Yeşil Pasaport Yenileme Ücreti 2023 Ne Kadar? Pasaport Harçlarına Ne Kadar Zam Geldi? 2023 pasaport defter ücreti ne kadar?
Yeşil Pasaport Yenileme Ücreti 2023 Ne Kadar?Yeşil Pasaport Yenileme Ücreti 2023 Ne Kadar? Yeşil Pasaport Kimler Alabilir? Yeşil pasaport başvurusu için ödenmesi gereken defter bedeli Nerelere Ödenir? Hususi pasaport olarak da adlandırılan...
Yeşil Pasaport Yenileme Ücreti 2023 Ne Kadar?
Haber Başlıkları
Yeşil Pasaport Yenileme Ücreti 2023 Ne Kadar? Yeşil Pasaport Kimler Alabilir? Yeşil pasaport başvurusu için ödenmesi gereken defter bedeli Nerelere Ödenir? Hususi pasaport olarak da adlandırılan yeşil pasaport devlet adına görev yapan memurlara ve belirli şartlarda bu memurların aile bireylerine verilen pasaport türüdür. 5 yıllık süre ile verilen bu pasaportlar renginden dolayı yeşil pasaport adına almaktadır. Bu pasaport türünün çok sayıda ayrıcalığı bulunmaktadır. Dünya genelindeki birçok ülkeye bu pasaport sayesinde belirli günler ile vizesiz bir şekilde giriş yapılmasını sağlar. Bu pasaport türünün yeni nesil yerli ve milli pasaport üretiminin ardından 5 yıllık süresinde uzatmaya gidilmiştir. Yeşil pasaportun geçerlilik süresi 5 yıldan 10 yıla uzatılmıştır. Böylece yeşil pasaport sahipleri 10 yıllık olarak bu pasaportu çıkartabilmektedir. Eğer yeşil pasaportun süresi dolmuşsa ya da dolum tarihine bir seneden daha az bir süre kalmışsa geçerlilik süresi içerisinde uzatma işlemleri başlatılmaktadır. Yeşil pasaport ile ilgili uzatma işlemleri ücretsiz bir şekilde yapılmaktadır. Yeşil pasaportun yenilenme işlemlerine başlarken pasaportun süresinin dolması göz önünde bulundurulur. Yenileme işlemlerini yapabilmek adına
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü
gerekli çalışmaları yürütmektedir. Öncelikli olarak internet sitesi üzerinden e-başvuru yaparak defter bedeli yatırılması gerekmektedir. Yeşil pasaport yenileme ücreti 2023 ne kadar diye sorulduğunda bu konuda herhangi bir pasaport harç bedeli talep edilmemektedir. Sadece 225 TL tutarında olan defter bedelinin ücreti yatırılmalıdır. Bunun dışında sizden istenilen evrakları da eksiksiz bir şekilde yatırmanız gerekmektedir. Çalışan memurlardan çalıştığı kurumun hazırladığı imza sirküleri talep edilmektedir. Emekli memurlarda emekli olma işleminin ardından hangi kadro bilgisine sahip olduğunu belirten belge talep edilmektedir. Memurluktan istifa eden kişiler için çalıştığı son döneme ait kadro bilgisini belirten belge talep edilmektedir. Eğer yeşil pasaportu hak etmiş kişi vefat etmişse hak sahibinin vefat ettiği tarihteki hangi kadro bilgisine sahip olduğunu belirten belge talep edilmektedir. 18 yaşından küçük olan kişiler için velilerinin verdiği muvafakatname gerekmektedir. Bunların dışında öğrenci belgesi de talep edilmektedir. Ayrıca başvuruya giderken 2 adet biyometrik fotoğraf ve nüfus cüzdanının aslı da götürülmelidir. Yeşil Pasaport Yenileme Ücreti 2023 Ne Kadar
Yeşil Pasaport Kimler Alabilir?
Yeşil pasaport alabilmek için belli şartlara sahip olmak gerekmektedir. Bordo pasaportta herhangi bir devlet çalışanı olma şartı söz konusu değilken yeşil pasaportta devlet adına çalışan bir memur olma şartı aranmaktadır. Bu nedenle yeşil pasaport herkese verilen bir pasaport değildir. Belirtilen şartları taşımaları halinde yeşil pasaport devlet memurlarına verilen özel bir pasaport türüdür. Yeşil pasaport 30 sayfadan oluşmaktadır. Birçok kişi tarafından yeşil pasaport kimler alabilir sorusu sorulmaktadır.
Yeşil pasaport başvurusu için ödenmesi gereken defter bedeli Nerelere Ödenir?
- Anlaşmalı Bankalar
- Vergi Dairesi Müdürlükleri
- PTT Şubeleri
- Gelir İdaresi Müdürlüğü İnternet Sitesi
Bunların dışında anlaşmalı olan bazı banka kartları ile
üzerinden kredi kartıyla ödeme yapılmaktadır. Dilerseniz şubeye giderek anlaşmalı bankaların şubelerinde nakit ödeyerek defter bedelini yatırabilirsiniz. Bu pasaport devlet kurum ve kuruluşlarında memur statüsü bulunan ve Emekli Sandığı kaydı bulunan kişilere verilmektedir.
Yeşil pasaport Kimlere Verilir?
- Türkiye Büyük Millet Meclisi eski bakanları ve eski üyeleri
- Kadro derecesi 1., 2. ve 3 olan ya da bu derecelerden emekli olan memur ve kamu görevlilerine
- Görev yaptıkları süre boyunca Büyükşehir il ve ilçe başkanlarına
- 1. derece Olarak emekli olan eski belediye başkanlarına
- Devlet sporcularına
- Belirlenen şartlar ve kurallar dahilinde özelleştirilmesi gerçekleştirilen Türk Telekom, Halk Bankası, Emlak Bankası, Ziraat Bankası çalışanlarına
- 2017 yılında çıkarılan ihracatçılara hususi damgalı pasaport verilmesine ilişkin esaslar yasasının dahilinde belirlenmiş ihracat oranlarının üzerinde ihracat yapan iş insanlarına
- Yeşil pasaport alma hakkı olan kişilerin 25 yaşını geçmeyen çocuklarına ve evli oldukları süre boyunca eşlerine yeşil pasaport verilmektedir.
Yeşil Pasaport Nasıl Alınır?
- Yeşil pasaport almaya hak kazanan kişiler ve bu pasaport türü hakkında bilgi sahibi olmak isteyen kişiler yeşil pasaport nasıl alınır sorusunu sormaktadır.
- Bu pasaporta başvuru yapmak için gerekli şartları taşıyan kişilerin kendilerinden istenen belgeleri tamamlamaları ve defter bedelini ilgili kurumlara ödedikten sonra il nüfus müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekmektedir.
- Yeşil pasaport için başvuru yapmak istediğinizde yukarıda belirtildiği gibi Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünü web sitesi üzerinden https://www.nvi.gov.tr/ online bir şekilde randevu almanız gerekmektedir.
- Daha sonra randevu gününe giderken eksiksiz bir şekilde tüm belgelerinizi götürmeniz gerekmektedir. Yeşil pasaport talep formunu almak istediğinizde bunu https://randevu.nvi.gov.tr ve sitesi ile gerçekleştirebilirsiniz.
- Randevu günü geldiğinde gerekli işlemler yapılarak yeşil pasaport başvuru işlemleriniz alınmaktadır. Ardından online olarak yaptığınız başvuru hemen işleme alınmaktadır. Pasaportunuz basıma gönderildikten sonra vermiş olduğunuz adrese kargo yoluyla teslim edilecektir.
Yeşil pasaportunuz belirttiğiniz adreste teslim edildikten sonra hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Yeşil pasaport sayesinde 150’den fazla ülkeye vizesiz bir şekilde gidebilirsiniz. Böylece vize muafiyeti sayesinde seyahat etmek istediğiniz anlaşmalı ülkeli konsolosluklarına gitmenize ve vize almak için zaman kaybetmenize gerek kalmamaktadır.
10 Yıllık Yeşil Pasaport Ücreti Ne Kadar?
Yeşil pasaport hak sahiplerine çok sayıda ülkenin kapısını ardına kadar açmaktadır. Schengen gibi vizeler almanıza gerek kalmadan bu vizenin geçerli olduğu ülkeleri ziyaret edebilirsiniz. Yeşil pasaport başvurusu yaptığınızda bu pasaport türünün teslimat süresi başvuru yapılan dönemin yoğunluğuna göre değişmektedir. Yoğun dönemleri dışında yeşil pasaport başvurusu yaptığınızda ortalama bir hafta ile 10 gün arasında pasaportunuz size ulaştırılacaktır. Birçok ülkeye vizesiz gitme imkânı sağlayan bu pasaport ile aynı zamanda vize uygulayan ülkelerin bazılarında kapıda vize alma imkanınız bulunmaktadır. Böylece son dakika yapacağınız seyahatlerde bu ülkede yeşil pasaportun avantajından faydalanabilirsiniz. Dünyanın her kıtasında mutlaka yeşil pasaport ile giriş yapabileceğiniz ülkeler bulunmaktadır. Yeşil pasaporta vize istemeyen ülkelerin bir çoğunda 90 gün süreyle seyahat etme imkanınız bulunurken bazılarında bu süre farklılık göstermektedir. Böyle durumlarda genellikle 30 gün boyunca vizesiz seyahate izin verildiği görülmektedir. Bunun dışında bazı ülkelerde 6 ay boyunca vizesiz seyahat etmek mümkün olmaktadır. Bu konu hakkındaki detaylı bilgilere ziyaret etmek istediğiniz ülkenin yeşil pasaport için belirlediği kuralları ve şartları araştırarak öğrenebilirsiniz. Yeşil pasaport ile ilgili kurallar ve şartlar 5682 sayılı Pasaport Kanunu uyarınca uygulanmaktadır. Bu pasaport sahip olduğu özellikler sayesinde diğer pasaport türlerine göre çok daha geniş dolaşım imkânı sağlamaktadır. Kısa bir süre önce yapılan değişiklik ile yeşil pasaportların süresi 5 yıldan 10 yıla çıkarılmıştır. Bu durumun ardından yeşil pasaport almak isteyen kişiler 10 yıllık yeşil pasaport ücreti ne kadar sorusunu da sormaktadır. Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi yeşil pasaport için herhangi bir harç ücreti ödenmemektedir. Yeşil pasaport almak isteyen hak sahiplerinden sadece belirlenen defter Bedeli tahsil edilmektedir. Bu sayede yeşil pasaport başvurusu yapacak kişiler ekstradan herhangi bir ücret ya da harç ödemeden pratik bir şekilde başvuru yapabilmektedir. Eğer yeni kanun gereği 10 yıllık yeşil pasaport için uzatma işlemleri yapacaksanız bunun içinde defter Bedeli dışında herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur. Yerli ve milli olarak yeri teknolojiyi de üretilen yeşil pasaportlar sayesinde kişisel güvenlik çok daha iyi tedbirler alınarak kişisel bilgileriniz korunmaktadır. Yeşil pasaport başvurusu için
tıklayabilirsiniz.
Devlet Ödemeleri yardım başvurusu için hemen