1. Haberler
  2. Haberler
  3. Evde bakım maaşı alanlara bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

Evde bakım maaşı alanlara bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evde bakım maaşı alanlara bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Evde bakım parası alanlara bayram ikramiyesi var mı? Evde bakım ikramiyesi ne zaman yatacak?

Evde bakım maaşı alanlara bayram ikramiyesi ne zaman yatacak

Evde bakım maaşı alanlara bayram ikramiyesi ne zaman yatacak

Evde Bakım Maaşı Alanlara Bayram İkramiyesi Ne Zaman Yatırılacak?

Evde bakım maaşı alanlar, Ramazan Bayramı yaklaşırken, bayram ikramiyesi konusunda merak içindeler. Aile Bakanlığı, yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç kişilere sağlanan evde bakım maaşlarının yanı sıra, bayram öncesinde özel bir ikramiye ödemesi yapılacağını duyurdu. Bu ek ödeme, bayramın ruhuna uygun olarak ailelerin bayramı daha rahat geçirmelerine olanak tanıyacak.

Bayram İkramiyesi için Başvuru Şartları

Evde bakım maaşı alabilmek için gereken üç koşul, gelir kriterleri, bakıma muhtaçlık kriterleri ve ağır engelli olduğunu gösteren sağlık kurulu raporudur. Bu kriterleri sağlayan bireyler, bayram ikramiyesinden de yararlanabilecek. Başvurular, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne veya ilçe müdürlüklerine yapılabilmektedir.

Kimler Bayram İkramiyesi Alır?

Bayram ikramiyesi, yaşlılık, vazife malullüğü, malullük, ölüm aylığı ve sürekli iş göremezlik geliri alan SGK yararlanıcılarına verilmektedir. Ayrıca, şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar da bu ikramiyeden faydalanabilir. EYT yasası kapsamında emekli aylığı alanlar da ikramiye almaya hak kazanmaktadır.

2024 Evde Bakım Maaşı İkramiyesi Detayları

2024 yılı için evde bakım maaşı, 7.608 TL olarak belirlenmiştir. Aile Bakanlığı, Ramazan Bayramı öncesinde yapılacak olan özel ikramiye ödemesi ile ilgili detayları ve ödeme tarihlerini yakında duyuracak. Bu ödemeler, evde bakım maaşı alan vatandaşların ve ailelerinin bayram öncesi maddi yükünü hafifletecek.

Bayram İkramiyesi Dağıtımı Başlıyor

Ramazan Bayramı ikramiyesi, bayramın ruhuna uygun olarak, evde bakım maaşı alan vatandaşlara ve yukarıda belirtilen diğer gruplara dağıtılmaya başlanacak. Ödeme tarihleri ve detaylar, Aile Bakanlığı tarafından ilan edilecek, böylece hak sahipleri bayram öncesi bu destekten yararlanabilecek.

Evde bakım maaşı alanlara bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Devlet Ödemeleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!