1. Haberler
  2. Haberler
  3. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından Müjde Geldi. 3375 TL Ulaşım Desteği Verilecek. Devlet Ödemeleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından Müjde Geldi. 3375 TL Ulaşım Desteği Verilecek. Devlet Ödemeleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından Müjde Geldi. 3375 TL Ulaşım Desteği Verilecek. Devlet Ödemeleri

Şehir içi ücretsiz ulaşım, giderek daha fazla paraya mal oluyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, engelli, yaşlı, gaziler ve şehit yakınlarını taşıyan özel halk otobüslerinin sahiplerine aylık gelir desteği ödemelerini artırmıştır. Peki, bu destek ödemeleri ne kadar artırıldı?

Özel Halk Otobüsleri ve Deniz Ulaşım Araçları İçin Destek Ne Kadar Oldu?

Resmi Gazete, özel denizyolu ulaşım araçlarına aylık destek ödemesini 2250 TL’den 3375 TL’ye yükseltti. Ayrıca, şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her ulaşım aracına ödenen aylık destek ödemesi 2992,5 TL’den 4500 TL’ye yükseltildi. Bununla birlikte, büyükşehir belediyeleri olmayan diğer illerde destek ödemesi 2250 TL’den 3375 TL’ye çıkarıldı.

Destek Ödemelerinde Hangi Değişiklikler Yapıldı?

Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete’de yayınlanan “Ücretsiz Seyahat Kapsamında Yapılacak Gelir Desteği Ödemesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile şehir içi toplu taşıma araçlarının ve özel deniz ulaşım araçlarının işletmecilerine gelir desteği ödemeleri %50 artırıldı.

Ulaşım Destek Ödemeleri Ne Zaman Yürürlüğe Girdi?

1 Temmuz 2023 itibariyle, özel denizyolu ulaşım araçlarına verilen aylık 2250 TL destek ödemesi 3375 TL’ye, Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerine verilen aylık 2992,5 TL destek ödemesi 4500 TL’ye yükseltildi. Diğer illerde büyükşehir belediyesi olan illerde şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her ulaşım aracına verilen aylık destek, 2250 TL’den 3375 TL’ye yükseltildi.

Büyükşehir Olmayan İllerde Ne Kadar Ulaşım Desteği Verilecek?

Büyükşehir belediyesi olmayan illerde, toplu taşıma hizmeti veren her araç için aylık 1800 TL destek sağlanırken, bu destek 2700 TL’ye yükseltildi. Bu değişiklikler, şehir içi toplu taşıma hizmetlerinin maliyetlerini karşılamak ve daha sürdürülebilir bir hizmet sunmak amacıyla yapılmıştır.

Ücretsiz Seyahat Uygulaması Ne Kadar Harcandı?

2015 yılından bu yana Bakanlık, engelli, yaşlı, şehit yakınları ve gazilerin şehir içi ulaşım hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanmalarına olanak tanıyan ücretsiz seyahat uygulamasına 1 milyar 662 milyon TL harcadı. Bu rakam, devletin sosyal yardım politikalarının bir parçası olarak, vatandaşların daha iyi ulaşım hizmetlerine erişimini sağlamayı amaçlamaktadır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından Müjde Geldi. 3375 TL Ulaşım Desteği Verilecek. Devlet Ödemeleri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Devlet Ödemeleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!