1. Haberler
  2. Haberler
  3. SSK, BAĞKUR Emeklileri Ne Kadar Zam Alacak? Emekli Maaş Hesaplama Ekranı

SSK, BAĞKUR Emeklileri Ne Kadar Zam Alacak? Emekli Maaş Hesaplama Ekranı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SSK, BAĞKUR Emeklileri Ne Kadar Zam Alacak? Emekli Maaş Hesaplama Ekranı

SSK, BAĞKUR Emeklileri Ne Kadar Zam Alacak? Emekli Maaş Hesaplama Ekranı. Emekli maaşı hesaplamaları, e-Devlet ve SGK tarafından sağlanan emekli maaşı sorgulama motorları aracılığıyla yapılabilir. SGK, Bağkur ve Emekli Sandığı emekli maaşları için hesaplama robotu kullanılarak maaş bilgilerine ulaşmak mümkün.

4A AYLIK HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ

4B AYLIK HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ

4C MAAŞ HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Emekli Maaşlarına Zam Oranları Belirlendi mi?

SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşları için yapılacak zam oranları, Temmuz 2024 itibariyle netleşti. TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarına göre maaşlarda belirli oranlarda artış yapılacak. Peki, emekliler ne kadar zam alacak?

Enflasyon Oranları ve Maaş Artışları

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran ayında yıllık enflasyonu %71,60, aylık enflasyonu ise %1,64 olarak açıkladı. Bu veriler ışığında, 2024’ün ilk yarısı için emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranları belirlendi. Temmuz 2024’ten Aralık 2024’e kadar milyonlarca emekli, yeni maaşlarını almayı bekliyor.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

AK Parti yöneticileri, en düşük emekli maaşının 10 bin TL seviyesinden 12 ila 13 bin TL aralığına yükseltileceğini açıkladı. Bu artış, özellikle 4A, 4B ve 4C numaralı SSK ve Bağkur emeklileri için geçerli olacak. Peki, Temmuz zammı ne zaman ödenecek?

Temmuz 2024 SSK ve Bağkur Net Emekli Maaşı Hesaplama Tablosu

Çalışanların maaşları, enflasyon verileri nedeniyle %24,73 oranında arttı. Bu oran, SSK, Bağkur ve tarım emeklileri için de geçerli olacak. Emekli maaşlarının 17 Temmuz 2024‘te ödenmesi planlanıyor. Peki, zamlı maaşlar ne zaman ödenecek?

Emekli Maaş Ödeme Günleri

Bağkur ve SSK emeklileri, emeklilik tahsis numaralarının son iki hanesine göre maaşlarını alacaklar. SSK emeklileri, maaşlarını her ayın 17 ve 26’sı arasında alırken, Bağkur emeklileri de aynı şekilde ödeme alacaklar.

En Düşük Emekli Maaşı Artışı ve Ek Zamlar

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşını artırma girişimlerinin devam edeceğini belirtti. “Önümüzdeki hafta başında açıklayacağız,” diyen Güler, en düşük emekli maaşının 12 ila 13 bin TL‘ye yükseltileceğini söyledi. Peki, ek zamlar ne zaman başlayacak?

Emekli Maaşı Ödeme Günleri

SSK ve Bağkur emeklileri, emeklilik tahsis numaralarının son iki hanesine göre maaşlarını alacaklar. SSK emeklileri, maaşlarını ayın 17 ve 26’sı arasında alırken, Bağkur emeklileri de aynı tarihlerde ödeme alacaklar. Memurlar ise maaşlarını her ayın 15’inden sonra alacaklar.

Ek Zamlar ve En Düşük Maaş Artışı

AK Parti, en düşük emekli maaşını artırma çalışmalarını sürdürüyor. En düşük emekli maaşının 12 ila 13 bin TL’ye yükseltilmesi planlanıyor. Bu artış, milyonlarca emekliyi etkileyecek. Ek zamlar hakkında ise henüz kesin bir bilgi bulunmuyor

SSK, BAĞKUR Emeklileri Ne Kadar Zam Alacak? Emekli Maaş Hesaplama Ekranı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Devlet Ödemeleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!