Bahçelievler'de 7 Katlı Bin Çöktü. Onlarca İtfaye, Afad ve Ambulans olay yerine sevk edildi

Bahçelievler'de 7 Katlı Bin Çöktü. Onlarca İtfaye, Afad ve Ambulans olay yerine sevk edildi
Bahçelievler'de 7 Katlı Bina Çöktü. Onlarca İtfaiye, Afad ve Ambulans olay yerine sevk edildi. Bahçeli Evlerde Hangi Bina Çöktü son dakika

Bahçelievler'de 7 Katlı Bina Kısmen Çöktü

İstanbul Bahçelievler'de 7 katlı bir bina kısmen yıkıldı. Olayda herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmazken, enkaz altında kalan kimse olmadığı tespit edildi. Güvenlik amacıyla yakındaki binaların boşaltılması gerekti.

Olay Nasıl Gerçekleşti?

Sabah saatlerinde Zafer Mahallesi Yadigar Sokak'ta bulunan 7 katlı binanın kolonlarından ses gelmesi üzerine bina sakinleri hızla dışarı çıktı. Bina boşaltıldığı sırada, bir kısmı çöktü.

Müdahale Ekipleri Hızla Olay Yerine Ulaştı

Olayın ardından çok sayıda polis, itfaiye, sağlık ve AFAD ekibi hızla olay yerine sevk edildi. Yapılan incelemelerde binada kimsenin olmadığı tespit edildi. Çökmenin sadece binanın ilk üç katında meydana geldiği, diğer katların ise sağlam olduğu belirlendi.

Belediye, Bina Sakinlerini Otellere Yerleştirdi

Bahçelievler Belediyesi, bina sakinlerini geçici olarak otellere yerleştirdi. Yaklaşık kırk kişinin yaşadığı dört katlı bina 1980 yılında ruhsatlandırılmış, 1994 yılında ise üç kat daha kaçak olarak eklenmişti.

Yakındaki Binalar İçin Ön İnceleme Yapılacak

Olayın ardından, yakındaki binalardan karot örneği alınarak ön inceleme yapılacağı açıklandı. Bireylerin binadan ayrılmasının ardından güvenlik kameraları, binadaki toz ve çökmeyi kaydetti.

İstanbul Valiliği'nden Açıklama

İstanbul Valiliği, binanın 1980 yılında yapıldığını belirtti ve "Ekiplerin olay yerinde yaptığı incelemede olayda ölen, yaralanan ya da enkaz altında kalan bulunmadığı tespit edilmiştir." ifadelerini kullandı. Çöken binanın yakınındaki binalar boşaltılarak gerekli güvenlik önlemleri alındı.

Bahçelievler Belediye Başkanı'nın Açıklamaları

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, binanın 1980 yılında yapıldığını ve 99 deprem yönetmeliği öncesi yapıldığı için şüpheli olduğunu belirtti. Bahadır, "99 depremi öncesi komşularımızın her evi şüphe altındaydı. Bina o zaman doğru yapılmış olabilir, ancak şimdi C25 yerine C30 beton kullanılıyor." dedi.

Kentsel Dönüşüm ve Gelecek Planları

Bahadır, "99 yönetmeliği öncesi tüm binaları yenileyin" çağrısında bulundu. Kentsel dönüşüm için 265 binanın yıkılacağını ve müteahhitlerle anlaşmalar yapıldığını belirtti. 6 Şubat depreminin ardından 4000 şikayet aldıklarını ve tüm apartmanlara mühendisler gönderildiğini söyledi. Bahçelievler'in coğrafi konumu nedeniyle yapı stokunun oldukça iyi olmadığını belirten Bahadır, tüm binaların yeniden tasarlanması gerektiğini vurguladı.

Bahçelievler'de meydana gelen bu üzücü olay, İstanbul'daki binaların güvenliği konusunda bir kez daha alarm zillerini çaldı. Yetkililer, benzer olayların yaşanmaması için gerekli önlemleri almaya devam ediyor.

Kaynak:Haberler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.