1. Haberler
  2. Sosyal Yardım
  3. 1250 tl Aile Destek Programı Ekim Ödemeleri Ne Zaman Yatacak?

1250 tl Aile Destek Programı Ekim Ödemeleri Ne Zaman Yatacak?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1250 tl Aile Destek Programı Ekim Ödemeleri Ne Zaman Yatacak? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ailelere çeşitli sosyal yardımlarda bulunmaktadır. Aile destek programı da bu kapsamda yürütülen projelerden bir tanesidir. Aile destek programı kapsamında ailelere 450 TL’den 600 TL’ye kadar aylık nakit para verilmektedir. Aile destek programı ekim ödemeleri ne zaman yatacak sorusu ise bu yardımdan faydalanan aileler tarafından sıkça sorulur. Aile destek programı 12 ay süre ile verilmektedir. Son tarih ise Haziran 2023 olarak belirlenmiştir. Ekim ayı ödemeleri ise ayın 13’ü ile 20’si arasında ailelerin PTT hesaplarına yatırılacaktır. Ancak çeşitli nedenlerden ötürü bu süreler değişkenlik gösterebilir. Ekim ayı geçmesine rağmen yardım tutarını almadıysanız bakanlık ile iletişime geçmeniz gerekecektir. 1250 tl Aile Destek Programı Ekim Ödemeleri Ne Zaman Yatacak 1250 tl Aile Destek Programı Ekim Ödemeleri Ne Zaman Yatacak

Aile Destek Ödemeleri Ne Zaman Yatacak?

Sizlerin de bildiği üzere dar gelirli aileler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvuruda bulunarak aile destek ödemelerinden faydalanabilmektedir. Bu ödemeler 12 ay süre ile 450 TL’den 600 TL’ye kadar değişen tutarlar ile yapılır. Aile destek ödemeleri ne zaman yatacak sorusu ise programa başvuruda bulunan ve olumlu geri dönüş alan vatandaşlar tarafından pek çok kez sorulur. Aile destek ödemeleri her ayın 13’ü ile 20’si arasında yatırılır. Bazı zamanlarda ise ay sonunda bu ödemelerin yatırıldığı bilinmektedir. Ödemelerin ne zaman yatırılacağı ile alakalı detaylı bilgi alabilmek için cep telefonunuzdan ALO 144 numaralı sosyal yardım hattını aramanız mümkündür. Bu hat bakanlık personellerinin vatandaşlara sosyal yardımlar ile alakalı bilgi verebilmeleri amacıyla oluşturulmuştur.

Aile Destek Programı Zammı Ne Zaman Yatacak?

Aile destek programı zammı ne zaman yatacak gibi sorular dar gelirli aileler tarafından sıkça sorulmakta ve yanıt aranmaktadır. Aile destek programı 2022-2023 yılı için 450 TL ile 600 TL arasında değişen nakdi para desteğini kapsar. 2023 yılının haziran ayında bu program sona ereceği için daha sonra oluşturulacak programlarda zamlı yardımlar vatandaşlara ulaştırılacaktır. Aile destek programı kapsamında vatandaşlara ödenen nakdi destekler her ayın 13’ü ile 20’si arasında vatandaşların hesaplarına yansıtılmaktadır. İlk destek ise 29 Temmuz’da vatandaşların

PTT

hesaplarına yatırılmıştır. İlgili ay içerisinde meydana gelen yoğunluklardan ötürü yardımın hesabınıza yatırılması ay sonunu bulabilir.

Aile Destek Programı 3 Ödeme Ne Zaman Yatacak?

Aile destek programı 3 ödeme ne zaman yatacak sorusu, yardımdan faydalanan vatandaşlar tarafından sıkça sorulur. Aile destek programı kapsamında yapılan ödemelerin üçüncüsü yani eylül ayı ödemeleri geçtiğimiz haftalarda ailelerin PTT hesaplarına yatırılmıştır. Başvuru sahipleri kimlik kartları ile birlikte kendilerine en yakın PTT şubesini ziyaret ederek bu yardım tutarını kolayca çekebilmektedir. Eylül ayından itibaren aile destek ödemelerinde artışlar meydana gelmiştir. Yeni yapılan açıklamalara göre aile destek programı kapsamında yapılan ödemeler 850 TL ile 1250 TL arasına yükseltilmiştir. Aileler ekim ayı dahil olmak üzere yeni ödemelerini zamlı bir şekilde almaya başlayacaktır.

Aile Destek Programı Ağustos Ödemeleri Ne Zaman?

Aile destek programı ağustos ödemeleri ne zaman gibi sorular dar gelirli vatandaşlar tarafından sıkça sorulmaktadır. Aile destek programı kapsamında yapılan ödemelerin Ağustos kısmı geçtiğimiz haftalarda ailelerin hesaplarına aktarılmıştır. Başvuru sahipleri PTT şubelerini ziyaret ederek bu yardım tutarını çekebilir. Yardım tutarını 3 ay içerisinde çekmemeniz durumunda başvurunuz silineceği için bu duruma dikkat etmeniz önerilir. Aynı zamanda aklınıza takılan tüm sorulara yanıt bulmak ve yardımlar ile alakalı geniş bilgilere ulaşmak için cep telefonunuzdan ALO 144 numaralı sosyal yardım hattını aramanız mümkündür.

1250 tl Aile Destek Programı Ekim Ödemeleri Ne Zaman Yatacak?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 Yorum

  1. Ekim ayi odemeleri ne zaman yatar.

    Cevapla
  2. Ödemeler 13 ve 20 si arasın da demişsiniz de ,hiç öyle ödenen bir tarih yok.Ağustos ayı eylül ayının ilk haftasında,eylül ayı Ekim ayının ilk haftasında ödendi.Hep sarkarak gidiyor.Ekim ayı da sanırım kasımın ilk haftasında olur bu durumda.

    Cevapla
  3. 26 Ekim 2022, 03:37

    Ben ilk defa alacağım da ne kadar veriyorlar öğrenebilir miyim

    Cevapla
  4. 7sinde hesapta olur %95

    Cevapla
  5. Kasım ayının ilk haftası yatması büyük olasılıktır.

    Cevapla
  6. Nasıl baş vurabilirim

    Cevapla
  7. 18 Aralık 2023, 22:23

    Ne olur yardım edin

    Cevapla
  8. 2 Ocak 2024, 23:27

    Ekim ayı değil asıl 2024 şubat ayı destek ödemeleri ne kadar zamlanacak. bunu sorun.

    Cevapla
  9. 2 Ocak 2024, 23:33

    Lütfen millet olarak çok zor durumdayız acilen destek ödemeleri hakkındaki zam oranı bilgilerini paylaşınız.

    Cevapla
Giriş Yap

Devlet Ödemeleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!