1. Haberler
  2. Güncel
  3. Kimlik Yenileme Ücreti Ne Kadar?

Kimlik Yenileme Ücreti Ne Kadar?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kimlik Yenileme Ücreti Ne Kadar? Kimlik kartı yenileme ücreti nereye yatırılır? Yeni kimlik için ücret ne kadar? Kimlik değişimi için neler gerekli 2023? Kimlik Yenileme Ücreti Ne Kadar? 2018 yılı Nisan ayı tarihi itibariyle başlayan yeni uygulamaya göre, kimlik kartı değişimi için Nüfus Müdürlüklerinde işlem yapılmaktadır. Kimlik değişimi için neler gerekli?, “Kimlik yenileme ücreti ne kadar? “Yeni kimlik kartı ne işe yarar? Gibi merak edilen birçok soruyu sizler için bu yazımızda  derledik. Kimlik Yenileme Ücreti Ne Kadar

Kimlik Yenileme Ücreti Ne Kadar

Kimlik Yenileme Ücreti Nereye Yatırılır?

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı kişinin kim olduğunu tanımlayan belgedir. Bugüne kadar farklı şekil ve niteliklerde değişerek günümüze kadar kullanılması en temel evrak olmuştur. İlk kimlik belgesi Osmanlı döneminde kullanılmaya başlanmış olup  kişinin adı, anne adı, baba adı, milleti, mesleği, göz rengi ve boyu ile ilgili bilgiler içerilerek kişinin tanımlaması yapılmaktaydı. Sürekli yenilenerek bugün Türkiye Cumhuriyeti Yeni Kimlik Kartı adıyla yaşam kolaylaştırıcı özelliği ile tüm işlemlerin birbirine entegre olabilir hale getirilebilmesi amacıyla uluslararası standartlara uygun elektronik kimlik kartı kullanılmaktadır. Bu de kişisel bilgilerin korunmasında güvenilirlik tedbirleri en üst düzeye çıkarılmıştır. Kredi kartı büyüklüğünde tasarlanan kimlikler, taşınması kolay hale getirilmiştir. Yenilenen kimlik kartı ile, dünyadaki teknolojik gelişmelere uygun nitelikte güvenli şekilde, temaslı ya da temassız özelliklerle  kolay kullanılabilirlik ve hızlı işlem yapma imkanları sunulmuştur. Yenilenen kimlik kartları tüm kurumlarda yüksek düzeyde kimlik doğrulama işlemi yapmak amaçlanmıştır. Özel ve kamu kurumlarının hepsi tüm uygulamalarında doğrulamaları kolay bir şekilde yapabilecektir. Bu sayede işlemler çok daha hızlı bir şekilde yapılacaktır. Temaslı ya da temassız özellikleri sayesinde yaşam içerisinde kullandığımız tüm cihazlarda, uygulamalarda kolay bir şekilde tanımlama yapılabilirlik sağlanmıştır. Bu sayede bankacılık işlemleri, ev araba satma ve alma işlemlerinde tapu işlemleri gibi tüm resmi işlemlerde güvenli doğrulama işlemleri kullanılarak olası tehlikelerin önüne geçilmesi hedef alınıyor. Yeni kimlik kartları içerisinde elektronik imza taşır. Bu sayede sadece bu kartı kullanarak tüm işlemlerin güvenilir bir şekilde yapılması sağlanacaktır. Yeni kimlikleri almak için hangi adımlar takip edilmeli, kimlik yenileme ücreti öğrenmek için bildiriler yayınlandı. İncelemek için burayı https://randevu.nvi.gov.tr/pages/applicationprices  tıklayınız.

Yeni Kimlik Ücreti Nereye Yatırılır?

Yeni dönemde ehliyet ve nüfus cüzdanı yenilenme zorunluluğu bulunuyor. Nüfus müdürlükleri her iki işlemin hızlı bir şekilde yapılarak vatandaşa kolaylık sağlıyor. İşlemleri hızlıca yapmak isteyenler kimlik kartı başvurusunu burayı tıklayarak https://randevu.nvi.gov.tr/ ya da Alo 199 Çağrı Merkezi numarasını arayarak randevu alabilirler. Randevusuz işlem yapmak isteyenler ise direkt bulunduğu il nüfus müdürlüklerine giderek işlemleri tamamlayabilirler. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları kimlik yenileme işlemleri için dış temsilciliklere giderek işlemleri gerçekleştirebilir. Ayrıca e devlet üzerinden de burayı tıklayarak https://www.turkiye.gov.tr/nvi-tc-kimlik-karti-basvuru-randevusu randevu oluşturulur. Randevu oluştururken kimlik yenileme ücreti ve bir kaç belge talep ediliyor. Yeni dönemde yeni kimlik talebi olan vatandaşlar için nüfus ve vatandaşlık işleri genel müdürlüğü tarafından esaslar ücret ve esaslar belirlenmiştir.

Kimlik Değişimi İçin Neler Gerekli?

Sadece kimlik değişimi için değil, ilk defa kimlik almak isteyenler, pasaport, ehliyet gibi başvurularda da aynı işlemler yapılıyor. Kimlik değişimi gerekenleri kısaca belirtmek gerekirse; ilk adımda kişinin bağlı olduğu muhtarlığa giderek talep belgesi alınmalıdır. Muhtarlığın onaylayacağı belge üzerinde kişinin son 6 ay içerisinde çekilmiş biometrik fotoğrafı talep edilir. Kimlik kartı üzerinde kullanılacak olan bu fotoğraf ICAO standartlarına uygun biometrik şekilde olması gerekir. Yeni kimlik çıkaracak kişinin yaşı on beş Altındaysa fotoğraf zorunluluğu yoktur. Başvuran kişi fotoğrafın kullanılmasını istiyorsa, fotoğraflı olarak düzenlenebilir. Başvuru randevulu ya da randevusuz bir şekilde yapılabildiği gibi işlemler esnasında, başvuruda bulunan kişi 15 yas ve üzerindeyse birebir nüfus müdürlüğüne kendisi gider. 15 yaşın altındaysa anne, baba ya da vasi giderek işlemleri çocuğun adına tamamlar. Yeni yapılan doğumlarda yeni kimlik kartı çıkarmak için ise; yapılan canlı doğum sonrası, nüfus müdürlüğüne hastaneden alınmış olan doğum kağıdı ile ulaşılarak, kimlik kartı başvurusu yapılır. Doğum sonrasında 30 gün içerisinde başvuru yapılırsa düzenlenecek olan kimlik için Gib kimlik yenilemesi ve ücretinin ödemesi ya da herhangi farklı bir ücret talep edilmez. Yenilenen Kimlikler başvuru esnasında verilen adrese posta yoluyla gönderilir. Yeni kimlikler 10 yıl boyunca geçerliliğini korur. 10 yıl sonrasında tekrar yenilenme gerekir.

Yeni Kimlik Ücreti Nereye Yatırılır?

Yeni kimlik çıkarmak için belirli tutarda harç ödenmesi gerekir. Başvuru esnasında istenilen belgeler arasında ödenen harç dekontu da talep edilir. Eski sistemlerde harçlar belirli bankalara ödenirken, yapılan yenileme yeni kimlik ücreti ödeme şekilleri konusunda vatandaşlara kolaylık sağlandı. Ödemeleri online olarak bu adrese girerek https://ivd.gib.gov.tr internet adresi kredi kartı ya da banka kartı aracılığıyla ödeme yapabiliyorsunuz.

GİB Kimlik Yenileme Ücreti Ödeme

Başvurularında yatırılan harç ücretleri başvuru seçimlerine göre değişkenlik göstermektedir. GİB kimlik yenileme ücreti ödeme işlemlerini çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Başvuru sebebi yeni doğum amacıyla yapılıyor ise kanuni bildirim süresi olan 30 gün içerisinde yapıldığı takdirde ücreti 37,50 TL olarak belirlenmiştir. Kimlik yenileme nedeniyle yapılan başvurularda aynı ücret olan 37,50 TL Geçerlidir. Başvuru sebebi kayıp üzerine yapılıyorsa bedeli 75,00 TL olarak belirlenmiştir. Başvuru ücretlerine detaylı olarak bu sayfadan https://randevu.nvi.gov.tr/pages/applicationprices ulaşarak, Kimlik yenileme ücreti nereye yatırılır?, diye merak ediyorsanız anlaşmalı bankaları ve hesap numaralarını da temin edebilirsiniz.

Kimlik Yenileme Ücreti Ne Kadar?
Yorum Yap
Devlet Ödemeleri
Kaynak: Haberler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Devlet Ödemeleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!