Yeni EYT Müjdesi Geldi. Erken Emeklilik Onaylandı 1 Milyondan Fazla Kişiyi Kapsıyor

Yeni EYT Müjdesi Geldi. Erken Emeklilik Onaylandı 1 Milyondan Fazla Kişiyi Kapsıyor
Yeni EYT Müjdesi Geldi. Erken Emeklilik Onaylandı 1 Milyondan Fazla Kişiyi Kapsıyor. Kademeli emeklilik kimleri kapsayacak? EYT den faydalanan kaç kişi?

1 Milyon Kişiye Erken Emeklilik Fırsatı. Başvurular Başlıyor

Milyonlarca insanın beklediği erken emeklilik yasası, 24 Haziran'da işlemeye başlayacak. Yeni EYT dalgası, 1 milyon kişiye erken emeklilik fırsatı sunacak. Bu yasayla birlikte 5 yıllık erken emeklilik programı resmi olarak kabul edildi.

EYT Yasası Kimleri Kapsıyor?

Erken emeklilik yasası, kademeli olarak beş milyon kişiye erken emeklilik hakkı tanıyacak. Özellikle bağ-kurlular ve küçük esnaf için düzenlemeler yapıldı. Yeni yasa taslağı, bağ-kurluların prim gün sayısını 9000 günden 7200 güne düşürecek. Bu düzenleme, milyonlarca vatandaşın mağduriyetini gidermeyi amaçlıyor.

Erken Emeklilik İçin Yeni Düzenlemeler Neler?

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, ikinci EYT dalgası hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Küçük esnafın prim şartının düşürülmesi, yeni yasa taslağının meclise sunulması ve erken emeklilik hakkının verilmesi gibi konular, düzenlemenin ana başlıklarını oluşturuyor.

Ev Kadınlarına Erken Emeklilik Müjdesi Var mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ev kadınlarına erken emeklilik sözü, yeni düzenlemeyle hayata geçirilecek. Ev kadınları, daha düşük prim ödeyerek ve çocuk sayısına göre erken emeklilik fırsatı elde edecekler. Bu düzenleme, ev kadınlarına büyük bir kolaylık sağlayacak.

3600 Ek Gösterge Düzenlemesi Neler Getiriyor?

Yeni torba yasa maddeleri, memur ve memur emeklilerini ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenlemesini de içeriyor. Bu düzenleme, 30 yıllık hizmet süresini doldurmuş ve ilk kademeye ulaşmış tüm memurları kapsayacak. Memur emeklilerinin maaşlarına 4.500 TL'lik zam ve 150.000 TL'lik emeklilik ikramiyesi artışı bekleniyor.

TBMM'de Görüşülecek Diğer Düzenlemeler Nelerdir?

24 Haziran'da TBMM'de görüşülecek olan torba yasa maddeleri arasında, taşeron kadro düzenlemeleri, erken emeklilik ve ev hanımlarına emeklilik gibi önemli konular yer alıyor. Meclis tatile girmeden önce işlemlerin tamamlanması ve resmi gazetede yayınlanması bekleniyor.

Bu düzenlemelerle birlikte, milyonlarca vatandaşın uzun süredir beklediği erken emeklilik hakkı, hayata geçirilecek. Başvuruların başlamasıyla birlikte, hak sahipleri erken emeklilik fırsatından yararlanabilecekler.

Kaynak:Haberler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.