Darbe Oldu. Son Dakika. Bolivya Halkı Ayaklandı. Sokaklar Çok Karıştı

Darbe Oldu. Son Dakika. Bolivya Halkı Ayaklandı. Sokaklar Çok Karıştı. Son Dakika Askerler Ayaklandı. Darbe Girişimi Yapıldı

Bolivya'da Darbe Girişiminin Lideri Tutuklandı

Bolivya'nın başkenti La Paz'da dün askerler, darbe girişiminin lideri General Juan Jose Zuniga'yı tutukladı. Zuniga'nın görevden alınmasından sonra General Jose Wilson Sanchez, askerlerin geri çekilmesini emretti.

Devlet Başkanı Arce'den Demokrasi Vurgusu

Bolivya Devlet Başkanı Luis Arce, düzensiz ordu birliklerinin bir "darbe girişiminde" bulunduklarını açıkladı. Arce, "Demokrasiye saygı duyulmalı" dedi ve harekete karşı çıktı.

Gerginliğin Kaynağı Ne?

Ülkedeki gerginlik, eski solcu devlet başkanı Evo Morales'in, eski müttefiki Arce ile gelecek yılki seçimlerde yarışacağını açıklamasının bir sonucu olarak arttı. Bu açıklama, ülkede siyasi tansiyonun yükselmesine neden oldu.

La Paz'da Askeri Harekât

Dün, askerler Başkanlık Sarayı ve önemli hükümet tesislerinin bulunduğu La Paz'daki Murillo Meydanı'nı kapattı. Gün içinde zırhlı araçlar ve silahlı birlikler La Paz'ın merkezini ele geçirdi.

Darbe Girişiminin Ardından Alınan Önlemler

General Jose Wilson Sanchez, General Zuniga'nın tutuklanmasının ardından askerlerin geri çekilmesini emretti. Bu emirle birlikte, La Paz'daki askeri hareketlilik bir nebze de olsa azaldı.

Bolivya'da Siyasi Kriz Derinleşiyor

Bolivya'da yaşanan bu darbe girişimi, ülkenin siyasi krizini daha da derinleştiriyor. Eski devlet başkanı Evo Morales'in gelecek yılki seçimlere aday olacağını açıklaması, ülkenin geleceği hakkında belirsizlikleri artırıyor.

Uluslararası Toplumun Tepkisi

Bolivya'daki darbe girişimi, uluslararası toplumun da dikkatini çekmiş durumda. Demokrasiye yönelik tehditler, uluslararası arenada sert tepkilere yol açtı.

Bolivya'nın başkenti La Paz'da dün yaşanan darbe girişimi, ülkenin siyasi krizini daha da derinleştiriyor. General Juan Jose Zuniga'nın tutuklanması ve ardından askerlerin geri çekilmesi emri, Bolivya'da demokrasiye yönelik tehditleri bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak:Haberler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.