1. Haberler
  2. Haberler
  3. Yangın Çıktı. 15 Can Kaybı. Diyarbakır ve Mardin arasında anız yangını

Yangın Çıktı. 15 Can Kaybı. Diyarbakır ve Mardin arasında anız yangını

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mardin ve Diyarbakır’daki Anız Yangınlarında 15 Kişi Öldü

Mardin ve Diyarbakır’da çıkan anız yangınları büyük bir trajediye yol açtı. Yangınlarda 15 kişi hayatını kaybederken, 78 kişi yaralandı. İşte detaylar:

Yangınlar Nerede ve Nasıl Çıktı?

Yangınlar, Mardin’in Mazıdağı ilçesi ile Diyarbakır’ın Çınar ilçesi arasında meydana geldi. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangınlar, hem büyük hem de küçük hayvanların ölümüne neden oldu. Yangınlara AFAD, Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri müdahale etti.

Yangının Etkileri Neler Oldu?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yangınlarda 11 kişinin öldüğünü ve 78 kişinin alevlerden etkilendiğini bildirdi. Diyarbakır’da meydana gelen yangında beş hasta yoğun bakımda ve dörtü entübe durumda. Şu anda hastanelerde tedavisi devam eden altı hasta bulunuyor.

Durum Mardin Diyarbakır
Ölü Sayısı 15
Yaralı Sayısı 78
Yoğun Bakımda 5
Entübe Durumda 4
Hastanelerde Tedavi Edilen 6

Yangın Nasıl Durduruldu?

Yangın, ekiplerin yoğun çabaları sonucu durduruldu. Diyarbakır’dan 24 ambulans ve 3 UMKE Timi, Mardin’den ise 15 ambulans ve 4 UMKE Timi yangın yerlerine gönderildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Çınar Cumhuriyet Başsavcılığının yangınla ilgili bir soruşturma başlattığını sosyal medya hesabından bildirdi.

Soğutma Çalışmaları Nasıl Yapıldı?

Yangın yerlerine helikopterle su taşındı. Bir helikopter, Göksu Barajı’ndan aldığı suyu yangının meydana geldiği bölgelere taşıdı. Soğutma çalışmalarına katılan ekipler, yangının yeniden başlamasını önlemek için büyük bir çaba sarf etti.

Yaralıların Durumu Ne?

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören yaralılardan Remzi Yılmaz, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralıların hastanede tedavi altına alındığı bildirildi. Sağlık Bakanı Koca, yangınla ilgili tüm sağlık ekiplerinin seferber edildiğini belirtti.

Yangın Çıktı. 15 Can Kaybı. Diyarbakır ve Mardin arasında anız yangını
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Devlet Ödemeleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!