Annelere Para Yardımı başladı. SGK'dan Müjde Geldi. 11.378 TL Başvuranlar Alacak. Başvuru Nasıl Yapılır?

Annelere Para Yardımı başladı. SGK'dan Müjde Geldi. 11.378 TL Başvuranlar Alacak. Başvuru Nasıl Yapılır?
Annelere Para Yardımı başladı. SSK'dan Müjde Geldi. 11.378 TL Başvuranlar Alacak. Başvuru Nasıl Yapılır? Çalışan annelere destek başvurusu nasıl yapılır?

Çalışan Annelere 11.378 TL Destek Verilecek.

Çalışan Annelere 11.378 TL Destek. Sosyal Güvenlik Kurumu ve Avrupa Birliği'nin ortaklaşa başlattığı yeni bir proje kapsamında, çalışan annelere yönelik önemli bir destek paketi duyuruldu. Bu proje ile İstanbul, Ankara ve İzmir'de yaşayan, çocuklarıyla birlikte ikamet eden ve SSK kapsamında tam zamanlı çalışan annelere aylık 11.378 TL destek sağlanacak. Bu destek, kadın istihdamını artırmayı ve çalışan annelerin yükünü hafifletmeyi hedefliyor.

Başvurular Haziran Ayında Başlayacak

Proje başvuruları Haziran ayında açılacak. Bu süreçte, 0 ila 24 aylık çocukları olan anneler destek programına başvuru yapabilecekler. Annelere sağlanacak bu büyük destek, hem çocuk bakımı konusunda kaygıları azaltacak hem de annelerin iş hayatında daha etkin olmalarına katkıda bulunacak.

Evde Bakıcıya da Destek Var

Projenin bir diğer önemli ayağı, evlerinde eğitimli bakıcı çalıştıran annelere yönelik yapılan yardımlar olacak. Bu destekten faydalanmak isteyen bakıcıların, çocuk bakımı eğitimi almış, 18 yaşını doldurmuş, çocuğun ailesiyle herhangi bir bağı olmayan ve gerekli belgelere sahip olmaları gerekecek. Başvuru koşullarına uyan anneler, başvuru sürecinin başlamasıyla birlikte PTT üzerinden yardım alabilecekler.

Kaynak:Haberler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.