1. Haberler
  2. Güncel
  3. Rapor Parası Bankaya Gönderildi Ne Demek?

Rapor Parası Bankaya Gönderildi Ne Demek?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rapor Parası Bankaya Gönderildi Ne Demek? Bankaya Gönderilen Rapor Parası Ne Zaman Yatar? Rapor Parası Yatmadı Kimi Aramalıyım? İş göremezlik raporu için e-devlet üzerinden ya da direkt SGK aracılığı ile başvuru yapanlar ekranda gördükleri rapor parası bankaya gönderildi ne demek sorusunun cevabını araştırmaya başlamaktadır. Çalışanlar bazı özel durumlarda (hastalık, ameliyat, tedavi…) rapor alabilir ve bunu işverene ulaştırmak zorundadır. İş göremezlik raporu için SGK’ya bildirim yapıldıktan belli bir süre banka hesaplarına belli bir tutar ödeme yapılır. Bu miktar PTT aracılığıyla da alınabilir. İş göremezlik raporları için ayrılan ödeneğin miktarı, ne zaman yatırılacağı gibi bilgileri çalışanlar merak eder. Eğer e-devlet üzerinden sorgulama yaptığınızda karşınıza rapor paranız bankaya gönderildi ibaresi çıkıyor ise bu durumda 2 ihtimal söz konusudur;

  • İş göremezlik rapor paranızı ilgili bankadan 1-3 iş günü içerisinde banka hesap kartınız ile çekebilirsiniz.
  • PTT aracılığıyla çekim yapmak isterseniz kimlik kartınız ile hesabınıza gönderildi yazısını gördükten sonra ertesi gün PTT şubelerinden alabilirsiniz.

Rapor Parası Bankaya Gönderildi Ne Demek?

Rapor Parası Bankaya Gönderildi Ne Demek?

Bankaya Gönderilen Rapor Parası Ne Zaman Yatar? 

Çalışanlar iş göremezlik raporlarının ücretini e-devlet üzerinden takip edebilir. E-devlet ekranında sorgulama yapıldığında ödenmesi gereken tutarın bankaya gönderildiği ibaresi yer alıyorsa yüksek ihtimalle ya banka hesabınıza ya da PTT şubelerine ödemeniz iletilmiştir. Banka hesap kartınızla bankadan veya kimlik kartınızla PTT şubelerinden paranızı çekebilirsiniz. Fakat bankadan ya da PTT şubelerinden adınıza ödenen bir rapor parası çıkmadıysa bu durumda ya ödeme geç düşecektir ya da banka hesabınız SGK sisteminde tanımlı değildir. Bunun için işvereninizle iletişime geçmeniz ve SGK sistemine banka hesabınızı tanımlatmanız gerekir.

Rapor Parası Yatmadı Kimi Aramalıyım?

İş göremezlik raporlarının parası e-devlet üzerinden gönderildiği halde banka hesabınızdan ya da PTT üzerinden çekemiyorsanız SGK’daki yoğunluktan dolayı para aktarımı henüz yapılmamış olabilir. Bu gibi durumlar için işvereni bilgilendirip SGK ile iletişime geçmesini sağlayabilirsiniz. Direkt kendiniz de SGK’yı arayarak durumunuzu anlatabilir ve rapor paranızın hesabınıza aktarılmasını isteyebilirsiniz. Tüm bunlara rağmen hala rapor parasını çekemiyorsanız SGK sistemine tanımlı bir banka hesabınız olmayabilir. Bu gibi durumlarda SGK tabanına banka hesabı tanıtmalı veya PTT üzerinden kimlik belgenizle paranızı çekmelisiniz.

Rapor Parası Ödeme Durumu İşlemler Devam Ediyor Ne Demek?

İş göremezlik doktor raporları, SGK merkezine düştükten sonra hesaplamalar yapılır ve en geç 10 iş günü içerisinde hesabınıza iletilir. Sorgulamalar e-devlet üzerinden yapılarak takip edilebilir. Ekranda rapor parası ödeme durumu işlemler devam ediyor ibaresi görürseniz yüksek ihtimalle SGK tarafından hesaplamalar sürüyor demektir. Ödeme süreci temel olarak işverenin çalışmazlık girişinizi yaptığı andan itibaren başlayacaktır. SGK tarafından bu girişler işleme alınır ve en geç 10 iş günü içerisinde sisteme tanımlı banka hesabınıza aktarılır. PTT üzerinden kimlik belgenizle de rapor paranızı çekebilirsiniz.

Rapor Parası Nereden Takip Edilir?

İş göremezlik rapor parası gibi tüm şahıs ödemelerinizi e-devlet üzerinden takip edebilirsiniz. Kişisel bilgilerinizle e-devlete giriş yaptıktan sonra SGK rapor ödemeleri bölümüne gelerek başvurunuzun ne aşamada olduğunu görebilirsiniz. İşlemler devam ediyor ibaresi gördüğünüzde SGK’ya işveren raporunuz konusunda girişleri tamamlamış ancak SGK sisteminde hesaplamalar bitmemiştir. Ödemeniz gönderildi ibaresi gördüğünüzde işlemler bitmiştir ve paranızı 1-3 iş günü içerisinde tanımlı banka hesabınızdan ya da PTT üzerinden alabilirsiniz.

Rapor Parası Kimler Alabilir?

Geçici iş göremezlik raporu hastalık, ameliyat, tedavi gibi acil durumlarda çalışanın işe devam edemediği gün boyunca hesaplanır ve tanımlı banka hesabına aktarılır. Ancak çalışan sigortalı olmalı ve raporun tanımlandığı günden önce 90 gün boyunca sigorta primlerinin ödenmiş olması gerekir. İş kazası gibi durumlarda ise bu şarta bakılmaksızın ödemeler 10 iş günü içerisinde gerçekleşir.

Rapor parası bankaya gönderildi ne demek?

E-devlet üzerinden sorgulama yapıldığında “rapor parası bankaya gönderildi” ibaresi görülüyorsa, bu iş göremezlik raporu için ayrılan ödeneğin banka hesabınıza ya da PTT şubelerine iletilmiş olduğunu gösterir.

Bankaya gönderilen rapor parası ne zaman yatar?

Banka hesabınıza ya da PTT şubelerine iletilen rapor parası, genellikle 1-3 iş günü içinde yatırılır.

Rapor parası yatmadıysa kimi aramalıyım?

Rapor parası yatmadıysa, öncelikle işvereninizi bilgilendirin ve SGK ile iletişime geçin. SGK’daki yoğunluktan dolayı ödeme gecikmiş olabilir.

E-devlet üzerinden rapor parasını nasıl takip edebilirim?

E-devlet üzerinden kişisel bilgilerinizle giriş yaptıktan sonra SGK rapor ödemeleri bölümüne girerek rapor paranızın durumunu takip edebilirsiniz.

Rapor parası ödeme durumu ‘işlemler devam ediyor’ ne demek?

Bu ibare, SGK’nın iş göremezlik doktor raporlarının hesaplamalarını sürdürdüğü ve ödemenin henüz gerçekleştirilmediği anlamına gelir.

Rapor parası çekmek için hangi belgelere ihtiyaç duyulur?

Bankadan rapor parası çekmek için banka hesap kartı, PTT’den çekmek için ise kimlik kartı gereklidir.

Rapor parasını kimler alabilir?

Geçici iş göremezlik raporu alan, sigortalı çalışanlar ve iş kazası gibi durumlarda rapor alan kişiler rapor parasını alabilir. 90 günlük sigorta prim ödemesi veya iş kazası durumu bu ödeme için gerekli şartlardır.

SGK sisteminde tanımlı bir banka hesabım yoksa ne yapmalıyım?

SGK sisteminde tanımlı bir banka hesabınız yoksa, işvereninizle iletişime geçerek SGK sistemine banka hesabınızı tanımlatmalı veya PTT üzerinden kimlik belgenizle paranızı çekmelisiniz.

Devlet Ödemeleri yardım başvurusu için hemen

Rapor Parası Bankaya Gönderildi Ne Demek?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Devlet Ödemeleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!