Tasdikname Nedir? Tasdikname Ne İşe Yarar? Tasdikname Alınca Ne Olur? Tasdikname Kimden Alınır? Tasdikname Nedir Açık Lise?
Tasdikname Nedir?
Haber Başlıkları
Tasdikname nedir sorusunun sıklıkla sorulduğu görülmektedir. Tasdikname, herhangi bir nedenden ötürü okuldan ayrılmak isteyen veya başka bir okula geçmesi gereken öğrencinin eski okulundan alacağı onaylı bir belgedir. Aynı zamanda okulu yarıda bırakmak isteyen öğrencilere de tasdikname verilmektedir. Bu belge üzerinde öğrencinin eğitim düzeyi ile öğrenim durumu belirtilir. Kısacası bu belgenin öğrencinin okuldan ayrıldığını gösterdiği söylenebilir. Herhangi bir nedenden ötürü okuldan ayrılan ve tasdikname alan öğrenciler, okula tekrar dönmek istediğinde veya farklı bir okula kayıt yaptırdığında tüm işlemler tasdikname ile yürütülür. Bu belgede öğrencinin ilgili eğitim kurumunda almış olduğu tüm dersler ile alakalı bilgilendirmelere yer verilir. Bu nedenle tasdikname önemli belgeler arasında yer alır.
Tasdikname Ne İşe Yarar?
Tasdikname ne işe yarar sorusu da sıklıkla sorulmaktadır. Tasdikname uzun yıllardır var olan ve işlevini sürdüren önemli bir belgedir. Bu belgenin birden fazla işlevinin olduğu söylenebilir. İlk işlevi, öğrencinin başka bir okula geçmek istemesi durumunda eski okulu tarafından eğitim durumunun gösterilmesidir. Öğrenci başka bir eğitim kurumuna geçmek istediğinde bu belgeyi ibraz etmek zorundadır. Tasdikname sayesinde öğrencinin ilgili okulla ilişkisinin sona erdiği resmiyet kazanmış olacaktır. Bu belge ile öğrencinin ayrıldığı eğitim kurumundan aldığı dersler yeni okul yönetimine gösterilir. Böylece öğrenciler eski okullarından almış oldukları derslerden muaf tutulacak ve yeni okulda bu dersleri görmeyecektir.
Tasdikname Alınca Ne Olur?
Tasdikname alınca ne olur gibi sorular da sıklıkla sorulur. Tasdikname, az önce de bahsedildiği gibi bir eğitim kurumundan ayrılan öğrencilere verilen belgedir. Bu belge üzerinde öğrencinin eğitim durumu ve öğrenim düzeyi gibi bilgilerin yanı sıra almış olduğu derslere de yer verilir. Aynı zamanda iki yıl üst üste sınıfta kalan öğrencilere de tasdikname verilmektedir. Bir nedenden ötürü eğitim kurumundan ayrılan öğrencilere bu belgenin verilmesi zorunludur. Tasdikname; devamsızlık veya disiplin suçu gibi durumlarda verilebilir. Öğrenci eğer farklı bir eğitim kurumuna geçiş yapacaksa bu belgeyi ilgili kuruma ibraz etmelidir. Böylece kurum tarafından öğrencinin eğitim hayatı dikkate alınabilecek ve verilmesi gereken dersler belirlenecektir. Tasdikname e-devlet kanalı üzerinden görüntülenebilmektedir.
Tasdikname Kimden Alınır?
Tasdikname kimden alınır sorusunun yanıtına gelecek olursak, bu belgeyi alabilmek için halihazırda öğrenim gördüğünüz eğitim kurumuna giderek başvuruda bulunmanız gerekir. Bir dilekçe yazarak okul yönetimine başvurduktan sonra tasdiknameniz tarafınıza verilecektir. Bunun yanı sıra vekil ilan ettiğiniz kişiden de başvuru yapmasını istemeniz mümkündür. Ancak noter onayı bu durumda şarttır. Tasdikname yalnızca aktif bir öğrenim hayatı olan öğrencilere verilmektedir. Yani güncel durumda öğrenci olmayan kişilerin bu belgeyi alması ne yazık ki mümkün değildir. Kısacası eğitim durumunu donduran veya kaydını sildiren kişiler bu belgeyi alamaz. Eğer aktif bir öğrencilik hayatınız varsa eğitim gördüğünüz kuruma başvuruda bulunarak tasdikname alabilirsiniz.
Tasdikname Nedir Açık Lise?
Tasdikname nedir açık lise öğrencileri tarafından merak edilen sorulardan bir tanesidir. Tasdikname, bir öğrencinin herhangi bir nedenden ötürü eğitim kurumundan ayrılırken alması gereken belgeye verilen isimdir. Eğer öğrenci farklı bir eğitim kurumuna geçiş yapacaksa bu belgeye ihtiyaç duymaktadır. Aynı zamanda okulu yarıda bırakmak isteyen öğrencilere de tasdikname verilmektedir. Açık liselerde eğitim gören öğrenciler, tasdikname alabilmek için okul yönetimine bir dilekçe yazmalıdır. Yazılan bu dilekçe şahsen teslim edilebileceği gibi aynı zamanda posta ile de teslim edilebilir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta, tasdiknamenin faks ile gönderilmemesi gerektiğidir. Faks ile gönderilen tasdiknameler dikkate alınmaz.