Emekli Maaşı Son Dakika Gelişmesi. Bir Müjde Daha Geldi. En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Oldu?

Emekli Maaşı Son Dakika Gelişmesi. Bir Müjde Daha Geldi. En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Oldu?
Emekli Maaşı Son Dakika Gelişmesi. Bir Müjde Daha Geldi. En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Oldu? En düşük emekli maaşı ne kadar oldu Son Dakika? En düşük SSK emekli maaşı ne kadar? SGK en düşük emekli maaşı ne kadar 2024 Temmuz?

Emekli Maaşı Son Dakika Gelişmesi. Bir Müjde Daha Geldi. En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Oldu?

SGK Uzmanı İsa Karakaş, milyonlarca emekliye yönelik yaptığı son açıklamada önemli bir duyuru yaptı. "Son Bir Hamle Olacak" diyerek emeklilere müjdeli bir haber veren Karakaş, ek ödeme alacak emekli sınıflarının belirlendiğini açıkladı. Bu gelişme, Bağ-Kur ve SSK emeklileri için beklenmedik ve umut verici bir adım olarak değerlendiriliyor.

6 aylık enflasyon farkına dayalı olarak yapılan zamlar sonrasında, memurlar yüzde 19,31 oranında zam alırken, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için zam oranı yüzde 24,73 olarak belirlendi. Bu zamlarla birlikte, emeklilerin kök maaşı 8 bin TL'nin altında olmayacak şekilde düzenlendi. Ancak, bu artış bazı tartışmaları da beraberinde getirdi. Emeklilerin maaşlarındaki bu artışın yeterli olup olmadığı konusunda farklı görüşler mevcut.

Özellikle Ocak ayında yapılan yüzde 49,25'lik zam, 6 bin 700 TL veya daha düşük bir kök maaş alan emeklilere yeterli gelmedi. Bu durum, en düşük emekli maaşının 10.000 TL'ye yükseltilmesiyle bir nebze olsa da iyileştirildi. Temmuz zammıyla birlikte, 8 bin TL'nin altındaki kök maaşlar artırıldı.

İsa Karakaş, ek maliyetler ve gelecekteki adımlar hakkında daha fazla bilgi vereceklerini belirtti. Bu ek adımın, emeklilerin finansal durumunu daha da iyileştirmesi bekleniyor. Emekliler ve ilgili taraflar, Karakaş'ın duyurduğu bu "son hamle"yi dikkatle takip ediyor.


Emeklilere Ekstra Zam Yapılacak Mı?

Türkiye'de açlık sınırının 19 bin TL'ye yaklaştığı bir dönemde, birçok emekli, maaşlarının yetersiz kaldığını belirterek daha fazla zam talebinde bulunuyor. Yapılan son düzenleme ile 8 bin TL ve altındaki emeklilerin maaşları 10 bin TL'ye yükseltildi. Ancak emekliler, bu artışın yeterli olmadığını ve yaşam maliyetlerine paralel olmadığını ifade ediyorlar.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ek zam beklentilerine karşılık, şu anda ek bir zam planlarının olmadığını açıkladı. Bu durum, emekliler arasında hayal kırıklığına neden oldu ve hükümetin daha fazla destek sağlaması gerektiği yönünde kamuoyunda baskılar artıyor.

SGK Uzmanı İsa Karakaş, Ankara'dan alınan verilere dayanarak, maaş artışlarının emeklilerin ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kaldığını belirtti. Kamuoyu, hükümetin bu konuda atacağı adımları merakla beklerken, emeklilerin maddi sıkıntıları ve ek zam talepleri gündemin üst sıralarında yer almaya devam ediyor.


Karakaş Kök Ödeme Formülü ile Emeklilerin Maaşları Nasıl Hesaplanacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Beklenen Zam Kararı

Emeklilerin maaş hesaplamalarında yeni bir dönem başlıyor. Karakaş Kök Ödeme Formülü. Bu formülle;

  • Temel maaşı 5.230 TL olan bir emekli, eklemelerle birlikte 10.753 TL alacak.
  • Başlangıç maaşı 7.476 TL olanların toplam geliri 11.844 TL'ye,
  • Temel maaşı 8.023 TL olanlarınki ise 11.984 TL'ye yükselecek.
  • En dikkat çekici artış ise 10.000 TL kök maaş alan emekliler için olacak; bu grup, yeni düzenlemeyle 12.473 TL maaş alacak.

Bu hesaplamalar, emekliler arasında büyük bir beklenti yaratırken, ilave zam konusunda son sözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, A Milli Takım'ın maçından sonra yurda dönüş yapmış ve emekli maaşlarına yapılacak ilave zamlar hakkında Pazartesi gününden itibaren kurmaylarına talimat vermesi bekleniyor. Önümüzdeki hafta, emekliye ilave zamlar ve en düşük emekli maaşı zammının detayları açıklanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.