1. Haberler
  2. Haberler
  3. Bağ-Kur ve SSK Emeklilerinin En Düşük Emekli Maaşı 12 Bin TL’ye Yükseltilecek mi?

Bağ-Kur ve SSK Emeklilerinin En Düşük Emekli Maaşı 12 Bin TL’ye Yükseltilecek mi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bağ-Kur ve SSK Emeklilerinin En Düşük Emekli Maaşı 12 Bin TL’ye Yükseltilecek mi?

Bağ-Kur ve SSK Emeklilerinin En Düşük Emekli Maaşı 12 Bin TL’ye Yükseltilecek mi? Bağ-Kur ve SSK emeklileri için en düşük emekli maaşı zammı 12 bin TL olarak belirlendi. Mehmet Şimşek tarafından açıklanan bu rakam, 1.8 milyon emekli için umut oldu.

Temmuz ayında yapılan %24.73’lük artışa rağmen, milyonlarca emekli herhangi bir zam almadı. AK Parti, bu duruma çözüm bulmak için harekete geçti. Peki, emeklilere yapılan ek zamlar ne zaman ödenecek?

Emekli Maaşlarına Zam Yapılacak mı?

Ek zamlarla ilgili son gelişmeler, milyonlarca emekli tarafından yakından takip ediliyor. Temmuz ayında yapılan zam sonrası bile birçok emekli sıfır zam alırken, yeni zamlı maaşların hemen ödeneceği duyuruldu. Yaklaşık 2 milyon emeklinin en düşük maaşı yükseltilecek. Hükümet, gelir eşitsizliğini ortadan kaldırmak için yeni adımlar atıyor. Son dakika bilgilerine göre, masada kalan seçenekler azaldı ve yeni zam oranı Mehmet Şimşek tarafından onaylandı.

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Temmuz 2024 itibarıyla yaklaşık 2 milyon emekli, sıfır zamla karşı karşıya kalabilir. Ancak yeni elde edilen bilgilere göre, en düşük emekli maaşı için masada bulunan formüller azaldı.

TGRT Haber Ankara temsilcisi Fatih Atik, en düşük emekli maaşı için üç seçeneğin ikiye indirildiğini belirtti. Yapılan çalışmalar sonucunda, emekliye verilecek zam oranları belirlendi ve bu hafta konuyla ilgili önemli bir toplantı yapılacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan açıklamaya göre, emeklilerin en düşük maaşı 12.000 TL veya 12.500 TL olacak. Eğer en düşük maaş 12.000 TL olarak belirlenirse, 3.2 milyon emekli kazanacak ve 12.500 TL olursa, 3.7 milyon emekli fayda sağlayacak.

Emekli Maaşı Nihai karar ne zaman açıklanacak?

Emekli Maaşı Nihai karar ne zaman açıklanacak? Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, Ankara’dan aldığı kulis bilgilerini paylaştı. Burhan, Mehmet Şimşek‘in emekli maaşı düzenlemesinde 12.000 TL’ye onay verdiğini, ancak nihai kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verileceğini belirtti.

Emeklilere Ek ödeme ne zaman yapılacak?

Emeklilere Ek ödeme ne zaman yapılacak? En düşük emekli maaşı alan kişiler için daha fazla zaman gerekebilir. Ek zamların ve en düşük maaşların ne zaman açıklanacağı merak konusu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyaretinden döndü. En düşük maaşlarla ilgili nihai kararın bu hafta halka açık olarak açıklanması bekleniyor. Ayrıca AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, bu hafta en düşük emekli maaşını duyuracak.

Bağ-Kur ve SSK Emeklilerinin En Düşük Emekli Maaşı 12 Bin TL’ye Yükseltilecek mi?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Devlet Ödemeleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!