Şartlı sağlık yardımı başvurusu e-devlet Nasıl Yapılır? Şartlı Sağlık Yardımı Kaç Yaşında Alınır? Şartlı Sağlık Yardım Parası Ne Kadar 2023?
Şartlı sağlık yardımı başvurusu e-devlet Nasıl Yapılır?
Haber Başlıkları
Şartlı sağlık yardımı başvurusu e-devlet Nasıl Yapılır? Şartlı sağlık yardımı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 0-6 yaş aralığındaki çocuklar için ödenen bir yardımdır. Bu yardımda yoksul ailelerin çocuklarının ilaç ve hastane masraflarının karşılanması hedeflenmektedir.
Şartlı Sağlık Yardımı Kaç Yaşında Alınır?
Şartlı sağlık yardımını sosyal güvencesi olmayan ebeveynler alabilmektedir. Bu yardım çocuğu 0-6 yaş aralığında olan tüm ebeveynleri kapsamaktadır. Bu sayede şartlı sağlık yardımı kaç yaşında alınır sorusu da net bir yanıt bulabilmektedir. Fakat tüm sosyal yardımlarda olduğu gibi şartlı sağlık yardımında da karşılanması gereken birtakım koşullar vardır. Bu koşulların karşılanmasıyla birlikte vatandaşların yardım paketine başvurması mümkündür. Şartlı sağlık yardımı, yalnızca ikamet edilen hanedeki vatandaşların tamamının sosyal güvencesinin bulunmaması durumunda başvuruya açıktır. Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen tarihlerde düzenli olarak kontrole giden anne adayları şartlı sağlık yardımına başvurabilmektedir. Bunun yanı sıra hanenin ihtiyaç sahibi olduğuna ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından karar kılınması gerekir. Bu şartların karşılanmasıyla birlikte şartlı sağlık yardımı alınabilmektedir.
Şartlı Sağlık Yardım Parası Ne Kadar 2023?
Şartlı sağlık yardımları farklı ödeme miktarları içerebilmektedir. Bu nedenle sık sorulan şartlı sağlık yardım parası ne kadar 2023 sorusu da oldukça popülerdir. Şartlı sağlık yardımları; 0-6 yaş aralığında çocuk sahibi olan ve sosyal güvencesi olmayan ailelere her ay çocuk başına 100TL olarak yapılmaktadır. Bunun yanı sıra anne adaylarına 9 ayla sınırlı olmak üzere aylık 200TL’lik bir yardım paketi de sunulmaktadır. Lohusa kadınlara toplamda iki ayla sınırlı olmak üzere aylık 300TL verilen şartlı sağlık yardımı oldukça popülerdir. Devlet hastanesinde doğum gerçekleştiren kadınlara ise tek sefere mahsus olmak üzere 500TL ödenmektedir. Bu ödemeler ailelerin geçimini sağlamasından ziyade yeni doğan çocukların bakımlarının karşılanması içindir. Bu nedenle ödemenin hastane ve bakım masrafları dışında harcanması yasaktır. Tespit edilmesi durumunda cezai işlem başlatılmaktadır. Şartlı sağlık yardım parası alabilmek için hiçbir sosyal güvencenin bulunmaması aranan ilk şarttır.
Şartlı Sağlık Yardımı Kaç Ayda Bir Veriliyor?
Şartlı sağlık yardımı hamile olan kadınlara aylık olarak 200TL ödene yapmaktadır. Bu yardım 9 ay boyunca kesintisiz olarak yapıldıktan sonra doğumla birlikte kesilmektedir. Doğum sırasında ise tek sefere mahsus olmak üzere 500TL’lik bir ödeme yapılır. Düşük gelir seviyesine sahip vatandaşlar bu şekilde desteklenmektedir. Tüm bunlara ek olarak halen şartlı sağlık yardımı kaç ayda bir veriliyor minvalinde sorular görmek mümkündür. Doğum sonrasında lohusa kadınlara iki ayla sınırlı olmak üzere her ay için 300TL ödenmektedir. Tüm bunların dışında 72 ayla sınırlı olmak üzere 0-6 yaş arası bebeklere cinsiyet fark etmeksizin her ay kişi başı 100TL’lik bir ödeme yapılmaktadır. Bu sayede dar gelirli kadınların hamileliğinden doğum sonrasına kadar devlet tarafından desteklendiğini görmek mümkündür. Zor zamanlarda vatandaşın yanında olan ve hiçbir şekilde yardımları kısıtlamayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı büyük bir takdir görmektedir. Bunun yanı sıra şartlı sağlık yardımına başvuran kadınların sayısında da her geçen yıl oldukça yüksek oranda artış gözlemlenmektedir. Şartlı Sağlık Yardımı hakkında tüm detaylara buraya https://www.aile.gov.tr/sss/sosyal-yardimlar-genel-mudurlugu/sartli-egitim-saglik-yardimi/ tıklayarak ulaşabilirsiniz.