1. Haberler
  2. Haberler
  3. Cumhurbaşkanlığı Personel Alımı Yapacak. Yüksek Maaş. Başvuru Nasıl Yapılacak?

Cumhurbaşkanlığı Personel Alımı Yapacak. Yüksek Maaş. Başvuru Nasıl Yapılacak?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanlığı Personel Alımı Yapacak. Yüksek Maaş. Başvuru Nasıl Yapılacak?

Cumhurbaşkanlığı Personel Alımı Yapacak. Yüksek Maaş. Başvuru Nasıl Yapılacak? Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan ilana göre, Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanlığı‘na personel alımı yapılacak. Bu ilanda, başvuru şartları ve detaylı bilgiler yer alıyor. Peki, Cumhurbaşkanlığı hangi pozisyonlar için alım yapacak?

Genel Başvuru Koşulları Neler?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinin (A) fıkrasının 4, 5, 6 ve 7. bentlerinde yer alan koşulları karşılamak gerekmektedir. Bu koşullar arasında, 18 yaşından büyük ve 40 yaşından küçük olmak, erkek adaylar için askerlik hizmetinden muaf veya tecilli olmak bulunmaktadır. Ayrıca, adayların yalnızca bir pozisyona başvurabileceği ve birden fazla işe başvuranların başvurularının geçersiz sayılacağı belirtilmiştir. Sözleşmenin feshi nedeniyle görevinden ayrılan kişilerin başvuruları ise bir yıl geçmedikçe kabul edilmeyecektir.

Özel Başvuru Koşulları Nelerdir?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanlığı, iki farklı pozisyon için özel koşullar belirlemiştir. İngilizce iletişim personeli pozisyonu için, son beş yılda en az A düzeyinde bir İngilizce YDS veya dengi yabancı dil belgesi alınması ve ilgili üniversitelerden mezun olunması gerekmektedir. Ayrıca, yazılı ve sözlü sürekli ve eşzamanlı çeviri deneyimi aranıyor.

Rusça konuşan iletişim personeli pozisyonu için ise, son beş yılda en az B düzeyinde Rusça YDS veya dengi yabancı dil belgesi alınması, en az lisans derecesine sahip olunması ve yazılı ve sözlü sürekli ve eşzamanlı çeviri deneyimi şart koşulmuştur.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

Başvurular, 8 Temmuz 2024 ile 19 Temmuz 2024 tarihleri arasında Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı web sitesine yapılabilecektir. Adaylar, bu prosedürleri https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresinden çevrimiçi olarak tamamlayacaklar.

Sınavlar Nerede ve Ne Zaman Yapılacak?

İşe alım sürecinde, sözlü ve yazılı sınavlar İletişim Başkanlığı‘nda (Kızılırmak Mahallesi Mevlana Bulvarı No:144 Çankaya/ANKARA) gerçekleştirilecektir. Başvurular sona erdikten sonra, İletişim Başkanlığı sınav tarihini ve saatini duyuracaktır.

Başvuru Süreci Nasıl İşleyecek?

Başvuru süreci tamamlandıktan sonra, başvurusu kabul edilen adaylar sınavlara tabi tutulacak. Bu sınavlar, adayların yetkinliklerini ölçmek amacıyla gerçekleştirilecek ve başarılı olan adaylar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanlığı’nda görev yapmaya hak kazanacaklar.

Cumhurbaşkanlığı Personel Alımı Yapacak. Yüksek Maaş. Başvuru Nasıl Yapılacak?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Devlet Ödemeleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!