1. Haberler
  2. Haberler
  3. Instagram Açılıyor. Müjde Geldi. Görüşme Olumlu Sonuçlandı

Instagram Açılıyor. Müjde Geldi. Görüşme Olumlu Sonuçlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Instagram Açılıyor. Müjde Geldi. Görüşme Olumlu Sonuçlandı

Instagram Açılıyor. Müjde Geldi. Görüşme Olumlu Sonuçlandı. Instagram sona eriyor mu? Son dakika gelişmeleri ile ilgili olarak Bakan Abdulkadir Uraloğlu, Instagram hesabından önemli açıklamalarda bulundu.

5 Ağustos’ta meydana gelen son gelişmelere göre, Instagram, katalog suçları yasaları nedeniyle erişime kısıtlamalar getiren yetkililerle konuştu. Cuma gününden itibaren, Instagram, Türk kullanıcıların yaptığı bazı paylaşımları kaldıran veya engelleyen özelliklere sahip.

Soykırım ve insanlığa karşı suçlar, suç işlemek için örgüt kurma, devletin güvenliği, anayasal düzen ve bu düzenin işleyişi ve düşmanla işbirliği yapmak gibi suçlar, erişim kısıtlamalarının nedenleri arasında yer alıyor. Peki, Instagram ne zaman yeniden tasarlanacak? Instagram ne zaman kullanıma açılacak?

Bakan Uraloğlu’nun açıklamaları;

“Instagram ile yapılan görüşmelerde, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uyulması konusundaki endişelerimizi dile getirdik. Bugün öğleden sonra bir kez daha buluşacağız. Olumlu ilerlemeler bekliyoruz ve taleplerimizi karşılamak için gereken çabayı göstereceklerini umuyoruz.”

Meta Sözcüsünden Instagram Kapatılmasından Dolayı Önemli Açıklama Geldi

Meta Sözcüsünden Instagram Kapatılmasından Dolayı Önemli Açıklama Geldi. Meta oldukça ayrıntılı bir açıklama yaparak Instagram erişimiyle ilgili önemli bilgiler verdi. Meta Sözcüsü, Instagram’a erişimin engellenmesinin bir sonucu olarak, milyonlarca insanın Türkiye’de günlük olarak arkadaşlarıyla ve aileleriyle iletişim kurdukları bir platformdan mahrum kaldığını, şirketlerin ise müşterileriyle iletişim kurmakta zorlandıklarını belirtti. “Hizmetleri yeniden kullanıma sunmak için ellerinden geleni yapacaklarını” ifade etti.

Instagram sona eriyor mu? Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram hesabının kullanımının yasaklandığını duyurdu. Uraloğlu, Instagram’ın katalog suçları yasaları nedeniyle erişime kapatıldığını hatırlatarak, geçen hafta yetkililerle bir görüşme yaptığını belirtti.

Görüşmede Bakan Uraloğlu, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uymanın önemini vurguladı. Bugün öğleden sonra tekrar bir araya gelecekler. “Taleplerimizi karşılamak için gerekli çabayı göstereceklerini umuyoruz ve olumlu gelişmeler bekliyoruz” dedi.

Instagram Neden Kapatıldı?

Instagram 2 Ağustos’ta BTK tarafından erişime engellendi. BTK, Instagram’a “katalog suçlar” olarak tanımlanan kurallara uymadığı için site bilgileri sorgulama menüsünden erişim engelleme kararı aldı. Atatürk’e hakaret, intihara sevk etme ve çocuğa cinsel istismar gibi suçların katalog suçlardan çıkarılması zordur.

Instagram’ın görüşlerine göre, bu cezanın kaldırılması için kesin bir tarih belirlenmedi. Instagram’ın tutumuna bağlı olarak bu sürenin değişebileceği belirtiliyor.

Instagram erişimini engelleyen ülkeler:

  • Çin
  • Güney Kore
  • İran
  • Türkiye
  • Rusya

Bu erişim engelinin ne kadar süreceği konusunda belirsizlik devam ederken, kullanıcıların platforma erişim sağlayamamaları büyük bir etki yaratıyor. Gelişmeleri yakından takip ediyor ve sizlere en güncel bilgileri aktarıyoruz.

Instagram Açılıyor. Müjde Geldi. Görüşme Olumlu Sonuçlandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Devlet Ödemeleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!