1. Haberler
  2. Haberler
  3. CHP’den Kırtasiye Malzemelerine Yapılan Yüzde 300 Zam Oranına Büyük Tepki

CHP’den Kırtasiye Malzemelerine Yapılan Yüzde 300 Zam Oranına Büyük Tepki

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’den Kırtasiye Malzemelerine Yapılan Yüzde 300 Zam Oranına Büyük Tepki.

CHP’den Kırtasiye Malzemelerine Yapılan Yüzde 300 Zam Oranına Büyük Tepki. CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi, 2024-2025 eğitim öğretim yılı öncesinde kırtasiye malzemelerindeki yüzde 300 zamı gündeme getirdi.

İlgezdi, kırtasiye ürünlerinde ciddi bir fiyat artışı olduğunu belirtti. Eğitim yılına günler kala yapılan bu açıklama, milyonlarca öğrencinin ve ailelerinin dikkatini çekti.

Kırtasiye Ürünleri Ne Kadar Zamnalndı?

Kırtasiye Ürünleri Ne Kadar Zamnalndı? 2023-2024 akademik yılı 11 Eylül’de başlayacak. Öğrenciler ve aileleri, yeni eğitim yılı için okul alışverişi hazırlıkları yapıyor. Ancak, kırtasiye ürünlerinde önceki yıla göre yüzde 40 ila yüzde 70 oranında bir zam olduğu belirtiliyor. Özellikle okul çantalarının fiyatları, geçen yıl 1200 TL iken, bu yıl 2000 TL ile 3500 TL arasında değişiyor.

Gamze Akkuş İlgezdi Kırtasiye Malzemeleri İçin Neler Söyledi?

Gamze Akkuş İlgezdi Kırtasiye Malzemeleri İçin Neler Söyledi? CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, kırtasiye malzemelerine yapılan bu yüksek zammı eleştirerek, “2023 yılında en uygun kırtasiye malzemeleri 1200 TL’ye tedarik edilirken, bu yıl 3500 TL’ye mal oluyor. Kırtasiye ücreti her yıl yaklaşık %300 artıyor,” dedi. İlgezdi, bu artışın ailelerin eğitim masraflarını nasıl zorlaştırdığını vurguladı.

Kırtasiye Harcamaları Neden Bu Kadar Yükseldi

Kırtasiye Harcamaları Neden Bu Kadar Yükseldi. İlgezdi, “Okul yolu düz gider, çocuklar bayram eder” şarkısının çocukluk döneminde bir neşe kaynağı olduğunu ifade ederek, günümüzde velilerin okul masrafları ile büyük zorluk yaşadığını belirtti. Aileler, çocuklarının eğitim ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor ve yeni alınan defterler ile boya kalemlerinin heyecanını yaşayamıyor.

Devlet Okullarına ne Kadar Bütçe Ayrıldı?

Devlet Okullarına ne Kadar Bütçe Ayrıldı? AKP hükümetinin özel okullara ayırdığı bütçenin çok az bir kısmının devlet okullarına aktarıldığını belirten İlgezdi, eğitim sistemindeki sorunlara dikkat çekti. İlgezdi, “Cumhuriyetin yüz yıllık sermayesi haline getirdiği eğitim sistemi maalesef çökmüş durumda,” dedi.

Eğitim-öğretim sürecinin daha rahat devam edebilmesi için devlet okullarına daha fazla bütçe ayrılması gerektiğini vurgulayan İlgezdi, bu konuda hükümetin gerekli adımları atmasını talep etti.

CHP’den Kırtasiye Malzemelerine Yapılan Yüzde 300 Zam Oranına Büyük Tepki
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Devlet Ödemeleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!