılacağını belirtti.

Ayrıca, "Vatandaşlarımız e-Devlet üzerinden yaptıkları başvuruların onaylanmasının ardından, hak sahibi oldukları takdirde PTT şubelerine giderek faturalarını gösterip bu destekten faydalanabilecekler" ifadelerini kullandı. Ön ödemeli sayaç kullanıcıları için ise, destek miktarının doğrudan kartlarına yüklenmesi öngörülüyor.

Doğalgaz Yardım Başvuru Şartları Nelerdir?

Doğalgaz tüketim desteği, düşük gelirli hanelere yönelik olarak yıllık 1500 TL ile 3500 TL arasında değişen miktarlarda sağlanıyor. Kış mevsiminin soğuk günlerinde vatandaşların bu desteğe olan ihtiyacı artarken, başvuru süreci ve şartları merak konusu oluyor. E-Devlet üzerinden yapılacak doğalgaz tüketim desteği başvuruları için şu şartlar aranmaktadır:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • E-Devlet üzerinden destek programına başvuru yapmak,
  • Doğal gaz hizmeti alınan ilçe veya belde sınırları içerisinde ikamet etmek,
  • İkamet edilen adreste ön ödemeli ya da faturalı doğal gaz aboneliğine sahip olmak,
  • Ödenecek faturanın mesken abone grubuna ait olması ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile ilgili bilgileri barındırması gerekmektedir.
Doğalgaz yardım başvurusu için

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum