Çalışanların Maaşlarına 1000 tl Doğalgaz Yardım Primi

Çalışanların Maaşlarına 1000 tl Doğalgaz Yardım Primi
Çalışanların Maaşlarına 1000 tl Doğalgaz Yardım PrimiÇalışanların maaşlarına 1000 TL doğalgaz yardım primi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde gerçekleşiyor. Vatandaşların...

Çalışanların Maaşlarına 1000 tl Doğalgaz Yardım Primi

Çalışanların maaşlarına 1000 TL doğalgaz yardım primi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde gerçekleşiyor. Vatandaşların kış aylarında enerji ve ısınma ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini kolaylaştırma adına yapılan düzenleme milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor. Söz konusu düzenlemeye göre sektör fark etmeksizin asgari ücretle çalışan tüm çalışanlar 1000 TL doğalgaz yardımından faydalanabilecek. Söz konusu düzenleme 9 Kasım 2022 ile 30 Haziran 2023 tarihleri arasını kapsıyor. 9 Kasım 2022 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan düzenleme, çalışanları yakından ilgilendiren iki farklı madde içeriyor. İlgili düzenlemeye göre çalışanlar; 1000 TL’ye kadar doğalgaz, elektrik ve ısınma yardımı alabilecek. Aynı zamanda ilgili düzenlemede personeller için işverenlerin yemek bedellerinin dağıtımına ilişkin detaylarda değiştirildi. İşte çalışanların maaşlarına 1000 TL doğalgaz yardım primi kapsamında merak edilen tüm detaylar! Çalışanlara 1000 Tl Doğalgaz Primi Çalışanlara 1000 Tl Doğalgaz Primi

Çalışanlar Doğalgaz Yardımı Alabilir mi?

Çalışanların maaşlarına 1000 TL doğalgaz yardım primi, tüm sektörleri kapsıyor. Bununla birlikte ilgili düzenleme, işverenlere belli başlı özgürlük alanı açıyor. İşverenler, uygun görmeleri halinde tamamen kendi inisiyatifleri doğrultusunda çalışanlarına 1000 TL elektrik ve doğalgaz ödemesi yapabilecek. Söz konusu düzenlemeye karar, tamamen işverenlere bırakıldı. İlgili düzenleme, büyük oranda işverenlerin vergi yükünü hafifletme avantajı da vadediyor. Düzenlemeye göre çalışanların maaşlarında yapılan 178,4 TL’lik gelir vergisi kesintisi ve 454,6 TL’lik sigorta prim kesintisi, Maliye Bakanlığı tarafından talep edilmeyecek. Böylelikle toplamda 633 TL’yi bulan rakam, işçilerin maaşına eklenebilecek. Ayrıca söz konusu rakamın 1000 TL’ye kadar olan kısmı için işverenler herhangi bir ödeme yapmayacak. Bu durum, en genel anlamıyla çalışanların maaşlarında 1000 TL’lik artışın gerçekleşebilmesini mümkün kılıyor. Dolayısıyla ilgili düzenleme kapsamında işverenler çalışanlarının maaşlarına 1000 TL’ye kadar ek doğalgaz, ısınma ve elektrik ihtiyaçları kapsamında zam yapabilecek. Çalışanların maaşlarına 1000 TL doğalgaz yardım primi, tamamen işverenlerin inisiyatifinde olacak. İşverenler uygun görmeleri durumunda söz konusu rakamı çalışanlarına, maaşlara ek olarak verebilecek. Aynı zamanda ilgili düzenlemeyle işverenler; zorunlu olarak doğalgaz, ısınma ve elektrik yardımı yapmakla mükellef tutulmadı.

İşveren Ne Kadar Doğalgaz Yardımı Yapacak?

Çalışanlarına maaşlarına 1000 TL doğalgaz yardım primi, ilgili düzenlemede sınırlandı. Bu doğrultuda çalışanların aldığı maaş miktarlarına göre yapılacak yardımın nitelikleri de değişkenlik gösterecek. İlgili düzenleme işverenlerin

SGK

ve Maliye Bakanlığı’na yaptığı vergi ödemelerini içeriyor. Söz konusu vergi ödemeleri ise çalışanların sayısına ve her bir çalışan için yapılan ödeme miktarına göre farklılık gösteriyor. Bu doğrultuda işverenler, 1000 TL’ye kadar çalışanlarına elektrik, doğalgaz ve ısınma yardımında bulunabilecek. Bununla birlikte sürecin nasıl işleyeceğine ilişkin herhangi bir detay paylaşılmadı. Çalışanların maaşlarına 1000 TL doğalgaz yardım primi hak sahibi olabilmek için işçilerin işverenlere herhangi bir belge ibraz etmesi gerekip gerekmediğine ilişkin detaylar açıklanmadı.

Doğalgaz Yardımı Alma Şartları Nelerdir?

  • Çalışanların maaşlarına 1000 TL doğalgaz yardım primi için çeşitli şartlar bulunuyor. Bu şartlar arasında en önemlisi ise işveren tarafından yapılan vergi ödemelerinin 1000 TL’yi geçmiyor olması.
  • İşverenlerin yapmış olduğu vergi ödemelerinin 1000 TL’yi geçmesi durumunda ise, söz konusu haller istisna kapsamında değerlendirilecek.
  • Bununla birlikte 7420 sayılı Kanunda yapılan değişiklikte işverenler tarafından çalışanlara verilen yemek ödenekleri de düzenlendi.
  • Bu doğrultuda işverenlerin çalışanlarına verdiği yemek ödeneklerinin 51 TL’ye kadar olan bölümü yine istisna kapsamında değerlendirilecek.
  • İşverenler, çalışanlarına sundukları bu yemek bedellerinin 51 TL’lik kısmı için herhangi bir vergi ya da başka bir ödeme yapmayacak.
  • Yemek bedellerine ilişkin düzenleme ise 1 Aralık 2022 tarihi itibariyle başlayacak.
Doğalgaz yardımı başvurusu için hemen 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.