Kaymakamlık Para Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır; Vatandaşlar tarafından merak edilen sorulardan bir tanesi de Kaymakamlık ne gibi yardımlar veriyor sorusudur. Zor durumda olan ailelere para yardımı yapan kurumların başında kaymakamlık gelmektedir. Sosyal devlet anlayışı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara kaymakamlık tarafından ayni ve maddi yardımlar verilmektedir. Ülkemizde kaymakamlık binalarında hizmet veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları muhtaç ailelerin yanında olabilmek için çalışmalarını titizlik içerisinde yürütmektedir.
Kaymakamlık Yardımları Nelerdir?
Haber Başlıkları
- Kaymakamlık Yardımları Nelerdir?
- Kaymakamlık Para Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?
- Kaymakamlık Para Yardımı Başvuru Formu
- Kaymakamlık Para Yardımı Başvuru Sorgulama
- Kaymakamlık Para Yardımı Başvurusu Telefon Numarası
- Kaymakamlık Para Yardımı Başvuru Şartları
- Kaymakamlık Para Yardımı Kimlere Verilir?
- Kaymakamlık Para Yardımı Başvurusu İçin Gerekli Belgeler
- Kaymakamlıktan Para Yardımı Nasıl Alınır?
- Kaymakamlık Para Yardımı Ne Zaman Yatacak?
- Kaymakamlık Para Yardımı Ne Kadar?
- Kaymakamlık Para Yardımı Dilekçesi
- Kaymakamlık Para Yardımı Nereden Alınır?
- Kaymakamlık Yardım Parası Her Ay Mı Verilecek?
Kaymakamlıktan yardım alabilmek için öncelikle ihtiyaç sahibi olmanız gerekmektedir. Kaymakamlık hangi yardımları yapar;
- Para yardımı
- Gıda ve erzak yardımı
- Kira yardımı
- Giysi yardımı
- Mobilya ve eşya yardımı
- Şartlı eğitim yardımı
- Şartlı sağlık yardımı
- SED yardımı
- Kırtasiye yardımı
- Öğrenci yardımları
- Elektrik yardımı
- En az %40 engelli raporu olan bireylere engelli maaşı
- 65 yaş ve üstü kimsesiz geliri olmayan yaşlılara yaşlılık maaşı
- Eşi vefat eden dul kadınlara ve çocuklarına yönelik dul ve yetim aylığı
- Engelli ve bakıma muhtaç kişilerin bakımını üstlenen yakınlarına bakıcı maaşı
- Muhtaç şehit, gazi ve asker yakınlarına yapılan yardımlar
- Kronik hastalığı nedeni ile çalışamayacak durumda olan kişilere yapılan yardımlar
- Afetzedelere yapılan yardımlar
Kaymakamlık Para Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?
İhtiyaç sahibi vatandaşların bağlı oldukları ilçedeki kaymakamlığa bağlı faaliyet gösteren sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfında hane kayıt formu veya başvuru formu doldurmak suretiyle kaymakamlık para yardımı başvurusu yapabilirler. Ayrıca; e-devlet üzerinden kaymakamlık ayni ve maddi yardım başvurusu yapabilirsiniz. ALO183 ya da ALO144 Sosyal destek hatlarından birini arayarak, kaymakamlık tarafından verilen para yardımı ve diğer yardımlara dair ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca; kaymakamlık para yardımı başvurusu hakkında merak ettiğiniz tüm sorular için özellikle de kaymakamlık yardımı nasıl alınır? kaymakamlık para yardımı nasıl alınır? kaymakamlık yardım parası ne kadar? gibi sorular için bağlı olduğunuz ilçede hizmet veren sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı bizzat görüşebilir veya telefon ile iletişime geçebilirsiniz.
Kaymakamlık Para Yardımı Başvuru Formu
Kaymakamlık binalarında para yardımı başvurusu yapacak olan vatandaşlardan başvuru formu doldurması istenecektir. Para yardımı başvuru formunda vermiş olduğunuz bilgiler doğrultusunda başvurularınız değerlendirilecektir. Kaymakamlık yardım formu; kimlik bilgisi, iletişim bilgisi, ikametgah bilgisi, gelir-gider bilgisi v.b sorulardan oluşmaktadır. Para yardımı taleplerinizin olumlu sonuçlanması için vermiş olduğunuz bilgilerin doğru ve güncel olması gerekir. Kaymakamlık yardım formuna yanlış bilgi vererek yardım almaya hak kazanan kişiler olsa da bu durumun ortaya çıkması halinde bu kişiler aldıkları yardımı güncel faizi ile birlikte geri ödemek zorunda olacaklarını unutmamalarında fayda var. Geri ödeme yapmayı reddeden kişilere vakıf tarafından dava açılarak yasal süreç başlatılır. Kaymakamlık nakit yardımından da bir daha yararlanamayabilirsiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Kaymakamlık Bursu Başvurusu Nasıl Yapılır? Ne Kadar? Başvuru Formu ve Sorgulama
Kaymakamlık Yardım Parası Başvurusu Nasıl Yapılır? Ne Kadar? Ne Zaman Yatar?
Kaymakamlık Para Yardımı Başvuru Sorgulama
Başvurularını tamamlayan vatandaşlar ALO183 ya da ALO144 Sosyal destek hatlarından birini arayarak para yardımı başvuru sonuçlarını öğrenebilirler. Ayrıca e-devlet üzerinden kaymakamlık nakit yardımı başvuru sorgulamasını yapabilirsiniz. E-devlet kaymakamlık para yardımı sorgulama için
https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-yardim-bilgileri-sorgulama
linke tıklayabilirsiniz. Kaymakamlıktan yardım tarafından verilen ayni yardım başvuru sonuçlarınıza da e-devlet üzerinden öğrenebilirsiniz. E-devlet şifresi olmayan vatandaşlar, en yakın PTT şubesine giderek e-devlet şifresi alabilirler.
Kaymakamlık Para Yardımı Başvurusu Telefon Numarası
Kaymakamlık para yardımı başvurusu için ALO183 ya da ALO144 Sosyal destek hatlarından birini arayabilir, bağlı olduğunuz kaymakamlık binalarında hizmet veren SYDV gidebilir veya telefon ile bilgi alabilirsiniz. Kaymakamlıklar, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı aracılığı ile para yardımı yapmaktadır.
Kaymakamlık Para Yardımı Başvuru Şartları
Kaymakamlık para yardımı başvurusunda bulunacak olan kişilerin öncelikle gerçek ihtiyaç sahibi olması ve bu durumu
ile ispatlaması gerekmektedir. Başvuru için gerekli belgeler ile ihtiyaç sahipleri kaymakamlık binalarında bulunan SYDV’ da başvurularını gerçekleştirebilirler.
Kaymakamlık Para Yardımı Kimlere Verilir?
İşi ve geliri olmayan vatandaşlar para yardımından öncelikli olarak faydalanmaktadır. Ayrıca; engelliler ve kronik hastalar, geliri olmayan dul kadınlar, muhtaç şehit, asker ve gazi yakınları, kimsesiz geliri olmayan yaşlılar, afetzedeler kaymakamlık para yardımı alabilirler. İşi olsa dahi hane halkı kişi başı aylık ortalama kazancı asgari ücretin 1/3’ünün altında olan kişiler de para yardımından faydalanabiliyorlar. Kaymakamlık tarafından yapılan para yardımı, kira yardımı, dul aylığı, yaşlılık aylığı, şartlı eğitim yardımı, şartlı sağlık yardımı v.b olarak yapılacak yardımın türüne göre miktarı değişiklik göstermektedir.
Kaymakamlık Para Yardımı Başvurusu İçin Gerekli Belgeler
Kaymakamlık Para Yardımı Başvurusu İçin Gerekli Olan Evraklar;
- Başvuru sahibinin ait TC kimlik kartı aslı ve fotokopisi
- Ailenin vukuatlı nüfus kayıt örneği
- Fakirlik belgesi (Muhtarlıktan alınan)
- İkametgah belgesi
- SGK’dan alınabilen gelir belgesi
- İşsiz kişilerin işsiz olduklarını kanıtlayan SGK’dan alınması gereken belge
- Mal beyanına dair belgeler
- Kira sözleşmesi
Bazı durumlarda yukarıdaki belgelere ek olarak bazı belgeler talep edilmektedir.
- Hanede okula giden öğrenci varsa çocuğa ait öğrenci belgesi
- Engelliler için alınacak yardımlarda engelli belgesi
- Afetzedeler için bilirkişi raporu
- Kronik hastalar için sağlık kurulu raporu
- Dul kadınlar için eşlerine dair ölüm belgesi ek belge olarak başvuru sahiplerinden istenmektedir.
Kaymakamlıktan Para Yardımı Nasıl Alınır?
Kaymakamlık para yardımı nasıl alınır; Kaymakamlık para yardımı almak isteyen vatandaşların kimlik belgeleri ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına giderek burada para yardımı talep formu doldurmaları gerekir. Kaymakamlık para yardımı başvurusu kabul edilen vatandaşlara yardım parası, başvuru formu doldururken belirtmiş oldukları adına olan banka hesabına yatırılacaktır. Kaymakamlık para yardımı nasıl alınır? Fakirlik belgesi ve işsiz olanlar kaymakamlık para yardımı başvurusunda bulunduklarında yapılan gelir testi incelemesi sonucu aylık geliri düşük olan kişilere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile kaymakamlık para yardımı yapılır. Sizlere bu bölümde kaymakamlıktan para yardımı nasıl alınır? kaymakamlık nakit yardımı nasıl alınır? sorularına yanıt verdik.
Kaymakamlık Para Yardımı Ne Zaman Yatacak?
Kaymakamlık para yardımları iki ayda bir olmak üzere hak sahiplerine ödenir. Kaymakamlık yardım parası ne zaman yatar yılın 2, 4, 6, 8 ve 12.ayları olmak üzere ikişer aylık ödemeler yapılır.
Kaymakamlık Para Yardımı Ne Kadar?
Kaymakamlık yardım parası ne kadar? Kaymakamlık binalarında hizmet veren sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfı aracılığı ile yoksul vatandaşlara yapılan dul maaşı, yaşlılık aylığı, kira yardımı para yardımı miktarı; vakıf bütçesine, başvuru sahiplerinin muhtaçlık seviyesine ve ailede yaşayan kişi sayısına göre değişiklik göstermektedir. Doğum Yardımı Parası;
- İlk çocuk için 300 TL doğum parası ödemesi yapılır.
- İkinci çocuk için ödenen doğum parası tutarı 400 TL’dir.
- Üçüncü çocuk için 600 TL ödeme yapılır.
- Çoklu doğumlarda eğer gerçekleştirilecek olan ilk doğum ise 700 TL, ikinci doğum ise 1.000 TL
Okuyan çocuğu olan muhtaç ailelere;
- Anaokuluna çocuğu olan ailelere 500 TL,
- İlköğretim öğrencilerinin ailelerine 750 TL,
- Lise öğrencilerinin ailelerine 800 TL,
- Üniversite öğrencilerinin ailelerine ise 900 TL yardım parası verilmektedir.
Kaymakamlık Para Yardımı Dilekçesi
Kaymakamlık nakit yardımı dilekçe örneği olarak sizlere örnek vereceğiz. Ancak her kaymakamlığın dilekçe örneği farklı olabilir.
Kaymakamlık Para Yardımı Nereden Alınır?
Hak sahipleri kaymakamlık para yardımı ödemelerini adına olan banka hesaplarından yada PTT’den alabilmektedir.
Kaymakamlık Yardım Parası Her Ay Mı Verilecek?
Kaymakamlık parası ne zaman verilir; yardım parası ödemeleri yapılan yardımın türüne göre her ay yada 2 ayda bir verilmektedir. Okula giden çocuğu olan yada sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara her ay düzenli kaymakamlık nakit yardımı verilmektedir.
[…] […]