1. Haberler
  2. Güncel
  3. Tapu Başvuru Sorgulama Nasıl Yapılır?

Tapu Başvuru Sorgulama Nasıl Yapılır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tapu başvuru sorgulama işlemi için illaki bağlı bulunulan belediyenin harita kadastro ve imar uygulama bölümlerine gitmek gerekmiyor. Başvuru işlemlerinin takibi telefon, tablet ya da bir bilgisayar sayesinde kolaylıkla yapılabiliyor. Bunun için kullanılan mecralar ise Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ve e-Devlet. Tapu Başvuru Sorgulama Nasıl Yapılır? Tapu Başvuru Sorgulama Nasıl Yapılır? Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü üzerinden tapu sorgulamak son derece basit. Bunun için öncelikle kurumun web sitesine gitmek gerekiyor. Ardından sorgulama seçeneklerine arsa ya da arazinin olduğu konuma gidilerek sorgulama yapılabiliyor. Ayrıca sorgulama ekranında katmanlar seçeneği bulunuyor; bu özellik sayesinde farklı görüntüleme sistemleriyle haritanın görünümü değiştirilerek inceleme yapılabiliyor. Bunun yanında harita üzerinde bulunan kısa yol menüsüyle komşu parselleri görmekten mesafe ölçmeye kadar birçok özellikte mevcut. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü internet sitesine buraya

https://www.tkgm.gov.tr/

tıklayarak ulaşabilirsiniz. E-Devlet üzerinden tapu başvuru sorgulaması yapmak için öncelikle Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi’nde kayıt olmak gerekiyor. Sistemde kayıtlı olmayan kişiler bu sorgulamayı gerçekleştiremiyor. Sorgulama işlemini gerçekleştirmek için ilk olarak e-Devlet sistemine T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriliyor. Daha sonra ise e-Hizmetler bölümünden Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü seçeneklerinden Tapu Bilgileri Sorgulama linkine tıklamak gerekiyor. Linke tıklandıktan sonra kayıtlı bilgiler ekranda beliriyor. E-Devlet üzerinden sorgulama işlemini gerçekleştirmek için buraya

https://www.turkiye.gov.tr/

tıklayabilirsiniz. E-Devlet şifreniz yoksa en yakın PTT şubesine kimliğinizle birlikte giderek saniyeler içerisinde şifrenizi alabilirsiniz.

Tapu Başvuru Nereden Sorgulanır?

Tapu başvuru sorgulama işlemini internet ortamında kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü internet sitesini ya da e-Devleti tercih edebilirsiniz. İnternet ortamında sorgulama yapmak istemiyorsanız da belediyenin harita kadastro ve imar uygulama bölümünden sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Web Tapu Nedir?

Web Tapu; bütün vatandaşların ve ticaret şirketlerinde kaydı bulunan şirketlerin, taşınmazlarını internet üzerinden takip etmelerine ve yönetebilmelerine olanak sağlayan sisteme verilen isimdir. Web Tapu sayesinde başvuruyu internet üzerinden saniyeler içerisinde gerçekleştirerek işlemleri başlatmak mümkündür. Başvuru sonrasında tapu belgeleri büyük bir titizlik ve dikkatle inceleniyor ve onaylanması durumunda mesaj yoluyla bilgilendirme sağlanıyor. Sonrasında ise evrakların asıllarıyla randevu günü gidilerek imza atılıyor.

Web Tapu Başvuru Nereden Yapılır?

Web Tapu sisteminden tapu başvurusunu gerçekleştirmenin iki yolu var. Bunlardan birisi

webtapu.tkgm.gov.tr

diğeri ise e-Devlet. Sistem ilk kez kayıt olan kişilerin e-Devlet doğrulaması yapmasını ister. Daha sonrasındaysa aşağıda sıralanan adımların izlenmesi gerekir.

  • Web tapu randevusu için ilk olarak tkgm.gov.tr adresine gidin
  • Daha sonra üst menülerdeki ‘E-Randevu’ sekmesine tıklayın
  • Açılan ekranda sizden istenen ad, soyad, T.C. kimlik numarası, cep telefonu numarası, belediyenin rayiç bedeli, satış bedeli gibi bilgilerin tamamını eksiksiz ve doğru bir şekilde girin.
  • Sizden istenen bölümlere DASK poliçe numarası ve belediye rayiç bedeli yazısını girin.
  • Tapu başvurusu için gerekli olan belgeleri internet sitesi üzerinden girin; bu son adımdan sonra e-tapu randevunuz gerçekleşmiş oluyor.

Web Tapu Başvuru Sorgulama Nasıl Yapılır?

Web Tapu sorgulama işlemini aşağıdaki yöntemleri kullanarak gerçekleştirebilirsiniz.

  • Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Web Sitesi
  • E-Devlet
  • Belediyelerin harita kadastro ve imar uygulama bölümleri

Tapu Başvuru Sorgulama Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Devlet Ödemeleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!