1. Haberler
  2. Haberler
  3. çukurova havalimanı. Türkiye’nin 58’inci havalimanı açılıyor

çukurova havalimanı. Türkiye’nin 58’inci havalimanı açılıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

çukurova havalimanı. Türkiye’nin 58’inci havalimanı açılıyor

çukurova havalimanı. Türkiye’nin 58’inci havalimanı açılıyor. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilecek olan Çukurova Uluslararası Havalimanı, Türkiye’nin 58. havalimanı olarak hizmete giriyor! Yaklaşık 244,5 milyon euro yatırım ile inşa edilen bu dev proje, yapı-işlet-devret modeli ile hayata geçirildi ve 25 yıl içinde 297 milyon 100 bin euro kira geliri sağlaması bekleniyor.

8 milyon yolcu kapasiteli bu havalimanı, Adana ve Mersin gibi Çukurova bölgesinin tüm ulaşım ihtiyaçlarını karşılayacak. 3 bin 500 metre uzunluğundaki CAT-II standartlarında piste sahip olan havalimanı, 800 hektarlık bir alan üzerinde yer alıyor ve Türkiye’nin en önemli havacılık projelerinden biri olarak kabul ediliyor.

Bölgenin turizm ve ticari faaliyetleri, Türkiye’nin ikinci büyük kargo hubu olacak bu havalimanı ile önemli ölçüde artacak. Türkiye’nin Orta Doğu’ya açılan kapısı olarak görülen bu projeyle, ticaret hacminin iki katına çıkması bekleniyor.

Çukurova Havalimanı, 110 bin metrekarelik terminal binası, 217 bin metrekarelik 40 uçak kapasiteli apron, 62 bin metrekarelik kargo apronu ve 56 bin metrekarelik genel havacılık apronu ile dikkat çekiyor. Havalimanı, 3 bin kişiye doğrudan ve dolaylı iş imkanı sunarken, Mersin ve Adana başta olmak üzere çevre illere ticaret, ekonomi ve turizm açısından büyük faydalar sağlayacak.

Bu havalimanı sayesinde bölgedeki işletmeler, havayolu aracılığıyla daha fazla ürün ihraç edebilecek ve özellikle acil ve kritik malların hızlı bir şekilde sevk edilmesiyle tedarik zincirleri kesintisiz çalışacak. Yerel işletmelerin uluslararası pazarlara erişimi kolaylaşacak ve ürünlerini ihraç etmeleri daha hızlı ve etkili bir şekilde gerçekleşecek.

çukurova havalimanı. Türkiye’nin 58’inci havalimanı açılıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Devlet Ödemeleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!