İskambil Falına Nasıl Bakılır?
Haber Başlıkları
İskambil falına nasıl bakılır? İskambil kartlarının anlamları nedir? İskambil falına bakmadan önce baktığımız kartların anlamlarını bilmemiz gerekiyor bu kartların anlamları yıllar önceye dayanıyor.
İskambil Falı Anlamları Nelerdir?
Kartlar 4 sembolden oluşuyor. Hava , toprak, ateş ve su bağlantılıdır. Her bir elementte 13 kart vardır. 4 sembol mevsimleri (yaz, kış, ilkbahar, sonbahar) temsil eder. 13 kart olması ayın döngüsünü, 52’de yılın haftalarından esinlenerek yapılmıştır.
İskambil Falı Simgelerinin Anlamları Nelerdir?
- Maça Kartları :Hava Dedikodu, rekabet, sırları ve hayal kırıkları
- Karo Kartları : Toprak Kariyer ve Parasal durumları temsil eder.
- Sinek Kartları: Ateş Tutkuyu , başarıyı ve mutluluğu
- Kupa Kartları : Su Aşkı , dostluğu ve duyguları simgeler.
İskambil Kartlarının Tarihçesi
Bir rivayete göre 7-10 yy. Arası Çin’de ortaya çıktığı konuşulsa da aslında 13.yy’da Marco Polo tarafından Avrupa’ya getirilmiştir. Bugün ki kullanımı ise 14.yy da Fransa’da ki falcıların kullandığı şekildedir. Fransa’da 4 sınıf vardır. Marco Polo bu kartların simgelerini Fransa’da o dönemler sıkça sınıf ayrımı olaylarından esinlenerek adlandırmıştır. Fransa’da bulunan sosyal sınıf ayrımı Krallar(asiller), askerler, orta sınıf, köylü, şeklindedir. Marco bunları iskambil kartlarının simgelerine göre ayırmıştır. İskambil Kartlarının Simgeleri Nelerdir?
- Kupa: Kral, asilleri
- Maça: Askerler, orduları
- Karo: Orta sınıf
- Sinek: Köylü ve köleler
Bu ayrımda kartların köşelerinde bulunan simge betimlenerek yapılmıştır. Kupa’nın simgesi bir kalkanı andırdığı için asil sınıfı, Maça sanki bir mızrak ucuymuş gibi olduğu için orduyu, karo düz ve net şekilli olduğu ve kiremit şekline benzediği için orta sınıfı, sinek yonca yaprağını andırdığı için köylü sınıfını ifade ediyor. Günümüzde iskambil kartlarıyla oynanan oyunlarda kupanın en değerli sineğin ise en değersiz ve en düşük sayılı kart olma nedeni buna dayanır. Başka bir söylentiye göre destede bulunan 4 papaz geçmiş tarihte ki kralları ifade ettiği doğrultusundadır.
- Kupa: Kral Şarlman
- Maça: Kral Davud
- Karo: Jullius Sezar
- Sinek: Büyük İskender
Aslında bakıldığında basit bir kart oyunu gibi gözükse de altında derin ve merak uyandıran anlamlar içeriyor. Fala bakmadan önce genel hatlarıyla kartların anlamlarına bakalım.
İskambil Kartlarının Anlamları Nelerdir?
- As: Sevgi
- Papaz: Aşk
- Kız: Kadın
- Vale: Erkek
- 10: Sorun
- 9: Ayrılık
- 8: Özlem
- 7: Teklif
- 6: Haber
- 5: Kavga
- 4: Zaman
- 3: Cinsellik
- 2: Kıskançlık
Kartların dizilimini şekillerini ve anlamlarını öğrendiğimize göre şimdi işin daha eğlenceli merak uyandıran fal kısmına geçelim.
İskambil Falına Nasıl Bakılır?
Şimdi desteyi önce güzelce karıyoruz bütün kartlar kapalı olacak ve karşımızda olan falına baktığımız kişi görmeyecek şekilde kartları sıralı önüne koyuyoruz ve üç kart seçmesi gerekiyor. Bu seçtiğimiz üç kart geçmiş, şimdiki ve gelecek zamanı temsil edebilir yada bunu aile, arkadaş çevre ve aşk hayatı diye de yorumlanabilir. Fala tek kişi bakmak uğursuzluk getireceğine inanılmaktadır. Fala bakarken bir bakan bir de karşısında fala baktıran kişi olması gerekir. Fala baktıran kişinin seçtiği üç kartı arkası yukarı gelecek şekilde öne çıkarıyoruz. Daha sonra seçtiğimiz üç kartı yorumlamak üzere her biri için üçer kağıt daha çekiyoruz ve açık bir şekilde önüne diziyoruz. İlk başta seçtiğimiz kartların altına seçtiğimiz kartlara göre yorumluyoruz. Eğer aklımızda tek bir soru ya da tek bir konu varsa bunun olumlu ya da olumsuz olduğunu öğrenmek içinde tek bir kart seçerek bakabiliriz.
İskambil Aşk Falına Nasıl Bakılır?
- ilk başta deste iyice karıştırılır fal baktıran kişi tarafından ortadan kesilir.
- Fal sahibi bu falı kim için baktırıyorsa onun isminde bulunan harf sayısı kadar kağıt destesine bölünür örneğin ben Ali kişisi için baktırıyorsam desteyi ilk başta üç tane olacak şekilde ayırıyorum.
- Daha sonra desteyi soldan başlayarak toplayıp tekrar tek deste haline getiriyoruz.
- Tek deste haline getirdiğimiz kartları bir alttan bir üstten olmak üzere iki tane alınır.
- Alnı sayı ya da aynı sembol olan kâğıtlar ayrılır. Çift gelen kartlarda ayrılır. Ayırdığımız çift gelen kartların üzerine de kapalı olacak şekilde bir kağıt konulur.
- En sonunda elimizde ki kartları bitirip kartların üzerinde kapalı koyduğumuz kartların anlamlarına göre fala bakılır.