En Düşük Emekli Maaşı 12.500 TL Olacak. Açıklama Geldi. SON Dakika Emekli Maaş Açıklaması

En Düşük Emekli Maaşı 12.500 TL Olacak. Açıklama Geldi. SON Dakika Emekli Maaş Açıklaması
En Düşük Emekli Maaşı 12.500 TL Olacak. Açıklama Geldi. SON Dakika Emekli Maaş Açıklaması. En düşük emekli aylığı kaç lira? En düşük emekli maaşı kaç para oldu 2024?

En Düşük Emekli Maaşı 12.500 TL Olacak. Açıklama Geldi. SON Dakika Emekli Maaş Açıklaması

En Düşük Emekli Maaşı 12.500 TL Olacak. Açıklama Geldi. SON Dakika Emekli Maaş Açıklaması. AK Parti, uzun süredir kamuoyunda tartışılan bir vergi paketini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sundu.

Bu pakette, en düşük emekli maaşının 12.500 TL olarak belirlenmesi öngörülüyor. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, bu düzenlemenin 3 milyon 703 bin 788 kişiye fayda sağlayacağını belirtti.

Vergi Kanunlarında Hangi Değişiklikler Yapılacak?

TBMM Başkanlığı'na sunulan Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi hakkında konuşan Abdullah Güler, vergi paketi ve en düşük emekli maaşına yapılacak zamlarla ilgili önemli bilgiler verdi. Güler, düzenlemenin vergi ve sosyal güvenlik gibi diğer kanunlarda da değişiklik yapacağını ifade etti.

Emekli Maaşlarına Ne Kadar Zam Yapılacak?

Emekli Maaşlarına Ne Kadar Zam Yapılacak? Güler, düzenlemenin 2024 yılının temmuz-aralık dönemi için bütçeye maliyetinin 33 milyar 200 milyon TL olacağını belirtti.

En düşük emekli maaşı 12.500 TL'ye yükseltilecek. "Bu düzenlememizle mevcut 16 milyon 180 bin civarındaki toplam emekli sayımız içinde en düşük emekli aylığının 12.500 liraya tamamlanması sağlanacaktır," dedi.

Vergi Düzenlemeleri Neler Getirecek?

Vergi Düzenlemeleri Neler Getirecek? Vergi düzenlemeleri teklifi ile vergi adaletini, doğrudan vergi payını ve kayıt dışılığı azaltmayı hedeflediklerini belirten Güler, "Yeni vergi güvenlik müesseseleri getiriyoruz.

Yurt içi asgari kurumlar vergisi, bu kapsamda vergi güvenliği olarak sistemde yer alacak," dedi. Ayrıca ticari kazanç elde eden mükelleflerin hasılatlarının araştırılacağını ve ifadeleriyle tutarsızlık varsa izaha davet edileceğini söyledi.

Diğer Düzenlemeler Neler Olacak?

Teklifte yer alan diğer düzenlemeler arasında:

  • Emekli olduktan sonra çalışanlar için verilen 5 puanlık prim teşviki kaldırılacak.
  • Kısa vadeli sigorta kolları prim oranı %2,25'e düşürülecek.
  • Vergi ziyaı cezaları artırılacak.
  • Deniz taşıma araçlarına yat limanlarında sağlanan hizmetler için KDV istisnası kaldırılacak.
  • Yurt dışına çıkış harcı her yıl yeniden değerleme oranında artacak ve 500 TL olacak.

Emeklilere Fark Ödemeleri Ne Zaman Yapılacak?

Emeklilere Fark Ödemeleri Ne Zaman Yapılacak? Güler, en düşük emekli maaşının 12.500 TL'ye yükseltilmesiyle ilgili fark ödemelerinin ne zaman yapılacağı sorusuna, kanunlaşma sürecinin tamamlanmasının ardından yürürlük sürecinin herhangi bir mağduriyet oluşturmayacak şekilde düzenleneceğini belirtti.

Bütçe ve Ekonomik Dengeler Nasıl Sağlanacak?

Bütçe dengesi için Orta Vadeli Program'a (OVP) bağlı kalarak, her bir ödemenin karşılığını oluşturarak bütçeyi ayakta tutmaya çalıştıklarını ifade eden Güler, 6 Şubat depremlerinin mali yüküne de dikkat çekti. Güler, emeklilik sisteminin daha adil ve dengeli olması gerektiğini, bütçe kurallarını değiştirmeden gelir kalemleri oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Kaynak:Haberler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.