Ev Hanımlarına Emeklilik Müjdesi Geldi. Erken Emekli Olacaksınız

Ev Hanımlarına Emeklilik Müjdesi Geldi. Erken Emekli Olacaksınız
Ev Hanımlarına Emeklilik Müjdesi Geldi. Erken Emekli Olacaksınız. Torba yasada ev hanımlarına emeklilik var mı? Ev hanımlarına emeklilik ne zaman başlıyor?

Ev Hanımlarına Emeklilik

Ev Hanımlarına Emeklilik. Bayram sonrası ev hanımlarına erken emekli olma şansı, çocuk sayısına ve devlet prim desteğine bağlı olarak artacak. Kurban Bayramı tatilinin sona ermesiyle, TBMM yoğun bir gündemle çalışmaya başlayacak.

Uzun süredir beklenen torba yasa maddeleri artık meclis gündeminde. Bu maddeler arasında ev hanımlarına emeklilik fırsatı da var.


Ev kadınlarına emeklilik için TBMM’de İlk Oylama Gerçekleşecek

Kurban Bayramı’ndan sonra TBMM, önemli bir konuyla ilgili bir toplantı yapacak. Torba yasaların tartışıldığı mecliste ev kadınlarına emeklilik için ilk oylama gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz yıl ev hanımlarına erken emeklilik müjdesi vermişti. Yeni yasa, ev hanımlarının sigorta primlerinin üçte birini karşılayacak.


Prim Miktarları Belirlendi

Ev hanımları ne kadar prim ödeyecekler? TBMM’ye sunulan yeni düzenlemelere göre, şu anda mevcut en düşük sigorta primi 6400 TL 80 kuruş. Yeni yasa meclisten geçerse, ev kadınlarına 2133 lira 60 kuruşluk prim desteği sağlanacak. Ev hanımları, sigorta primlerinin 4267 lira 20 kuruşluk kısmını bu şekilde ödeyecekler.

Ev Kadınlarına Ödenecek Prim Ödeme Tablosu:

Prim TürüMevcut DurumYeni Düzenleme
Sigorta Primi6400 TL 80 kuruş4267 TL 20 kuruş
Devlet Desteği-2133 TL 60 kuruş

Çocuk Sayısına Göre Emeklilik Yaşı Düşecek

Bu yasa, ev hanımlarının çocuk sayısına göre emeklilik yaşını daha erken bir yaşa çekebilecek. Sosyal Güvenlik Kurumu, belirli meslek grupları için yıpranma payı belirler. Benzer bir modelin uygulanması, ev hanımlarına erken emekli olma fırsatı verecek.

Bağ-Kurlulara Prim İndirimi Geliyor

TBMM'de hazırlanan torba yasa maddeleri ve ev hanımlarına yönelik düzenleme, uzun süredir beklenen prim indirimi müjdesini de içeriyor. SSK ve Bağ-Kur prim eşitlemesi yasaları yürürlüğe girerse, küçük esnafın prim gün sayısı çalışanlarınkine eşit olacak. Küçük işletmeler bu durumda 7200 günden emekli olabilecek. Sonuç olarak, düzenleme Bağ-Kurlulara emeklilik için beş yıl önce izin verecek.

Bağ-Kur Prim İndirimi ve Şartlar:

  • Prim Gün Sayısı: 7200 gün
  • Kapsam: On veya daha az kişi çalıştıran küçük şirketler
  • Başvuru: 8 Eylül 1999'dan önce işe giren Bağ-Kur çalışanları

Kurban Bayramı sonrası TBMM’nin gündemi yoğun. Ev hanımlarına erken emeklilik imkanı sağlayan düzenlemeler, prim desteği ve çocuk sayısına göre emeklilik yaşının düşmesi gibi önemli konular ele alınacak. Aynı zamanda Bağ-Kurlulara yönelik prim indirimi de gündemde.

Kaynak:Haberler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum