1. Haberler
  2. Haberler
  3. Emekli Maaşı İçin Toplantı Başladı. Emekli Maaşı Ne Kadar Oldu? Seyyanen Zam Ne Kadar Oldu?

Emekli Maaşı İçin Toplantı Başladı. Emekli Maaşı Ne Kadar Oldu? Seyyanen Zam Ne Kadar Oldu?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emekli Maaşı İçin Toplantı Başladı. Emekli Maaşı Ne Kadar Oldu? Seyyanen Zam Ne Kadar Oldu?

En düşük emekli maaşı artırılması çalışması için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler bir toplantı yapacak. Zam düzenlemesi, yaklaşık dört milyon emekli üzerinde bir etkiye sahip olacak.

Son 6 aylık sürede emekli maaşı %24,73 arttı. Ancak, enflasyon zammı kök aylıklarını etkilerken, 7 bin 710 liranın altında olan maaşlar en düşük aylık sınırının altında kaldı.

AK Parti kurmaylarının tek odak noktası, en düşük emekli maaşı rakamını belirlemekti. Yeni düzenlemeye göre, en düşük emekli maaşı 10 bin liradan 12 bin liraya çıkarılacaktır. Bu düzenleme, emeklilerin yaşam standartlarını iyileştirmeyi ve maaşlarını daha adil bir seviyeye getirmeyi amaçlıyor. Emekliler, bu artışla birlikte ekonomik olarak biraz daha rahatlayacaklar.

Emeklilere Seyyanen Zam Yükselecek Mi?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile birlikte bir toplantıya katılacaklar. AK Parti yetkilileri, “Emeklilere seyyanen zam mümkün görünmüyor, şu anda sadece en düşük emekli maaşı 10 bin TL’ye yükseltilmesi için bir çalışma yürütülüyor” dedi.

Meclis, toplantıda alınan karara göre düzenlemeyi gönderecek. AK Parti yetkilileri, temmuz maaşlarına yetiştirilmek için çaba sarf edildiğini, ancak bunun mümkün olmadığı durumlarda düzenlemenin bir sonraki döneme sarkabileceğini belirttiler.

Bu düzenleme, emeklilerin maaşlarını daha adil bir seviyeye getirmeyi amaçlıyor ve ekonomik olarak rahatlamalarını sağlayacak adımlar atılmasını hedefliyor. Temmuz maaşlarına yetişmesi için büyük bir çaba sarf edilmesine rağmen, gerektiğinde süreç daha sonraya ertelenebilir. Emekliler, bu gelişmeleri yakından takip ediyor ve alınacak kararları merakla bekliyor.

Emekli Maaşı İçin Toplantı Başladı. Emekli Maaşı Ne Kadar Oldu? Seyyanen Zam Ne Kadar Oldu?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Devlet Ödemeleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!