mersin de pkk halay olayı nedir?

mersin de pkk halay olayı nedir?
mersin de pkk halay olayı nedir? Mersin'de sahilde terör yandaşı bir grubun halay çekmesi üzerine başlatılan operasyonun detayları ortaya çıktı

mersin de pkk halay olayı nedir?

mersin de pkk halay olayı nedir? Mersin'de sahilde terör yandaşı bir grubun halay çekmesi üzerine Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir soruşturma başlatıldı. Mersin Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı kapsamlı araştırma sonucunda, görüntülerdeki kişilerin kimlikleri belirlendi. Şüphelilerin Gaziantep'ten geldiği tespit edilerek, kimlikleri belirlenen 9 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına Alınanların Durumu Nedir?

Gözaltına alınan dokuz şüpheli, tıbbi muayeneden geçirildi. Şüphelilerin ifadeleri alındıktan sonra yeniden emniyete götürüleceği ve ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi. Gözaltında bulunan bir kişinin başka bir suçtan tutuklu olduğu, bir diğerinin ise hala arandığı belirtildi.

Polis Minibüsünde 'Ölürüm Türkiyem' Şarkısı Dinletildi

Gaziantep'te gözaltına alınan dokuz şüpheli, Mersin'e getirildikleri polis minibüsünde 'Ölürüm Türkiyem' şarkısını dinledi. Polis minibüsünde yolculuk sırasında zanlılara bu şarkının dinletildiği anlar sosyal medyada paylaşıldı ve büyük yankı uyandırdı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Açıklamalarda bulundu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuyla ilgili sosyal medya hesabı X'ten yaptığı paylaşımda, "gereği yapıldı" dedi. Yerlikaya, bir grubun halay çekerken PKK liderinin lehine sloganlar attığını ve bu fotoğrafların Mersin'de çekildiğini belirtti. Mersin İstihbarat ve TEM Şube Müdürlükleri tarafından yapılan araştırma sonucunda, fotoğraflarda yer alan kişilerin Gaziantep'ten Mersin'e geldikleri ve kimliklerinin belirlendiği ifade edildi.

Operasyonun Detayları Nelerdir?

Mersin ve Gaziantep İl Emniyet Müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda, olaydan sonra Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 'uyuşturucu madde kullanmak' suçundan tutuklanan şüpheliler cezaevine gönderildi. Bir şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Aramalar sırasında elektronik eşyalar, silahlar ve mühimmatlar bulundu. Şüpheliler, "Terör Örgütünün Propagandasını Yapma (PKK/KCK)" suçundan gözaltına alındı.

Kaynak:Devlet Ödemeleri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.