1. Haberler
  2. Haberler
  3. Çalışan Annelere Verilen Sosyal Yardımlar Artırıldı

Çalışan Annelere Verilen Sosyal Yardımlar Artırıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bayanlara Verilen Emzirme Parası, Doğum ve Çocuk Yardımı Arttırıldı. 2024 yılı asgari ücretinin belirlenmesinin ardından, yeni doğum yapan annelere devlet tarafından sağlanan doğum yardımının hesaplamalarına olan ilgi arttı. Bu yardım, doğum yapan kadınlara genellikle üç ay, bazı özel durumlarda ise dört ay süresince ödenmektedir. Doğum iznindeki annelere, doğum yardımının yanı sıra emzirme yardımı ve yarı zamanlı çalışma ödeneği de sağlanmaktadır. Çalışan Annelere Verilen Sosyal Yardımlar Arttırıldı

Çalışan Annelere Verilen Sosyal Yardımlar Arttırıldı

2024 Rapor ve İş görmezlik Parası

Doğum öncesi ve sonrası toplamda 112 gün (16 hafta) süren izin dönemi üzerinden hesaplanıyor. İkiz ya da üçüz doğum yapan anneler için bu süreye ek olarak iki hafta daha ilave ediliyor. Anneler, “

turkiye.gov.tr

” internet sitesinden ödemenin durumunu kontrol edebilirler. Doğum izni sona erdikten sonra, ödeme annenin adına Ziraat Bankası’na yatırılıyor veya başvuranların PTT şubelerine başvurmaları gerekiyor.

2024 Doğum Yardımı

Annelere doğum yardımı da sağlanıyor. Bu yardım kapsamında, birinci çocuk için 300 lira, ikinci çocuk için 400 lira ve üçüncü ya da daha sonraki çocuklar için 600 lira ödeme yapılıyor. Bu ödeme için, annelerin yaşadıkları ilçedeki ilgili kuruma başvurmaları ve çocuğun doğum belgelerini ibraz etmeleri gerekmektedir.

2024 Emzirme Ödeneği

Emzirme ödeneği alabilmek için, kadının çalışan olması, kendi işini yapıyor olması ya da eşinin sigortalı bir işte çalışıyor olması gerekiyor. Bu ödenek miktarı her yıl güncellenmektedir. Örneğin, 2023 yılında bu miktar 520 lira idi. Eğer kadın çalışmıyorsa, bu ödenek sigortalı olan eşi tarafından talep edilebilir.

Çoklu Doğum Yardımı

Çoklu Doğum Yardım Programı”, ikiz ya da üçüz gibi birden fazla çocuk doğuran ihtiyaç sahibi ailelere yöneliktir. Bu program kapsamında, 0-2 yaş arası her çocuk için iki yıl süresince aylık 150 lira yardım yapılır. Programın toplam süresi ise maksimum 24 ay olarak belirlenmiştir.

Çalışan Annelere Verilen Sosyal Yardımlar Artırıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Devlet Ödemeleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!