Emekliye bayram parası ne zaman yatacak?

Emekliye bayram parası ne zaman yatacak?
Emekliye bayram parası ne zaman yatacak? Emeklilerin bayram ikramiyesi ne zaman yatacak 2024? Bayram öncesi maaşlar ne zaman yatacak 2024?

Emeklilere Bayram İkramiyesi Dağıtımı Ne Zaman?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklamasına göre, emeklilere bayram ikramiyeleri 10 Haziran ile 14 Haziran tarihleri arasında hesaplarına yatırılacak. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamındaki tüm emeklilere ödenecek olan ikramiyeler, Kurban Bayramı öncesinde dağıtılacak. Bayramın 16 Haziran’da başlaması planlanıyor.

Emekli Bayram İkramiyesi ne Kadar?

Yerel seçimlerden önce 3000 TL yükseltilen bayram ikramiyeleri, emeklilerin hesaplarına geçecek. Bu kapsamda gaziler, şehit yakınları, dul ve yetim maaşı alanlar ve başarılı sporcular da ikramiyelerden faydalanacak. Bakan Işıkhan, bayramdan önce ödemelerin yapılacağını ve yakın zamanda ödeme takviminin açıklanacağını belirtti.

Bayram İkramiyeler Nasıl Dağıtılacak?

Bayram ikramiyeleri, emeklilerin aylık alma günlerine göre hesaplarına yatırılacak. SSK ve Bağ-Kur kapsamında aylık alan emeklilerin ikramiyeleri 10 Haziran ile 14 Haziran tarihleri arasında yatırılacak. Emekli Sandığı kapsamında aylık alan emeklilere ise 10 Nisan'da başlayan Ramazan Bayramı ikramiyesi gibi, ödeme günlerine göre ikramiyeleri verilecek.

Geçmiş Bayram İkramiyeleri Ne Kadardı?

Emekliler, Ramazan Bayramı öncesinde aylık aldıkları günlere göre ikramiye almışlardı. Bu uygulamada, ödeme günü 2 Nisan 17-18 olanlar 2 Nisan’da, 3 Nisan 19-20-21-22 olanlar 3 Nisan’da ve 4 Nisan 23-24-25-26 olanlar 4 Nisan’da ikramiyelerini almışlardı. Benzer bir uygulama Kurban Bayramı öncesinde de gerçekleştirilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kurban Bayramı ikramiyesi ödeme takvimini önümüzdeki günlerde duyuracak. Emekliler, belirtilen tarihlerde ikramiyelerini alarak bayrama daha rahat girebilecekler. Bu yıl emeklilere verilen üç bin liralık bayram ikramiyesi, ekonomik açıdan önemli bir destek sağlayacak.

Bayram İkramiyesi Ödeme Tablosu

Ödeme Günüİkramiye Tarihi
2 Nisan 17-182 Nisan
3 Nisan 19-20-21-223 Nisan
4 Nisan 23-24-25-264 Nisan
Bağ-Kur5 Nisan
Emekli Sandığı 1-23 Nisan
Emekli Sandığı 3-4-54 Nisan

Emeklilere verilecek bayram ikramiyeleri ile ilgili detaylar önümüzdeki günlerde netleşecek. Emekliler, belirtilen tarihlerde ikramiyelerini alarak bayramı huzur içinde karşılayacaklar.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere verilen bu desteğin önemine dikkat çekerek, bayramdan önce ödemelerin yapılacağını bir kez daha vurguladı. Emeklilere sağlanan bu maddi destek, bayram döneminde ekonomik rahatlama sağlayacak.

Emekliler için bayram ikramiyesi uygulaması, sosyal devletin bir gereği olarak değerlendiriliyor. Bu uygulama sayesinde emekliler, bayram öncesinde maddi olarak rahatlayacak.

Kaynak:Haberler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.