İŞKUR ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Birliğiyle 6 Bin 667 TL İşe Başlama Yardımı Verilecek

İŞKUR ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Birliğiyle  6 Bin 667 TL İşe Başlama Yardımı Verilecek
İŞKUR ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Birliğiyle 6 Bin 667 TL İşe Başlama Yardımı Verilecek. Aile Destek Programı ödemesi ne zaman?

2024 Yılında İşe Başlayanlara 6.667 TL Yardım

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2024 yılında İŞKUR aracılığıyla çalışmaya başlayanlara 6.667 TL yardım sağlayacak. İşe başlama yardımı hakkında tüm detaylar burada...

Kimler Yararlanabilir?

3294 sayılı Kanun uyarınca düzenli sosyal yardım programlarından yararlanan hanelerde ikamet eden 18 ila 55 yaş arasındaki bireyler bu yardımdan faydalanabilir. SYDV tarafından çalışabilir olarak değerlendirilip İŞKUR'a bildirilen ve sosyal güvenceli bir işte çalışmaya başlayan kişilere "İşe Başlama Yardımı" verilir.

Başvuru Süreci Nasıl İşler?

İŞKUR aracılığıyla iş görüşmesine yönlendirilen sosyal yardım almaya hak kazanan kişilerden sosyal güvenceli bir işe başlayan vatandaşlar başvurabilirler. Başvuru süresi yasal olarak iki aydır. SGK kayıtlarında işe başlama bilgisi görülen vatandaşlar, Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi incelemesi sonucunda bu yardımdan yararlanabilirler.

Başvuru İçin Gereken Belgeler

Başvuru yapmak için gereken tek belge kimlik kartıdır. Kişi, ikamet ettiği bölgedeki SYDV'ye veya e-Devlet sistemi üzerinden başvuru yapabilir. SYDV mütevelli heyeti başvuruları inceler ve gerekli şartları karşıladığını kontrol eder.

Yardım Miktarı ve Ödeme

2024 yılı boyunca hak sahiplerine brüt asgari ücretin üçte birine eşdeğer bir para verilecektir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu sosyal yardım ödemesini yılda sadece bir kez verir.

Yaşlı, Engelli ve Kronik Rahatsızlığı Olanlara Yardım

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yaşlı, engelli ve kronik rahatsızlığı olan bireylere de sosyal yardım ödemeleri yaparak, onların toplumsal hayatta daha fazla aktif olmalarını sağlar. Bu yardımlar, dezavantajlı grupların yaşam kalitesini artırmayı hedefler.

Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Başvuru formunu doldurmak oldukça basittir. e-Devlet sistemi üzerinden başvuru formuna erişebilir veya SYDV'ye bizzat giderek başvuru yapabilirsiniz. Başvuru sırasında kimlik kartınızı yanınızda bulundurmanız yeterlidir.

Daha Fazla Bilgi İçin

Daha fazla bilgi almak ve başvuru detaylarını öğrenmek için https://www.aile.gov.tr/sygm/programlarimiz/sosyal-yardim-programlarimiz adresini ziyaret edebilirsiniz.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2024 yılında iş bulma sürecinde olan vatandaşlara büyük bir destek sağlıyor. İŞKUR aracılığıyla işe başlayanlara verilecek 6.667 TL yardım ile maddi sıkıntılar bir nebze de olsa hafifletilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.