Evde Bakım Maaşı Ne kadar Oldu? Yaşlı Aylığı Ne Kadar Oldu?

Evde Bakım Maaşı Ne kadar Oldu? Yaşlı Aylığı Ne Kadar Oldu?
Evde Bakım Maaşı Ne kadar Oldu? Yaşlı Aylığı Ne Kadar Oldu? Evde bakım ve yaşlılık aylıkları için yapılan zamlar açıklandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, bu yardımların detaylarını paylaştı.

Evde Bakım Maaşı Ne kadar Oldu? Yaşlı Aylığı Ne Kadar Oldu?

Evde Bakım Maaşı Ne kadar Oldu? Yaşlı Aylığı Ne Kadar Oldu? Devlet himayesindeki çocukların taleplerini karşılamak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 2024 yılında evde bakım maaşı ve yaşlı aylığı zamlarını açıkladı.

Yüksek hızlı trenle Konya'ya giderken çocuklarla yakından ilgilenen Göktaş, yolculuk boyunca gazetecilere verdiği demeçte, çocukların bu gezinin kendileri için çok önemli olduğunu belirtti.

Devlet himayesindeki çocuklar hangi etkinliklere katılıyor?

Devlet himayesindeki çocuklar hangi etkinliklere katılıyor? Göktaş, devlet himayesindeki çocukların yaz boyunca çeşitli etkinliklere katıldığını ve birlikte yolculuk ettiği çocukların daha önce hiç yüksek hızlı trene binmemiş veya Konya'ya gitmemiş olduklarını söyledi. Mevlana diyarı Konya'da çocukların kültürel ve turistik yerleri gezerek keyifli bir gün geçireceklerini ekledi.

Doğurganlık hızını yükseltmek için hangi çalışmalar yapılıyor?

Doğurganlık hızını yükseltmek için hangi çalışmalar yapılıyor? Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Göktaş, TÜİK verilerine göre doğurganlık hızını yükseltmen için kapsamlı bir çalışma yürüttüklerini belirtti.

Göktaş, doğurganlık hızındaki düşüşün ve nüfusun yaşlanmasının sadece Türkiye'nin değil, tüm dünyanın sorunu olduğunu ifade etti. Bu konunun önemini fark ettiklerini ve Aile ve Nüfus Politikaları Daire Başkanlığı aracılığıyla çok yönlü politikalar yürüttüklerini vurguladı.

Aile ve Gençlik Fonu ne tür destekler sağlıyor?

Aile ve Gençlik Fonu ne tür destekler sağlıyor? Aile ve Gençlik Fonu, öncelikle deprem bölgelerine yardım ediyor. Gençlerin projeye büyük ilgi gösterdiğini belirten Göktaş, "Bugün itibarıyla 11 bin 11 çiftimiz fondan yararlanmak için başvurdu" dedi. Projeye başvuran çiftlere 48 aylık ve iki yıl geri ödemesiz 150 bin lira faizsiz kredi verdiklerini söyledi.

Sosyal yardım ödemeleri ne kadar arttı?

Sosyal yardım ödemeleri ne kadar arttı? Sosyal yardım ödemelerinde yapılan artışlarla birlikte, yaşlılık aylığı 3 bin 504 liradan 4 bin 181 liraya yükseldi. %40-69 arası engelli oranı olanların aylıkları 2 bin 797 liradan 3 bin 338 liraya, %70 ve üzeri engelli oranı olanların aylıkları ise 4 bin 196 liradan 5 bin 7 liraya çıktı.

Koruyucu ailelerin çocuk başına aylık ödeme ortalaması 8 bin 515 liradan 10 bin 159 liraya, Evde Bakım Yardımı ise 7 bin 608 liradan 9 bin 77 liraya yükseldi. Sosyal Ekonomik Destek hizmeti de çocuk başına 5 bin 330 liradan 6 bin 360 liraya çıktı.

Ağır silikozis aylığı ne kadar oldu?

Ağır silikozis aylığı 7 bin 698 liradan 9 bin 185 liraya yükseldi. Bu artış, temmuz ayında ödenecek.

Kaynak:Haberler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.