1. Haberler
  2. Haberler
  3. Fenomen Neslim Güngen ve Kıvanç Güngen Çifti Kara Para Aklamadan Göz Altına Alındı

Fenomen Neslim Güngen ve Kıvanç Güngen Çifti Kara Para Aklamadan Göz Altına Alındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Neslim ve Kıvanç Güngen Gözaltında. “Kuyu-8” Operasyonunun Detayları Neler?

Fenomenler soruşturması kapsamında, “Neslim Güngen” olarak bilinen İnanç Güngen ve Neslihan Güngen çifti, “Kuyu-8” operasyonları sırasında gözaltına alındı. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından bu sabah 25 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “suçtan kaynaklanan mal varlığının değerlerini aklama”, “resmi belgede sahtecilik” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçlarından 54 şüpheli gözaltına alındı.

Güzellik merkezleri sahibi Neslihan Güngen ve eşi İnanç Güngen’in gözaltına alındığı soruşturmada yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Aralarında 1,5 milyar liralık hesap hareketi bulunan çift, büyük bir mali suç örgütünün parçası olmakla suçlanıyor.

Sahte Sertifikalar ve Yanıltıcı Tedavi Reklamları

Soruşturmada, sahte ustalık belgelerinin Ankara’da 2 bin liraya satın alındığı ve franchise olarak bilinen bayilere 20 bin liraya satıldığı tespit edildi. Bu bayilerin çoğu sistemde kayıtlı belgelere sahip değildi. Ayrıca, marketten alınan normal nemlendirici kremlere marka etiketleri basılarak, “kolajen ip tedavisi” veya “gençleştirme ip tedavisi” gibi yanıltıcı reklamlar yapıldığı belirlendi.

Büyük Miktarda Parasal Hareketler

Araştırmalar, İnanç Güngen ve Neslihan Güngen’in sahip olduğu şirketler arasında 1,5 milyar liralık hesap hareketi olduğunu ortaya koydu. Bayilik anlaşması yapmak isteyenlerden isim hakkı adı altında büyük miktarlarda para talep edildiği ve bu ödemelerin banka yoluyla değil, taşınır veya taşınmaz malların devri yoluyla gerçekleştirildiği anlaşıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 25 ilde 134 adreste yürütülen “Kuyu-8” operasyonlarında 54 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

Fenomen Neslim Güngen ve Kıvanç Güngen Çifti Kara Para Aklamadan Göz Altına Alındı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Devlet Ödemeleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!