1. Haberler
  2. Haberler
  3. Ailelere 17 BİN TL bakım desteği verilecek. Başvuru Nasıl Yapılır? Başvuru Formu

Ailelere 17 BİN TL bakım desteği verilecek. Başvuru Nasıl Yapılır? Başvuru Formu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti’nin 3 Çocuğa 17 Bin TL Teşvik Önerisi Nedir? Ailelere 17 BİN TL bakım desteği verilecek. Başvuru Nasıl Yapılır? Başvuru Formu

AK Parti’nin 3 Çocuğa 17 Bin TL Teşvik Önerisi Nedir? Ailelere 17 BİN TL bakım desteği verilecek. Başvuru Nasıl Yapılır? Başvuru Formu. Yenilenme oranı 2,1 ve doğurganlık oranı 1,51 olarak belirlenirken, AK Parti, nüfusun giderek yaşlanmasını önlemek için önemli bir adım attı.

AK Parti MYK toplantısında, üç çocuk sahibi ailelere 17 bin TL bakım yardımı sağlanması önerildi. Bu teşvik, Türkiye’nin doğurganlık hızının OECD ortalamasının altına düşmesinin ardından, doğurganlık oranını artırmayı hedefliyor. 2023’te 1,51 olan doğurganlık oranı, bu tür teşviklerle artırılarak genç nüfusun desteklenmesi amaçlanıyor.

AK Parti’nin Nüfus Artışını Teşvik İçin Önerileri Nelerdir?

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan MYK toplantısında, Türkiye’nin doğurganlık haritası ve nüfus dinamikleri hakkında önemli bir sunum yaptı. Türkiye gazetesi, tek seferlik maddi teşviklerin çocuk sahibi olma kararlarını fazla etkilemediğini, bunun yerine kamu destekli çocuk bakım hizmetlerinin daha etkili olduğunu yazdı.

Öneriler arasında, tüp bebek tedavisinde devlet desteği için öngörülen yaş sınırının 40’tan 45’e yükseltilmesi, “Anne Dostu Hastane” programlarının genişletilmesi ve doğum izinlerinden sonra annelere çocuklarının ilkokula başlamasına kadar kısmi süreli çalışma hakkı verilmesi yer alıyor. Ayrıca, 3 ve üzeri çocuk sahibi olan ailelere kademeli olarak asgari ücret tutarında bakım desteği sağlanması ve birinci çocuğa 300 TL doğum parası, ikinci çocuğa 400 TL, üçüncü ve sonraki her çocuk için 600 TL önerildi.

Ailelere 17 BİN TL bakım desteği verilecek. Başvuru Nasıl Yapılır? Başvuru Formu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Devlet Ödemeleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!