1. Haberler
  2. Haberler
  3. IBB kırtasiye yardımı ne zaman verilecek?

IBB kırtasiye yardımı ne zaman verilecek?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

IBB kırtasiye yardımı ne zaman verilecek? 2024 kIRTASİYE yardım Başvurusu

IBB kırtasiye yardımı ne zaman verilecek? 2024 Kırtasiye yardım Başvurusu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli aileler için büyük önem taşıyan kırtasiye yardımı ödemelerini başlatmaya hazırlanıyor.

Her yıl olduğu gibi, bu yıl da 1 Eylül – 21 Aralık tarihleri arasında kırtasiye yardımı ödemeleri yapılacak. İBB öğrenci desteği ise planlandığı tarihte sona erecek. Aileler, bu yardımlar sayesinde çocuklarının eğitim masraflarını karşılamada bir nebze olsun rahatlayacak.

Peki, kırtasiye yardımı ödemeleri ne zaman başlayacak? Ailelerin en çok merak ettiği sorulardan biri bu. Yardımlar, başvuru için gerekli şartlar yerine getirildikten sonra, PTT veya başvuru sırasında belirtilen banka hesap numaraları üzerinden yatırılacak. Bu süreç, aileler için hem kolay hem de hızlı bir şekilde işleyecek.

İBB Kırtasiye Yardımına Kimler Başvurabilecek?

Kırtasiye yardımı, özellikle dar gelirli ve ekonomik zorluklar yaşayan aileler için büyük bir destek kaynağıdır. Peki, kimler bu yardımdan faydalanabilir? Bu yardımı alabilmek için belirli kriterlerin karşılanması gerekiyor.

Öncelikle, bir kişinin aylık ortalama net gelirinin asgari ücretin 1/3’ü altında olması, onu dar gelirli olarak tanımlar. Bu durumdaki aileler, Sosyal Yardımlaşma kaydını oluşturduktan sonra kırtasiye yardımı gibi sosyal yardımlardan faydalanabilirler. Yardım, özellikle maddi durumu kötü olan, düşük gelirli ve ekonomik zorluklar yaşayan ailelere yöneliktir.

Ayrıca, bu yardımlar, felaket ve afetlere maruz kalan çocuklar için de büyük bir önem taşır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, koruyucu ailelere yerleştirilen çocuklar için de bu SED yardımı kapsamında kırtasiye desteği alabilirler.

İBB Kırtasiye yardım başvuru formu için https://senokudiye.ibb.istanbul/ tıklayın.

IBB kırtasiye yardımı ne zaman verilecek?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Devlet Ödemeleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!