1. Haberler
  2. Haberler
  3. YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Üniversiteler Ne Zaman Açılacak?

YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Üniversiteler Ne Zaman Açılacak?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Üniversiteler Ne Zaman Açılacak?

YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Üniversiteler Ne Zaman Açılacak? Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM, tercih dönemini iki gün uzatarak, sonuçların 4 Ağustos tarihinde açıklanmasını planlıyor. Peki, üniversite kayıtları için son tarih ne zaman?

YKS tercih dönemi, 25 Temmuz’dan 4 Ağustos‘a kadar devam etti ve artık tüm gözler ÖSYM‘nin yapacağı duyuruda. Sonuçların 19 Ağustos‘tan önce açıklanması beklenirken, henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak, ÖSYM‘nin birkaç gün içinde sonuçları ve üniversite kayıt dönemini açıklayacağı öngörülüyor.

Daha önceki yıllarda ÖSYM‘nin, tercih dönemi bittikten yaklaşık iki hafta sonra sonuçları açıkladığı biliniyor. Bu yıl da benzer bir zamanlamayla sonuçların açıklanması bekleniyor. 2023 yılında tercihler 27 Temmuz – 8 Ağustos tarihleri arasında yapılmış ve sonuçlar 19 Ağustos‘ta duyurulmuştu.

YKS tercih sonuçları açıklandığında, adaylar ÖSYM’nin resmi internet sitesinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak sonuçlarını öğrenebilirler. Ayrıca, ÖSYM mobil uygulamasından da sonuçlara ulaşmak mümkün olacak.

Eğer yerleşemeyen adaylar varsa, ek yerleştirme süreci başlayacak. ÖSYM’nin belirleyeceği tarihlerde ek yerleştirme tercihleri yapılacak ve sonuçlar yine ÖSYM‘nin resmi sitesinden duyurulacak.

YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Üniversiteler Ne Zaman Açılacak?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Devlet Ödemeleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!