1. Haberler
  2. Haberler
  3. Diyarbakır’da Kaybolan Narin Güran Bulundu Mu? Son Dakika Diyarbakır Haberleri

Diyarbakır’da Kaybolan Narin Güran Bulundu Mu? Son Dakika Diyarbakır Haberleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

a:2:{s:4:”path”;s:18:”gallery/2024/08/1/”;s:4:”item”;a:7:{i:0;a:4:{s:4:”file”;s:19:”narin-güran-.webp”;s:4:”desc”;s:1036:”

Diyarbakır’da Kaybolan Narin Güran’ın Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde meydana gelen olay, tüm ülkenin dikkatini çekti. 21 Ağustos’ta, Tavşantepe Mahallesi‘nde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışmaları sürüyor. Kızlarının kaybolduğunu fark eden aile, hemen yetkililere haber verdi.

Narin Güran’ın Kaybolması

21 Ağustos saat 15.00 sıralarında, Tavşantepe Mahallesi‘nde yaşayan Narin Güran, Kur’an kursuna katıldıktan sonra evine dönmedi. Ailesi, saat 20.15’te Narin’in kaybolduğunu karakola bildirdi. Bu bildirimin ardından 112 Acil Sağlık, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD ve Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) ekipleri olay yerine sevk edildi.

“;s:5:”width”;i:760;s:6:”height”;i:430;}i:1;a:4:{s:4:”file”;s:6:”5.webp”;s:4:”desc”;s:895:”

Narin Güran’ın Arama Çalışmaları devam ediyor

Arama çalışmaları, geniş bir alana yayıldı. 11 dönümden fazla bir alan tarandı ve yaklaşık 130 kişinin ifadesi alındı. Ayrıca, AFAD ve jandarmanın akrediteli 149 kişi ile yaptığı arama girişimleri son altı gün boyunca sürdü. Jandarmaya ait bir helikopter ile havadan destek sağlandı. Kaybolduğu saatlerde bölgeden geçen 150 araç incelendi.

Ekipler, köye giren ve mahalleye gelen her şeyi detaylı bir şekilde aradı. Köylüler, kendi çabalarıyla Narin’i bulmak için çeşitli aramalar yaptı, ancak herhangi bir sonuca ulaşılamadı. Narin’in babası Arif Güran, devlete ve yetkililere verdikleri destek için teşekkür etti.

“;s:5:”width”;i:869;s:6:”height”;i:477;}i:2;a:4:{s:4:”file”;s:20:”narin-güran-2.webp”;s:4:”desc”;s:538:”

Aileden Gelen Tepkiler Oldu

Arif Güran, bazı yanlış bilgilerin yayıldığını ve Kur’an kursu hocasına yönelik yanlış suçlamaların yapıldığını belirtti. İmamın Narin’le hiçbir ilgisi olmadığını ve olayla ilgili olarak kamera kayıtlarının incelendiğini ifade etti. Ayrıca, Narin’in son olarak 18.30’da bir çeşme yanında görüldüğü ve bu saatten sonra kendisinden haber alınamadığını belirtti.

“;s:5:”width”;i:760;s:6:”height”;i:430;}i:3;a:4:{s:4:”file”;s:6:”3.webp”;s:4:”desc”;s:464:”

Anne Yüksel Güran’ın Çağrısı

Narin’in annesi Yüksel Güran, Türkiye genelindeki herkesin yardımını beklediğini söyledi. Devlet kapısına bırakılması çağrısında bulunarak, ailevi destek talebinde bulundu. Yüksel Güran, çocuklarına yönelik yapılan olumsuz yorumlar ve yanlış bilgiler konusunda büyük üzüntü duyduğunu ifade etti.

“;s:5:”width”;i:770;s:6:”height”;i:433;}i:4;a:4:{s:4:”file”;s:20:”narin-güran-1.webp”;s:4:”desc”;s:780:”

Arama Çalışmalarında Yeni Gelişmeler oldu.

22 Ağustos gece saatlerinde bir çocuk terliği yol kenarında bulundu. Bu terliğin, Narin’e ait olduğu iddia edildi. Ancak, laboratuvar testleri ve detaylı incelemeler sonucunda terlik numarasının Narin’in terlik numarasından farklı olduğu ortaya çıktı.

Diyarbakır Valiliği’nden Açıklama geldi

Diyarbakır Valiliği, kayıp çocuk Narin Güran’ın bulunması için başlatılan geniş çaplı arama çalışmalarının devam ettiğini ve sahte iddialara halkın itibar etmemesi gerektiğini duyurdu. Ayrıca, sosyal medyada yayılan yanlış bilgilere karşı uyarılarda bulundu.

“;s:5:”width”;i:760;s:6:”height”;i:414;}i:5;a:4:{s:4:”file”;s:6:”7.webp”;s:4:”desc”;s:409:”

Kan İzleri ve Olay Yeri İncelemesi

25 Ağustos’ta, Narin’in kaybolduğu patika yolun 50 metre ilerisindeki bir tepede, kan izleri bulundu. Ancak, Diyarbakır Valiliği, bu kan izlerinin mahalledeki bir çocuğun burnundan kaynaklandığını açıkladı. Olay yeri inceleme ekipleri, kan bulunan kaya parçalarını laboratuvara gönderdi.

“;s:5:”width”;i:760;s:6:”height”;i:414;}i:6;a:4:{s:4:”file”;s:6:”6.webp”;s:4:”desc”;s:202:”

Narin’in kaybolması, sadece Diyarbakır’da değil, tüm Türkiye’de büyük bir yankı uyandırdı. Aile, hem devletin hem de toplumun desteğini arıyor.

“;s:5:”width”;i:760;s:6:”height”;i:414;}}}

Diyarbakır’da Kaybolan Narin Güran Bulundu Mu? Son Dakika Diyarbakır Haberleri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Devlet Ödemeleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!