1. Haberler
  2. Haberler
  3. YÖK Öğrencileri Uyardı “burs” vaadiyle dolandırılmayın.

YÖK Öğrencileri Uyardı “burs” vaadiyle dolandırılmayın.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YÖK Öğrencileri Uyardı “burs” vaadiyle dolandırılmayın

YÖK Öğrencileri Uyardı “burs” vaadiyle dolandırılmayın. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), öğrencilere dolandırıcılardan uzak durmaları konusunda uyarıda bulundu. Son dönemde, YÖK Destek Bursu vereceğini vaat eden sahtekârların, üniversite öğrencilerine ulaşıp banka hesabı açtırdığı ve bu hesapların yasa dışı şekilde kullanıldığı ortaya çıktı.

YÖK, “Bu dolandırıcıların öğrencilere ulaşıp burs vereceklerini iddia ederek para talep ettikleri ve bu hesapların yasa dışı kullanıldığı” şikayetlerinin kendilerine ulaştığını belirtti. Ayrıca, öğrencilere gelen bu tür mesajlara güvenmemeleri gerektiğini özellikle vurguladı.

YÖK Destek Bursu Hakkında Açıklamalar Yapıldı

YÖK Destek Bursu Hakkında Açıklamalar Yapıldı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamaya göre, YÖK Destek Bursları ile ilgili herhangi bir duyuru, yalnızca Kurul’un resmi web sitesinde yayınlanmalıdır. Öğrencilerin, başka kaynaklardan gelen burs başvurusu mesajlarına inanmamaları şiddetle tavsiye ediliyor.

YÖK ayrıca, devlet üniversitelerinde fizik, kimya, biyoloji ve matematik gibi alanlarda okuyan öğrencilerin YÖK Destek Bursu’na başvuramayacaklarını vurguladı. Bu burslar, YÖK tarafından belirlenen başarı kriterlerine uyan öğrencilere doğrudan verilecektir. Burs kazanan öğrenciler, üniversitelere bildirilecek ve burslar doğrudan üniversiteler aracılığıyla dağıtılacaktır.

Siber dolandırıcılık vakalarına karşı da uyarıda bulunan YÖK, öğrencilerin banka hesaplarını yasa dışı amaçlarla kullanmamaları gerektiğinin altını çizdi.

YÖK Öğrencileri Uyardı “burs” vaadiyle dolandırılmayın.
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Devlet Ödemeleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!