1. Haberler
  2. Haberler
  3. Bakanlıktan Müjde Geldi. Evde Bakım Maaşı, Engelli Maaşı ve 65 Yaş Aylığı ne Kadar Oldu?

Bakanlıktan Müjde Geldi. Evde Bakım Maaşı, Engelli Maaşı ve 65 Yaş Aylığı ne Kadar Oldu?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakanlıktan Müjde Geldi. Evde Bakım Maaşı, Engelli Maaşı ve 65 Yaş Aylığı ne Kadar Oldu?

Bakanlıktan Müjde Geldi. Evde Bakım Maaşı, Engelli Maaşı ve 65 Yaş Aylığı ne Kadar Oldu? 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı ve engelli maaşı alan kişiler için önemli bir uyarı. Bakanlık, vatandaşlara müjde verdi.

Rakamlar güncellendi. Türkiye Cumhuriyeti’nin sosyal devleti çerçevesinde halkının yanında olmaya devam ediyor. Aile Bakanlığı, 65 yaş aylığı ve engelli maaşı alanların maaşlarını rekor düzeye yükseltti. 6 aylık enflasyon rakamları TÜİK tarafından açıklandı. SED maaşları son zamanlarda ne kadar arttı?

Sosyal Destek Ödemelerine Ne Kadar Zam Yapıldı?

Sosyal Destek Ödemelerine Ne Kadar Zam Yapıldı? Sosyal destek ödemelerine yardımcı olacak memur maaşlarına Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte %19,31 zam geldi.

Bu rakamla birlikte engelli maaşı, 65 yaş aylığı ve evde bakım maaşı tamamen değişti. Engelli maaşı ve evde bakım maaşı ne kadar oldu?

Engelli Maaşı ve Yaşlılık Aylığı Ne Kadar Oldu?

Engelli Maaşı ve Yaşlılık Aylığı Ne Kadar Oldu?

  • %40 ile %60 arası engelli raporu olanlar için engelli maaşı 2 bin 797 TL’den 3 bin 336 TL’ye,
  • %70 ile %60 arası engelli raporu olanlar için 4 bin 196 TL’den 5 bin 5 TL’ye çıkarıldı.
  • 2024 Temmuz ayında 65 yaşını dolduran ve Sosyal Güvenlik Kurumundan gelir ve aylık hakkından yararlanmayan kişiler için yaşlılık aylığı 3 bin 504 TL’den 4 bin 180 TL’ye yükseltilmiştir.

Evde Bakım Yardımı Ne Kadar Oldu?

Evde Bakım Yardımı Ne Kadar Oldu? Memur maaşlarına gelecek zamla birlikte, evde bakım yardımı zam oranında arttı. Evde bakım yardımı aylığı 7 bin 608 TL’den 9 bin 76 TL’ye yükseldi.

Zamlı maaş ödemeleri ne zaman başlayacak? Sosyal ve ekonomik destek (SED) ödemeleri temmuz ayında ne zaman başlayacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, normal şartlarda SED ödemelerini her ayın on beşinde hesaplara yatırmaktadır. Ayın on beşinde hesaplara zamlar girecektir. Sosyal destek yardımlarına başvuru yapmak nasıl olacak?

Sosyal Destek Yardımlarına Nasıl Başvurulur?

Sosyal Destek Yardımlarına Nasıl Başvurulur? Sosyal destek yardımlarına başvuru yapmak için gerekli belgeler arasında şunlar bulunuyor. Her üyenin kimlik fotokopileri, ev sahibi tarafından düzenlenen ev beyanı, ailede engelli bireyler varsa bir rapor, aile üyelerinin sağlık durumlarını içeren belge veya rapor, ailede çalışabilecek durumda ancak iş bulamadığı için çalışmayan birinin bulunması durumunda İş-Kur İş Arayan kayıt belgesi, çalışan adresleri ve telefon numaraları, gelir beyan formu, öğrenci belgeleri, kira kontratının bir kopyası ve işsizlik bildirimi. Ayrıca, babanın Ziraat Bankasındaki hesabı da gerekmektedir.

Sosyal Yardımların Önemi ve Etkileri

Sosyal yardımlar, ailelerin ekonomik durumlarını iyileştirerek, sağlık ve eğitim gibi temel hizmetlere daha kolay erişim sağlamalarına yardımcı olur. Bu destekler sayesinde, vatandaşların yaşam kalitesi artar ve topluma sağlıklı bireyler olarak katkıda bulunmaları mümkün olur.

Yeni Zamlarla Emekli ve Engelli Maaşları Artacak mı?

Yeni zamlarla birlikte, emekli ve engelli maaşlarının artması bekleniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yaptığı bu düzenlemeler, milyonlarca vatandaşa büyük bir rahatlama sağlayacak. Bu yardımlar, özellikle düşük gelirli aileler için hayati önem taşımaktadır.

Bakanlıktan Müjde Geldi. Evde Bakım Maaşı, Engelli Maaşı ve 65 Yaş Aylığı ne Kadar Oldu?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Devlet Ödemeleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!