1. Haberler
  2. Haberler
  3. Hakan Fidan’dan Net Açıklama “Katliamı durdurmazsak ortak olacağız”

Hakan Fidan’dan Net Açıklama “Katliamı durdurmazsak ortak olacağız”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakan Fidan’dan Net Açıklama “Katliamı durdurmazsak ortak olacağız”

Hakan Fidan’dan Net Açıklama “Katliamı durdurmazsak ortak olacağız” Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Refah Sınır Kapısı‘nda yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çekti. Mısır’a gerçekleştirdiği resmi ziyarette, El Ariş kentinde Kuzey Sina Valisi Tümgeneral Khaled Megawer ile bir toplantı yapan Bakan Fidan, “Eğer hep birlikte bu katliamı burada durdurmazsak, insanlık olarak bu katliamın ortağı olacağız” dedi.

Bakan Fidan, İsrail üzerindeki baskıyı artırmanın önemini vurgulayarak, bu konuda herkesin elinden geleni yapması gerektiğini belirtti.

Bakan Fidan, El Ariş Havalimanında Mısır yetkilileri tarafından karşılandı ve Refah Sınır Kapısı ile Mısır Limanı‘nı ziyaret etti. Sınır kapısındaki yetkililerden bilgi alan Bakan Fidan, basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda ziyaretlerinin amacını ve önemini anlattı.

Bakan Fidan, ziyaretleri boyunca Sina Eyalet Valisinin kendilerine refakat ettiğini ve sınır kapısına gitmeden önce El Ariş Limanı’na uğradıklarını belirtti.

Tamamen Yok Edildi. Suskun Olan Batı Devletler Müdahale Etmeli

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır’daki Refah Sınır Kapısı‘nda yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. Gemilerle getirilen yardımların nasıl taşındığını ve kamyonlara yüklenerek Refah Sınır Kapısı’na nasıl ulaştırıldığını yerinde inceleyen Bakan Fidan, “Şimdi burada ilgili arkadaşlarımız bizlere brifing verdiler, yaptıkları çalışmaları anlattılar” dedi. Ancak, Refah Sınır Kapısı şu anda trafik için kapalı. Sınırın öbür tarafı tamamen yok edilmiş durumda, bu nedenle kamyonlar bölgeden çıkamıyor. Günlük yaklaşık 25 kamyonun Kerem Gazze ve Şalom’a geçtiği belirtilirken, bunun çok yetersiz olduğu vurgulandı.

Bakan Fidan, “Şu anda bulunduğumuz yerden sadece birkaç yüz metre uzakta bir soykırım ve insanlık trajedisi yaşanıyor. İki milyon insan göç etti ve 400 bin çocuk ve kadın öldü. Filistinli kardeşlerimiz yiyecek, ilaç ve su bulamıyor. Buradan herkese sesleniyorum: Bu katliamı durdurmazsak, insanlar olarak katliamın ortağı olacağız. Onları desteklemek için elimizden gelen her türlü çabayı göstermeliyiz” dedi.

Bakan Fidan, Batı Devletleri‘nin suskunluğunu bozmak zorunda olduğunu belirterek, İsrail hükümetine daha fazla baskı yapılması ve insani yardımın arttırılması gerektiğini vurguladı. “İsrail’e yönelik bütün baskıyı artırmalıyız. Batı ülkeleri bu soykırım devam ederse susmamalıdır. Türkiye, krizin başlangıcından itibaren tüm çabasını gösterdi. Buraya gelen kardeşlerimiz, Türkiye’nin diğer ülkelere göre daha fazla yardım sağladığını belirtiyorlar. Biz yaptıklarımızla bir şey umacak değiliz ama en azından bütün kardeşlerimiz yardım için ellerinden geleni yapıyorlar” dedi.

Hakan Fidan’dan Net Açıklama “Katliamı durdurmazsak ortak olacağız”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Devlet Ödemeleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!