Tüp Bebek Nedir? Tüp Bebek Tedavisi Nasıl Yapılır? Tüm Bebek Fiyatları Ne Kadar? Tüp bebek nasıl oluyor? Tüp Bebekler Neden Güzel Olur? Tüp bebek Aşamaları. Tüp bebek, çocuk sahibi olmak isteyen çiftte anneden ilaç yüklemesi yapıldıktan sonra alınan yumurtalar ile babadan alınan ve laboratuarda yıkanarak temizlenen içlerinden en iyileri seçilen spermlerin gene laboratuar ortamında medyum denilen kaplarda muhafaza ederek rahim içindeki sıvılara benzeyen sıvılar içinde döllenmeye bırakılmasıdır.
Tüp Bebek Tutup Tutmadığı Nasıl Anlaşılır?
Tüp bebek tedavisinde embriyoların tutunup tutulmadığı anne rahmine bırakıldıktan 12 gün sonra hamilelik testi yapılarak anlaşılır. Tüp Bebek Tedavisinde hamilelik testi kanda ve idrarda ölçülerek iki şekilde yapılır.
Tüp bebek tedavisi ne zaman yapılmalıdır?
Öncelikle çiftlerin normal yolla çocuk sahibi olamadıktan sonra doktora gitmeleri ve doktor kontrolünde beklemeleri gereklidir. Anne ve baba adayının doktor tarafından kontrollerinin yapılması ve sorunun olup olmadığını belirlemesi durumunda annede sorun var ise kontroller şu şekilde yapılır :
- Âdetin ikinci günü kanda LH FSH E2 ve inhibin B testlerinin yapılıp yumurta rezervlerinin durumuna bakılır.
- Troid bezlerinin düzgün çalışıp çalışmadığına bakılması gerekir. Serbest T3 ,T4 ve TSH ve diğer üremeye etkili hormonlar olan DHEA, Androstenedion, l7hidroksiprogesteron, serbest testosterona bakılır.
- Rahim filmi ile yumurtalık kanallarının açık olup olmadığının kontrolünün yapılması gerekir.
- Prolaktin hormonunun düzgün çalışıp çalışmadığına bakılmalıdır.
Eğer sorun baba adayında ise; sperm örneği alınarak spermlerde herhangi bir sorun olup olmadığının kontrolü yapılır. Sonuçlarda görünen önemli herhangi bir sorun yok ise (yumurta kanallarının tıkanıklığı, spermlerin çok az olması yada hiç olmaması gibi) tüp bebek tedavisine hemen geçilmez.