1. Haberler
  2. Maddi Yardım
  3. 2800 TL PTT Ev Hanımlarına Para Yardımı. Kimler Başvurabilir? Başvuru Formu

2800 TL PTT Ev Hanımlarına Para Yardımı. Kimler Başvurabilir? Başvuru Formu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2800 TL PTT Ev Hanımlarına Para Yardımı. Kimler Başvurabilir? Başvuru Formu

Günümüzde çocuğu olan ve herhangi bir yerden gelir elde etmeyen ev hanımları, devlet kurum ve kuruluşlarına başvuruda bulunarak para yardımı alabilmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen bu yardım tutarı PTT şubelerinden çekilebildiği için bu yardımlara aynı zamanda PTT ev hanımlarına para yardımı ismi de verilmektedir. Bakanlık tarafından verilen para yardımına başvuruda bulunabilmek için birtakım şartları sağlamanız gerekir. Çocuklu annelerin sosyal güvenceye sahip olmaması en önemli şarttır. Yardım tutarı her ay veya üç ayda bir olmak üzere PTT şubelerinden çekilebilmektedir. Yardımın tutarı ise aylık 1100 TL’den 2800 TL’ye kadar değişiklik gösterir. Annenin muhtaçlık durumu, yardımın tutarını doğrudan etkileyecektir. ptt 2800 tl yardım

ptt 2800 tl yardım

PTT Ev Hanımlarına Ne Kadar Kredi Veriyor?

PTT ev hanımlarına ne kadar kredi veriyor sorusu, çocuğu olan fakat sosyal güvenceye sahip olmayan anneler tarafından sıklıkla sorulur. PTT ev hanımlarına kredi vermez. Ancak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen para yardımları PTT üzerinden çekilebilmektedir. Sosyal ve Ekonomik Destek kapsamında verilen bu yardımın tutarı 1100 TL’dir.

İŞKUR

tarafından verilen yardımın tutarı ise üç ayda bir verilmek üzere 8540 TL’dir. Bu yardım da tıpkı bakanlık yardımında olduğu gibi PTT üzerinden çekilebilmektedir. Bu yardımdan faydalanmak isteyen annelerin İŞKUR merkezinde kayıt açmaları ve sosyal güvenceye sahip olmamaları şarttır. Başvurular ise yine İŞKUR merkezlerinden yapılabilir.

Ev Hanımlarına 500 TL Yardım Başvurusu

Birçok devlet kurum ve kuruluşu, çalışmayan ev hanımlarına sosyal yardımlarda bulunmaktadır. Bu kuruluşlardan bir tanesi de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’dır. Ev hanımlarına 500 TL yardım başvurusu için tek yapmanız gereken size en yakın hizmet binasına gitmek ve bir başvuru formu doldurmaktır. Formda yer alan bilgilerin tamamını eksiksiz olarak doldurmanız durumunda başvurunuz alınacaktır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla çalışmayan ev hanımlarına 500 TL yardımda bulunur. Başvurusu onaylanan ev hanımları bu yardım tutarını her ay PTT şubelerinden çekebilmektedir. Başvuru sonuçları ise yoğunluğa bağlı olarak 30 gün içerisinde başvuru sahibinin cep telefonuna kısa mesaj olarak gönderilir.

Sigortasız Ev Hanımlarına Yardım

Devlet kurum ve kuruluşları ile vakıflar, sigortasız ev hanımlarına yardım sunmaktadır. Bu yardımlar nakdi ve ayni olmak üzere ikiye türlüdür. Ayni yardımlar genellikle valilikler, kaymakamlıklar ve belediyeler tarafından yapılır. Bu yardımlar; gıda, giyim, eşya ve yakacak ürün olarak sıralanabilir. Nakdi yardımlar ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan nakit para yardımlarıdır. Herhangi bir işte çalışmayan ve bir yerden gelir elde etmeyen sigortasız ev hanımları, kurumların hizmet binasını ziyaret ederek yardım başvurusunda bulunabilirler. Yalnızca başvuru sahibinin değil, diğer aile üyelerinin de gerekli şartları sağlaması gerekecektir. Kısaca özetleyecek olursak, muhtaçlık sınırının altında yaşayan aileler bu yardımlardan faydalanabilecektir.

E-Devlet Ev Hanımlarına Yardım Başvurusu

Ev hanımlarına sunulan yardımlara başvuruda bulunabilmek için kullanabileceğiniz birçok yol bulunur. E-devlet kanalı da bu yollardan bir tanesidir. E-Devlet ev hanımlarına yardım başvurusu için şu adımları takip etmeniz yeterlidir:

  • E-devlet hesabınıza giriş yapmalı ve ‘’Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’’ hizmet sayfasına gitmelisiniz.
  • Sayfada yer alan ‘’Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu’’ ibaresine tıklamalı ve devam etmelisiniz.
  • Karşınıza gelen ekranda sizlerden istenen tüm bilgileri eksiksiz olarak doldurmalı ve ‘’Başvur’’ butonuna tıklamalısınız.

Yukarıda sıraladığımız işlemleri gerçekleştirerek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ev hanımlarına verilen yardımlardan faydalanabilirsiniz.

Devletin Ev Hanımlarına Yardımları Nelerdir?

Devletin ev hanımlarına yardımları nelerdir sorusunun yanıtına gelecek olursak, devlet kurum ve kuruluşları tarafından ev hanımlarına verilen ayni ve nakdi yardımlar şunlardır:

  • Giysi ve eşya yardımı
  • Yakacak ürün ve fatura yardımı
  • Doğum ve süt yardımı
  • Sağlık ve tıbbi cihaz yardımı
  • Gıda, erzak ve sıcak yemek yardımı
  • Nakit para ve sosyal kart yardımı
  • Kira yardımı
  • Çocuk parası

Yukarıda sıralanan yardımlar, yalnızca belirli şartları taşıyan ev hanımlarına verilmektedir. Eğer sizler de kurum tarafından istenen şartların tamamını sağlıyorsanız, bu yardımlara başvuruda bulunabilirsiniz. Verilen nakit para yardımları ise kimlik kartı ile birlikte PTT şubelerine gidilerek dakikalar içerisinde çekilebilmektedir.

Ev Hanımlarına Para Yardımı Şartları

Ev hanımları, devlet kurum ve kuruluşlarından para yardımı alabilmek için birtakım şartları sağlamalıdır.  Ev hanımlarına para yardımı şartları şunlardır:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Bir işte çalışmamak veya herhangi bir yerden gelir elde etmemek
  • Sosyal güvenceye sahip olmamak
  • Hane geliri açısından muhtaçlık sınırının altında yaşamak
  • Çocuk sahibi olmak

Yukarıda yer alan şartları sağlayan ev hanımları, devlet kurum ve kuruluşlarına başvuruda bulunarak para yardımı alabilmektedir. Ancak bazı kurumların istediği şartlar farklı olabilir. Bu nedenle başvuru yapmadan önce ilgili kurumu arayarak şartları öğrenmeniz gerekecektir. Ayrıca aklınıza takılan soruların yanıtını bulabilmek için yine kurum yetkilileri ile iletişime geçmeniz yeterlidir.

PTT Diğer yardımları için hemen

2800 TL PTT Ev Hanımlarına Para Yardımı. Kimler Başvurabilir? Başvuru Formu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 Yorum

  1. Ben kiradayım kimse bakmıyor bana bana yardım etsin tevlet

    Cevapla
  2. aynur hanim isterseniz biraz yardimda bulunabilirim size

    Cevapla
  3. 27 Eylül 2022, 15:29

    6 numara bebek bezi, ıslak mendil, süt, meyve, sebze ihtiyacım var. Para istemiyorum. Allah rızası için destek olurmusunuz? İnsanı insana muhtaç etmesin rabbim. İnsanı çaresiz bırakmasın rabbim

    Cevapla
  4. 29 Eylül 2022, 00:52

    Durumum hiç yok kiracıyım çocukları ufaktır çalışmıyorum yardım istiyorum sizden

    Cevapla
  5. Yeni doğum yaptım ihtiyacım var gelirim yok bizlere gidemiyorum

    Cevapla
  6. 30 Ekim 2022, 13:07

    Yeni doğum yaptım gelirim yok

    Cevapla
  7. 8 Kasım 2022, 23:07

    Ben zeynep hanım yardım isityorum 3 tana ögrencim var

    Cevapla
  8. 8 Kasım 2022, 23:08

    Ben zeynep hanım yardım isityorum 3 tana ögrencim

    Cevapla
  9. Eşim calisamiyor iş yaptigi makine ile kaza yapti araci kullanimaz halde sigortamiz yok esim calismiyor gelirimiz sigortamiz yok cocuklarim var yardima basvuru yapıyorum neden kabul edilmiyor lutfen biri yardim etsin

    Cevapla
  10. 15 Aralık 2022, 18:00

    4 çocuk annesiyim iki öğrencim var kiracıyım Ev hanımıyım sizden çocuklarım için yardım istiyorum

    Cevapla
  11. 1 Ocak 2023, 00:06

    Kira desteği istiyorum maddi gelirimi karşılayamaz hale geldim sağlık problemi yaşıyorum bu yüce devletim den

    Cevapla
  12. 1 Ocak 2023, 00:09

    Kira desteği istiyorum maddi gelirimi karşılayamaz hale geldim sağlık problemi yaşıyorum bu yüce devletim den

    Cevapla
  13. 1 Ocak 2023, 00:14

    Gökhan bey bana yardımcı olurnusunuz şanlı urfa da tek başıma yaşamaktayım yevmiyeli işçi olaraktan çalışıyordum maalesef işten çıkartıldım işsizim maddi gelirimi karşılayamaz hale geldim bu yüzden saglık problemi yaşıyorum bir cok yere baş vurdum ama prosedüre uymadığım için bana destek olmuyorlar hiç kimseden yardım almıyorum maddi ve kiram birikti vede kiran ev sahibi yüksekti ne olacak bu halimiz iş yok hayat pahalı ve benim artık gücüm kalmadı ölüm kurtuluşunu acaba tek care nedir acaba piskolijim bozuldu rabbim yardım eylesinki imanla verdigi canı alsın

    Cevapla
  14. 24 Ocak 2024, 22:44

    […] TL EV HANIMLARINA PARA YARDIMI BAŞVURUSU İÇİN https://www.devletodemeleri.com/2800-tl-ptt-ev-hanimlarina-para-yardimi/ […]

    Cevapla
Giriş Yap

Devlet Ödemeleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!