1. Haberler
  2. Haberler
  3. Bugün Altın Ne Kadar? 30 Temmuz Altın Fiyatları

Bugün Altın Ne Kadar? 30 Temmuz Altın Fiyatları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün Altın Ne Kadar? 30 Temmuz Altın Fiyatları

Bugün Altın Ne Kadar? 30 Temmuz Altın Fiyatları. Altın yatırımı yapmak ve piyasayı takip etmek isteyenler, 30 Temmuz’da gram ve çeyrek altın fiyatları hakkında güncel ve anlık bilgileri merak ediyor. Altın fiyatı ne kadar yükseldi? Gram ve çeyrek altının fiyatları nedir? Altın fiyatları 30 Temmuz 2024’te nasıl değişti? Güne yükselişle başlayan altının fiyatı şu anda 2 bin 541 liradan işlem görüyor.

Gram altının fiyatı, ons fiyatındaki gerilemeye karşın %0,15 artışla 2 bin 532 liradan kapandı. Yeni gün güzel bir şekilde başladı. 09.40 itibariyle altının gram fiyatı önceki kapanışa göre yüzde 0,2 artışla 2 bin 541 lira seviyesinde. Çeyrek altın aynı saatte 4 bin 225 liradan ve Cumhuriyet altını 16 bin 835 liradan satılıyor.

Altın, önceki kapanışının yüzde 0,18 altında 2 bin 382 dolardan kapandı. Önceki kapanışa göre %0,3 artışla şu anda 2 bin 389 dolarda bulunuyor.

Bu hafta, dünya çapında enflasyonla mücadelenin sonuna yaklaşılırken, merkez bankalarının gelecekteki eylemlerini belirlemesi bekleniyor. Amerika Merkez Bankası’nın (Fed) yarın politika faizini son kez yüzde 5,25-5,50 seviyesinde sabit tutması bekleniyor. Politika metni, Federal Reserve Başkanı Jerome Powell‘ın açıklamalarının ve ekonomik tahminlerin altının ons fiyatı başta olmak üzere emtia fiyatlarının yönünü etkileyeceğini öngörüyor.

Bankanın faiz indirimi konusundaki şüpheleri, cuma günü açıklanacak istihdam raporundaki verilerin ve Federal Reserve’den gelecek sinyallerin faiz oranını düşürebileceğine dair para piyasalarındaki fiyatlamaların bir sonucu olarak ortaya çıkıyor.

ABD’nin 10 yıllık tahvil faizi şu anda yüzde 4,18 seviyesinde ve dolar endeksi 104,6 seviyesinde bulunurken, tahvil piyasaları Fed’in yarın vereceği kararlar öncesinde yatay seyrediyor. Analistler, Federal Reserve’in faiz kararı yatırımcıları etkilemeye devam ediyor.

Analistler, bugün yoğun veri gündeminin takip edileceğini belirtti: ABD’de JOLTS açık iş sayısı ve Almanya ve Avro Bölgesi’ndeki büyüme. Teknik olarak, altının ons fiyatında 2 bin 360 dolar destek noktası ve 2 bin 400 dolar direnç noktası olduğunu açıkladılar.

Yukarıda yer alan bilgiler haber amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir

Bugün Altın Ne Kadar? 30 Temmuz Altın Fiyatları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Devlet Ödemeleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!