Yeşil Kart Başvurusu Nasıl Yapılır? E-Devlet Başvuru Formu ve Başvuru Şartları; Ülkemizde sosyal bir güvenceye sahip olmayan, maddi durumu yetersiz kişiler nasıl yeşil kart alabilirim diye araştırma yapmaktadır. Yeşil kart çıkartmak isteyen vatandaşların merak ettiği soruların başında ‘Yeşil kart nasıl çıkartılır?‘, ‘Yeşil Kart başvurusu nasıl yapılır?‘ ve ‘Yeşil kart kimlere verilir soruları gelmektedir. Yazımızın içeriğinde Yeşil kart alma şartları nelerdir? Yeşil Kart Başvuru Sorgulama, Yeşil Kart Başvuru Formu, Yeşil kart nasıl alınır? e-devlet Yeşil Kart Başvurusu Nasıl Yapılır? ve Yeşil Kart ile ilgili merak ettiğiniz tüm soruları yanıtlayarak sizleri aydınlatmaya çalışacağız.
Yeşil Kart Nedir?
Haber Başlıkları
- Yeşil Kart Nedir?
- Yeşil Kart Ne İşe Yarar?
- Yeşil Kart Başvurusu Nasıl Yapılır?
- E-Devletten Yeşil Kart Başvurusu Nasıl Yapılır?
- Yeşil Kart Başvurusu Nereye Yapılır?
- Yeşil Kart Nasıl Alınır?
- Yeşil Kart Başvurusu Telefon Numarası
- Yeşil Kart Başvuru Sorgulama
- Yeşil Kart Başvuru Sonucu
- Yeşil Kart Başvuru Formu
- Yeşil Kart Başvuru Şartları
- Yeşil Kart Başvurusu Nereye Yapılır?
- Yeşil Kart Başvurusu İçin Gerekli Belgeler
- Yeşil Kart Kimlere Verilir?
- Yeşil Kart Kaç Günde Çıkar?
- Yeşil Kartlı Olduğumu Nasıl Öğrenebilirim?
- Yeşil Kart Gelir Testi Hesaplaması Nasıl Yapılır?
Yaşamını asgari geçim standartlarında veya standartların altında sürdürmekte olan vatandaşlar, yeterli gelire sahip olmayan kişiler ve sosyal güvencesi olmayan bireylere ücretsiz olarak sağlık hizmeti alabilmeleri için verilen belgeye yeşil kart denir.
Yeşil Kart Ne İşe Yarar?
Ülkemizde birçok vatandaş tarafından kullanılan Yeşil Kart 3816 Sayılı Kanun ile yardıma muhtaç ve sağlık güvencesi olmayan kişilere ücretsiz olarak sağlık hizmeti alabilmeleri için verilen bir belgedir. Muhtaç vatandaşlar bu belge ile sağlık imkanlarından ücretsiz faydalanabilmektedir. Ayrıca eczaneden alacağı ilaçların katkı payı devlet tarafından karşılanır. Yeşil kart sahiplerine aynı zamanda fakirlik yardımı da verilmektedir. Yeşil Kartlılara devlet yardımı ayni ve maddi olarak yapılmaktadır. Yeşil kart sahipleri başvuru yaparlarsa devletten gebelik, eğitim, kömür, yaşlılık, aşı, engelli yardımı alabilirler. Yeşil Kart nerede geçerli ; Vatandaşlar Yeşil Kart ile prim ödemeden sadece Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastane, ağız ve diş sağlığı merkezleri, aile sağlık merkezlerindeki hizmetlerden faydalanabilirler. Eczanelerde katkı payı ödemezler. Yeşil kart sahipleri başvuru yaparlarsa devletten gebelik, eğitim, kömür, yaşlılık, aşı, engelli yardımı alabilirler.
Yeşil Kart Başvurusu Nasıl Yapılır?
Yeşil Kart Başvurusu Nasıl Yapılır; Ülkemizde yaşayan, T.C vatandaşı olan, hiç bir sosyal güvencesi olmayan dar gelirli, muhtaç ve hanede yaşayan kişi başı gelir ortalaması asgari ücretin 1/3’ünün altında olan vatandaşlar Yeşil Kart Başvuru yapabilirler. Yeşil kart alabilmek için ilk şart gelir testi yaptırmaktır. SYDV’da yapılan gelir testi sonucunuzu sosyal güvenlik kurumuna teslim etmeniz gerekir Valilik veya kaymakamlık hizmet binalarından bulunan Yeşil Kart bürolarına, nüfus cüzdanı, vukuatlı nüfus kayıt örneği, 2 adet fotoğraf, ikametgah belgesi ve Yeşil Kart Başvuru Formu doldurarak Yeşil Kart Başvurusu yapabilirsiniz. Gelir testi başvurunuz sonuçlandıktan sonra bağlı olduğunuz Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek tescili açtırmalısınız, açılış tarihinden itibaren Yeşil Kartınız ile sağlık imkanlarından yararlanmaya başlayabilirsiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Şartlı Sağlık Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır? Ne Kadar? Başvuru Formu ve Sorgulama
Devlet Tarafından Yapılan Sosyal Yardımlar ve Hizmetler
E-Devletten Yeşil Kart Başvurusu Nasıl Yapılır?
Sosyal güvence kapsamında olmayan birçok vatandaş e-devlet yeşil kart başvurusu nasıl yapılır ve İnternetten yeşil kart başvurusu yapılır mı? sorusuna cevap aramaktadır. Maalesef e-devlet veya farklı bir internet sitesi üzerinden Yeşil Kart Başvurusu yapılmamaktadır. Yeşil Kart başvurularının internetten yapılmadığı gibi Gelir testi Başvurusu da online olarak alınamamaktadır Ancak gelir testi sonucunuzu e-devletten sorgulama yaparak öğrenebilirsiniz.
Yeşil Kart Başvurusu Nereye Yapılır?
Yeşil Kart başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar bağlı oldukları ilçedeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfında yaptıracakları gelir testi sonucunu, sosyal güvenlik kurumuna teslim ettikten sonra başvurular tamamlanmış olacaktır
Yeşil Kart Nasıl Alınır?
Ülkemizde sosyal güvencesi olmayan vatandaşların en çok merak ettiği soruların başında Yeşil Kart nasıl çıkartılır sorusu gelmektedir. Yeşil kart alabilmek için ne yapmalıyım öncelikle başvuru yapacak olan vatandaşların gelir testi yaptırması gerekmektedir. Kaymakamlığa bağlı faaliyetlerine devam eden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında gelir testi yapılmaktadır. Gelir testinin sonucunu bağlı olduğunuz Sosyal Güvenlik Kurumuna götürmelisiniz. Yeşil Kart projesi Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yürütülmektedir. Yeşil kart ile hastanelerde ücretsiz muayene olan vatandaşların, sonrasında eczaneden alacağı ilaçların katkı payı devlet tarafından ödenir. Yeşil kartlı nasıl olunur sorusunun cevabına gelecek olursak yeterli şartları sağlayan ve başvuru yapan vatandaşlar Yeşil Kart sahibi olabilmektedir. Yazımızın içeriğinden Yeşil Kart ile ilgili tüm detaylara ulaşabilirsiniz.
Yeşil Kart Başvurusu Telefon Numarası
Yeşil Kart başvurusu ve başvuru süreci hakkında bilgi almak için bağlı olduğunuz ilçedeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı ile iletişime geçebilir veya Çalışma Hayatı İletişim Merkezi “ALO 170” i 7 gün 24 saat arayabilirsiniz.
Yeşil Kart Başvuru Sorgulama
Yeşil Kart başvuru yapan vatandaşlar başvuru sonuçlarını merak etmektedirler. Gelir testi başvuru sonuçlarınızı e-devlet üzerinden öğrenebilirsiniz. E-Devlet yeşil kart başvuru sorgulama
https://www.turkiye.gov.tr/sbm-yesil-kart-police-sorgulama
için linki tıklayabilirsiniz. E-Devlet gelir testi başvuru sorgulama
https://www.turkiye.gov.tr/ashb-gelir-testi-sonucu-sorgulama
Yeşil Kart Başvuru Sonucu
Yeşil kart başvuru sonucu nasıl öğrenilir;
- Başvuru sahibi turkiye.gov.tr adresi kullanılarak, SGK yeşil kart başvuru işlemi yapmalıdır.
- T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresi girerek-devlet giriş sayfası doldurduktan sonra “Giriş” butonuna tıklanmalıdır.
- E-devlet ana sayfasındaki “E-Hizmetler” bölümüne ardından “Kurumlar” seçeneğine tıklayınız.
- Kurumlar sayfasına giriş yaptıktan sonra “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı” seçeneğine tıklayınız
- Aile ve Çalışma Bakanlığı sayfanın açıldıktan sonra yeşil kart sorgulaması için “Gelir Testi Sonucu Sorgulama” seçeneğine tıklayınız.
E-Devlet gelir testi sorguma sayfasına doğrudan giriş yapmak isteyen vatandaşlar
https://www.turkiye.gov.tr/ashb-gelir-testi-sonucu-sorgulama
linke tıklayabilir Gelir testi sonucu olumlu olan vatandaşlar yeşil kart başvurusu için başvuru formu doldurulabilir.
Yeşil Kart Başvuru Formu
Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfında Yeşil kart başvuru esnasında, yetkililer sizlerden yeşil kart başvuru formu doldurmanızı isteyecektir. Başvuru formunda kimlik, iletişim, ikametgah, gelir-gider bilgilerinize dair bir takım sorular bulunmaktadır. Formda bulunan sorulara doğru ve eksiksiz cevaplar vermeniz başvurularınızın olumlu sonuçlanma olasılığını arttıracaktır.
Yeşil Kart Başvuru Şartları
Yeşil Kart alabilmek için gerekli şartlar aşağıdaki gibidir;
- T.C vatandaşı olmak
- Sosyal yardımlaşma vakfında gelir testi yaptırmalı ve test sonucunu sosyal güvenlik kurumuna teslim etmelisiniz.
- Hanede yaşayan bireylerin kişi başı gelir ortalaması net asgari ücretin 1/3’ünün altında olması gerekir.
- Başvuru sahibinin sosyal güvenlik kurumu kapsamında olmaması gerekir.
- Başvuru sahibinin vergi ya da çiftçilik kaydının bulunmaması gerekmektedir.
- Emekli olmaması gerekir.
Yeşil Kart Başvurusu Nereye Yapılır?
Yeşil Kart nasıl çıkartılır; yapacak olan vatandaşlar bağlı oldukları ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında gelir testi yaptırıp, test sonucunu sosyal güvenlik kurumuna götürmelidirler. Böylece Yeşil Kart başvurusu yapılmış olacaktır. Yeşil kartlı olmak için öncelikle gelir testi yaptırmanız gerekir.
Yeşil Kart Başvurusu İçin Gerekli Belgeler
Yeşil Kart Almak İstiyorum diyen vatandaşların hazırlaması gereken belgeler aşağıdaki gibidir;
- Kimlik kartı ve fotokopisi
- Vukuatlı nüfus kayıt örneği,
- 2 adet vesikalık fotoğraf,
- İkamet belgesi
- Yeşil kart başvuru formu
Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfında gelir testi yaptıran ve test sonucunu sosyal güvenlik kurumuna teslim eden vatandaşlar yukarıdaki belgeler ile birlikte başvurularını tamamlayabilirler.
Yeşil Kart Kimlere Verilir?
Kimler Yeşil Kart Başvurusu Yapabilir, Kimler Alabilir?
- Yeşil kart; 3816 Sayılı Kanun ile yardıma muhtaç olduğu kabul edilen ve sağlık güvencesi olmayan kişilere,
- Hanede yaşayan bireylerin kişi başı gelir ortalaması net asgari ücretin 1/3’ünün altında olan ailelere verilir.
Kısacası sosyal güvence kapsamında olmayan muhtaç, dar gelirli, yoksul, işsiz kişiler, gelir testi sonucu olumlu sonuçlanan vatandaşlar yeşil kart başvurusu yapabilir. Yeşil kart başvurusundan önce yapılan gelir testi başvurusunda ortalama geliriniz net asgari ücretin 1/3’ünün üzerinde ise; bu durumda Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamındaki aylık primlerinizi ödeyerek devletin sağlamış olduğu sağlık hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.
Yeşil Kart Kaç Günde Çıkar?
Gelir testi başvurunuz sonuçlandıktan sonra bağlı olduğunuz Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek tescili açtırmalısınız, açılış tarihinden itibaren Yeşil Kartınız ile sağlık imkanlarından yararlanmaya başlayabilirsiniz. Gelir testi başvuru sonuçları ortalama 10-15 gün içerisinde belli olmaktadır. Bu süre başvuruların yoğunluğuna bağlı olarak değişmektedir.
Yeşil Kartlı Olduğumu Nasıl Öğrenebilirim?
Başvuru yapan vatandaşlar Yeşil Kartlı Olduğumu Nasıl Öğrenirim diye araştırma yapmaktadır. Gelir tesit sonucu yeşil kart almaya hak kazanan kişiler Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek tescili açtırarak yeşil kartlarını kullanmaya başlayabilirler. Yeşil kart nasıl aktif edilir diye merak eden vatandaşlar Çalışma Hayatı İletişim Merkezi ALO 170 veya başvuru yaptıkları sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfını arayarak bilgi alabilirler.
Yeşil Kart Gelir Testi Hesaplaması Nasıl Yapılır?
Gelir Testi Hesaplama
- Hane içerisinde yaşayan kişi sayısı
- Hane içerisinde çalışan kişi sayısı
- Hanede çalışan kimse yoksa hanenin kira olup olmadığı
- Günlük tüm gider ve gelirler (gıda-ulaşım)
- Hanede yaşayan çocuk sayısı ve yaşları
E-devlet gelir testi başvuru seçeneği bulunmamaktadır. Gelir testi sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfında yapılmaktadır. Ancak gelir testi sonucunuzu e-devlet üzerinden öğrenebilirsiniz. E-devlet gelir testi sorguma için
[…] kişiler yeşil kart ve sosyal yardımlardan ücretsiz […]
Benim işim yok evim yok borcumcok işyok çocuk 3 var okulagidiyo tablet alacak param yok evim yok borcumcok işyok çocuk 3 var okulagidiyo tablet
Benim bitane çocuğum var çocuğum bezi parası na hitayacım var